Ingrediënten

Laksaus

 • 2 eetlepels Honing
 • 1 eetlepel Mosterd
 • 1 eetlepel Ketjap
 • 1 eetlepel Ketchup

Meer

2 blokjes Rookhout

  Bereidingswijze

  Zo snel als in het filmpje zal het niet gaan, maar ik laat je zien hoe je deze fantastische Iberico spareribs in ongeveer twee uur op tafel zet. Deze snelle bereiding staat in de bbq-scène bekend als de Easterwood-methode. Deze spareribs hebben nog wat meer bite dan wanneer je ze helemaal low & slow bereidt, maar ze zijn goddelijk!

  Stappenplan 

  1. Ontvliezen van de ribben. Het vlies op de botkant moet er vanaf, want dat laat geen smaak van de kruiden door. Ik gebruik een smeermes om het vel los te wrikken en een stukje keukenpapier om het stevig vast te kunnen pakken, anders glipt het door je vingers. 
  2. Met een mengsel van mosterd, honing en tabasco smeren we het vlees in. 
  3. Rondom de spareribs royaal bestrooien met een rub van The Meatlovers die ik zelf ontwikkeld heb: Perfect Pork: Sweet, Low & slow.
  4. De Kamado brengen we op temperatuur, 160 graden indirecte hitte. Voeg de blokjes rookhout toe aan de kolen. 
  5. Plaats de spareribs op de BBQ voor ongeveer 1 uur en 45 minuten.
  6. Na circa 1 uur en 45 minuten zijn de spareribs gaar. Dit check ik met de kernthermometer. We gaan voor een temperatuur rond de 90 graden. Heb je geen kernthermometer, steek dan een satéprikker in het vlees. Je mag niet te veel weerstand voelen, is dit wel zo dan zijn ze nog niet gaar genoeg. 
  7. Lak de spareribs af met een laksaus van honing, ketjap en ketchup. Plaats de spareribs vervolgens voor twintig minuten op de BBQ.
  8. Laat de ribs nog 10 minuten rusten voordat je gaat eten, dan zijn ze namelijk het best!

  Eet smakelijk!