• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten

    • 75gr Roomboter
    • 200gr Gemengde seizoenspaddenstoelen
    • 65ml Oloroso sherry of medium sherry
    • 35ml Dashi azijn of witte balsamico
    • 250ml Gevogeltefond

    Meer

    Bereidingswijze

    Speciaal recept van Jonathan Zandbergen

    1. Verwarm de oven voor op 80° C. Zet een braadpan op het vuur en laat de boter uit bruisen. Kruid de stukken parelhoen goed met zout en peper en bak rondom bruin.
    2. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken en voeg ze samen met de gedroogde paddenstoelen bij de parelhoen, bak deze 2 minuten mee.
    3. Blus de pan met de dashi-azijn en kook het geheel in. Voeg de Oloroso sherry  en de gevogeltefond toe en kook het helemaal in. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng het geheel aan de kook.
    4. Voeg vervolgens de slagroom toe en breng het geheel aan de kook.
      Leg de deksel op de pan en plaats de pan in de oven. Laat dit twee uur garen zodat de smaken goed mengen.

    Serveer de stukken parelhoen met royale saus.
    Serveer er bijvoorbeeld een aardappelgratin bij of eventueel nieuwe krieltjes om het af te maken.