Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • 2 teentjes knoflook
  • 0,5 el gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper

Meer

Benodigdheden:

  • Afsluitbare zak
  • BBQ
  • Kernthermometer

Meer

Bereidingswijze

Het vlees marineren

  1. Snijd de knoflook goed klein.
  2. Mix de fijngesneden knoflook, gedroogde oregano, de olijfolie en wat zout en peper tot een mengsel in een afsluitbare zak.
  3. Haal het vlees van de spiezen en doe deze ook in de zak (bewaar de spiezen wel).
  4. Kneed goed door elkaar en leg de zak met spiezen tenminste 3 uur in de koelkast.

De bereiding

  1. Begin met het aanmaken van je BBQ, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden.
  2. Aangezien het geen grote stukken vlees zijn, gaan we alleen voor een directe hitte.
  3. Rijg de spiezen opnieuw met het gemarineerde vlees. Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten per kant tot een kerntermperatuur van 55 graden is bereikt.
  4. Serveer de spiezen met wat Tzaziki, rode rijst of pita broodjes!

Eet smakelijk! 

Dit recept is geschreven door BBQrookie.