• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ponzu dressing:

    • Sap van 2 mandarijnen
    • Sap van 0,5 limoen
    • 2 el sojasaus
    • 1 el mirin
    • Chilivlokken

    Meer

    Overige ingrediënten

    • 1 bosui
    • Roomboter
    • Zonnebloemolie
    • Zout en peper
    • Rijst

    Meer

    Bereidingswijze

    Flat Iron Steak

    1. Bestrooi de steak met zout en laat dit even intrekken.
    2. Smelt een beetje roomboter met een klein scheutje zonnebloemolie in een pan
    3. Zodra de boter warm is, bak je het vlees hierin. Wij kiezen voor medium-rare, maar bak het zoals jij het lekker vindt. Laat vervolgens rusten onder aluminiumfolie.
    4. Snijd de steak in gelijke plakken en leg dit mooi in een diep bord.
    5. Bestrooi dit met een beetje bosui, zout en peper.
    6. Maak af met de ponzu dressing.

    Ponzu dressing

    1. Meng in een pannetje op laag vuur het sap van de mandarijnen met het sap van de limoen.
    2. Voeg hieraan de sojasaus en de mirin toe.
    3. Laat dit heel kort inkoken en zet de saus apart.
    4. Roer chilivlokken naar smaak door de saus en laat het afkoelen.
    5. Serveer de saus over het vlees kort voor het opdienen.

    Rijst

    1. Kook de rijst zoals op de verpakking staat.
    2. Maak eventueel op met een beetje overgebleven bosui.

    Dit recept is ontwikkeld in samenwerking met @schaftzonderspijt