Ingrediënten
Producten
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 250 gram zure room
- 1 broccoli
- 150 gram parmezaanse kaas
- Bieslook
Meer
Bereidingswijze
Bereiding van de Iberico Rack:
- Verwarm de oven voor op 130 graden
- Braad het ribstuk ongeveer 10 minuten rondom. Gebruuik hierbij ruim braadboter
- Leg het ribstuk in een passende ovenschaal en overgiet het met braadvet
- Bak het ribstuk in de oven of op de BBQ voor ongeveer 90 minuten op 130 graden, tot het vlees een kerntemperatuur van 70 graden heeft
Bereiding van de garnituren:
- Verwarm de oven voor op 130 graden
- Borstel 1 zoete aardappel per pesoon schoon onder de kraan
- Bak de aardappelen in de oven of op de BBQ voor ongeveer 45 tot 60 minuten, afhankelijk van de grootte
- Hak ondertussen de verse kruiden klein en meng deze met de zure room tot een kruidenroom
- Voeg naar smaak peper en zouut toe
- Snijd de dikke steel uit de broccoli en breek in grote roosjes
- Kook of stoom dee broccoli voor 10 minuten
- Laat de broccoli uitlekken en plaats ze vervolgens in een ovenschaal doen met de steeltjes naar beneden
- Rasp ruim Parmezaanse kaas over de broccoli en gratineer dit in de oven op 180 graden voor ongeveer 10 minuten tot de kaas gesmolten is en iets bruin kleurt
- In ongeveer 10 minuten de kaas laten smelten en iets bruinen
Tot slot
- Haal het ribstuk uit de oven en laat deze even rusten
- Snijd het vervolgens tussen de botjes door in plakken
- Snijd de aardappelen in de lengte door
- Leg de aardappelen op het bord met de broccoli ernaast en leg daar een dikke plak van de Iberico Rack tegenaan
- Schep de kruidenroom op de opengesneden aardappel