Gegrilde Iberico Souvlaki Spiesen
200 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Overige ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 el gedroogde oregano
- 3 el olijfolie
- Zout en peper
Meer
Benodigdheden:
- Afsluitbare zak
- BBQ
- Kernthermometer
Meer
Bereidingswijze
Het vlees marineren
- Snijd de knoflook goed klein.
- Mix de fijngesneden knoflook, gedroogde oregano, de olijfolie en wat zout en peper tot een mengsel in een afsluitbare zak.
- Haal het vlees van de spiezen en doe deze ook in de zak (bewaar de spiezen wel).
- Kneed goed door elkaar en leg de zak met spiezen tenminste 3 uur in de koelkast.
De bereiding
- Begin met het aanmaken van je BBQ, deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden.
- Aangezien het geen grote stukken vlees zijn, gaan we alleen voor een directe hitte.
- Rijg de spiezen opnieuw met het gemarineerde vlees. Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten per kant tot een kerntermperatuur van 55 graden is bereikt.
- Serveer de spiezen met wat Tzaziki, rode rijst of pita broodjes!
Eet smakelijk!
Dit recept is geschreven door BBQrookie.