• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten

    • 4 grote zoete aardappels
    • 250 gram zure room
    • 1 broccoli
    • 150 gram parmezaanse kaas
    • Bieslook

    Meer

    Bereidingswijze

    Bereiding van de Iberico Rack:

    1. Verwarm de oven voor op 130 graden
    2. Braad het ribstuk ongeveer 10 minuten rondom. Gebruuik hierbij ruim braadboter
    3. Leg het ribstuk in een passende ovenschaal en overgiet het met braadvet
    4. Bak het ribstuk in de oven of op de BBQ voor ongeveer 90 minuten op 130 graden, tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden heeft

    Bereiding van de garnituren:

    1. Verwarm de oven voor op 130 graden
    2. Borstel 1 zoete aardappel per pesoon schoon onder de kraan
    3. Bak de aardappelen in de oven of op de BBQ voor ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte
    4. Hak ondertussen de verse kruiden klein en meng deze met de zure room tot een kruidenroom
    5. Voeg naar smaak peper en zouut toe
    6. Snijd de dikke steel uit de broccoli en breek in grote roosjes
    7. Kook of stoom dee broccoli voor 10 minuten
    8. Laat de broccoli uitlekken en plaats ze vervolgens in een ovenschaal doen met de steeltjes naar beneden
    9. Rasp ruim Parmezaanse kaas over de broccoli en gratineer dit in de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is en iets bruin kleurt
    10. In ongeveer 10 minuten de kaas laten smelten en iets bruinen

    Tot slot

    1. Haal het ribstuk uit de oven en laat deze even rusten
    2. Snijd het vervolgens tussen de botjes door in plakken
    3. Snijd de aardappelen in de lengte door
    4. Leg de aardappelen op het bord met de broccoli ernaast en leg daar een dikke plak van de Iberico Rack tegenaan
    5. Schep de kruidenroom op de opengesneden aardappel