Ingrediënten
Producten
Munt-limoensaus
- 25 gram munt
- 250 gram griekse yoghurt
- 3 el mayonaise
- sap van 1 limoen
- limoen rasp
Meer
Overige ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- bierblik of chicken sitter
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- (Libanees) flatbread
Meer
Bereidingswijze
- Zet de kip op het blik/sitter en smeer in met olie
- Bestrooi de kip met 1001 Nights Rub
- Maak je bbq gereed voor indirect grillen rond de 150ºC /160ºC
- Maak een indirecte zone en zet de kip in de bbq
- Grill de kip voor ongeveer 60 tot 90 minuten, halverwege even keren
- Leg je groenten in de kolen en grill ze tot ze zwartgeblakerd zijn, pel de groenten en in stukken snijden
- Check je kip op kleur, wordt de kip te donker kun je altijd een stukje alufolie over de kip heen trekken ter bescherming
- Houd een kerntemperatuur van 70ºC aan bij de borst en 85ºC in de dij
- Laat de kip een kwartier rusten alvorens je hem gaat aansnijden.
Munt-limoensaus
- Pluk alle muntblaadjes van de takjes en voeg deze samen met alle ingrediënten in een bak/beker
- Gebruik een staafmixer om het tot een gladde massa te mixen
- Voeg zout en peper toe naar smaak
- Koel de saus tot je hem gaat serveren
* Tip: wil je de saus pittiger maken? voeg dan een spaanse of jalapeno peper toe!
Dit recept is in samenwerking geschreven met schaftzonderspijt.