• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Vulling

  • 50 gram Paddenstoelen-truffeltapenade
  • 50 gram Mozzerella geraspt
  • 4 cherry Tomaatjes
  • Basilicum
  • 6 tot 8 plakken Parmaham

  Meer

  Bereidingswijze

  Sinds kort hebben we bij The Meatlovers weer een echte klassieker toegevoegd aan ons assortiment: De Varkenshaas! Dit keer hebben we gekozen voor een Biologische Varkenshaas van Nederlandse bodem. Varkenshaas is toegankelijk en leent zich voor veer verschillende gelegenheden. Hierdoor ook een enorm geliefd stukje vlees. In dit recept hebben we de varkenshaas gevuld, ingepakt met parmaham en vervolgens klaargemaakt op de barbecue voor een leuk zomers gerecht. Maar laat je niet voor de gek houden, want dit is ook een geweldig en indrukwekkend gerecht voor bij het kerstdiner.

  Bereidingswijze:

  1. Snijd de varkenshaas over de lengte in en vouw deze open.
  2. Smeer de binnenkant in met jouw favoriete rub. Wij zijn hier gegaan voor de Perfect Pork: low & slow rub. Dit geeft een mooie volle en ronde smaak aan het varkensvlees. Let op: gebruik niet te veel, want later gebruiken we meer van deze rub.
  3. Voordat we gaan vullen snijden we de tomaatjes en de basilicum in fijne reepjes. Haal zoveel mogelijk van het vocht uit de tomaatjes, want we willen niet te veel vocht toevoegen in de varkenshaas.
  4. Nu kunnen we de varkenshaas gaan vullen. We smeren de binnenkant in met een laagje van de paddenstoelen tapende. Hier strooien we de mozzarella, cherry tomaatjes en basilicum overheen. Voeg hier eventueel nog wat versgemalen peper aan toe en vouw de varkenshaas weer dicht.
  5. Leg op een snijplank de Parmaham trapsgewijs uit, zodat de plakken elkaar net overlappen en leg hier de varkenshaas in. Dit rollen we vervolgens op.
  6. Smeer de buitenkant in met een dun laagje van de Perfect Pork rub. Dit zorgt voor een mooie karamellisatie en veel smaak aan de buitenkant.
  7. Zet de Parmaham vast met enkele prikkers of bind de varkenshaas op met wat slagerstouw.
  8. Zorg voor een indirecte zone op de BBQ van circa 150 graden en gaar de varkenshaas tot een kerntemperatuur van 50 graden.
  9. Grill de varkenshaas kort op hoog vuur af. Hierdoor zullen we een kerntemperatuur van ca. 58 graden bereiken.
  10. Laat nog even kort rusten, maar dek niet af met folie. Hierdoor zal het spek minder krokant worden.

  Eet smakelijk!