• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Munt-limoensaus

  • 25 gram munt
  • 250 gram griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • sap van 1 limoen
  • limoen rasp

Meer

Overige ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • bierblik of chicken sitter
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • (Libanees) flatbread

Meer

Bereidingswijze

  1. Zet de kip op het blik/sitter en smeer in met olie
  2. Bestrooi de kip met 1001 Nights Rub
  3. Maak je bbq gereed voor indirect grillen rond de 150ºC /160ºC
  4. Maak een indirecte zone en zet de kip in de bbq
  5. Grill de kip voor ongeveer 60 tot 90 minuten, halverwege even keren
  6. Leg je groenten in de kolen en grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn, pel de groenten en in stukken snijden
  7. Check je kip op kleur, wordt de kip te donker kun je altijd een stukje alufolie over de kip heen trekken ter bescherming
  8. Houd een kerntemperatuur van 70ºC aan bij de borst en 85ºC in de dij
  9. Laat de kip een kwartier rusten alvorens je hem gaat aansnijden.

Munt-limoensaus

  1. Pluk alle muntblaadjes van de takjes en voeg deze samen met alle ingrediënten in een bak/beker
  2. Gebruik een staafmixer om het tot een gladde massa te mixen
  3. Voeg zout en peper toe naar smaak
  4. Koel de saus tot je hem gaat serveren

* Tip: wil je de saus pittiger maken? voeg dan een spaanse of jalapeno peper toe!

Dit recept is in samenwerking geschreven met schaftzonderspijt.