Ingrediënten
Producten
Ponzu dressing:
- Sap van 2 mandarijnen
- Sap van 0,5 limoen
- 2 el sojasaus
- 1 el mirin
- Chilivlokken
Meer
Overige ingrediënten
- 1 bosui
- Roomboter
- Zonnebloemolie
- Zout en peper
- Rijst
Meer
Bereidingswijze
Flat Iron Steak
- Bestrooi de steak met zout en laat dit even intrekken.
- Smelt een beetje roomboter met een klein scheutje zonnebloemolie in een pan
- Zodra de boter warm is, bak je het vlees hierin. Wij kiezen voor medium-rare, maar bak het zoals jij het lekker vindt. Laat vervolgens rusten onder aluminiumfolie.
- Snijd de steak in gelijke plakken en leg dit mooi in een diep bord.
- Bestrooi dit met een beetje bosui, zout en peper.
- Maak af met de ponzu dressing.
Ponzu dressing
- Meng in een pannetje op laag vuur het sap van de mandarijnen met het sap van de limoen.
- Voeg hieraan de sojasaus en de mirin toe.
- Laat dit heel kort inkoken en zet de saus apart.
- Roer chilivlokken naar smaak door de saus en laat het afkoelen.
- Serveer de saus over het vlees kort voor het opdienen.
Rijst
- Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
- Maak eventueel op met een beetje overgebleven bosui.
Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt