Ingrediënten

Andere stoofingrediënten:

  • 2 grof gesneden Uien
  • 1 grof gesneden Wortel
  • 2 grof gesneden Stengels selderij
  • 1 grof gesneden Pastinaak
  • 100 milliliter Runderbouillon

Meer

Specerijen:

  • Rozemarijn
  • Laurier
  • Tijm
  • Zout en peper

Meer

Bereidingswijze

  1. Snij de flat iron steak in blokjes van 1cm bij 1 cm.
  2. Dan beginnen we met misschien wel één van de belangrijkste taken van het gehele recept, namelijk het vlees kruiden! Hiervoor kun je een van jouw favoriete rubs gebruiken, maar wij adviseren de Beef It Up Low and Slow of de 1001 Nights van The Meatlovers. Mix je kruiden samen met het bloem en rub hier mee het vlees in.
  3. Doe vervolgens een goede laag olie in de pan en bak het vlees hierin aan, vervolgens mag de ui, wortel, selderij, pastinaak, runderbouillon en overige verse kruiden erbij.
  4. Na 4 minuten in de pan mag de Guinness en tomaat erbij toegevoegd worden en laat dit aan de kook komen.
  5. Als het gerecht eenmaal kookt mag het 2 uur lang door sudderen met de deksel op de pan.
  6. Als de saus nog niet dik genoeg is adviseren wij om het uiteraard nog wat langer te laten sudderen.
  7. Voeg de stew toe aan een ovenbestendige kom en plaats hier 3 lagen bladerdeeg op. Wij adviseren om de onderste bevroren te laten zodat de kans op instorten van het bladerdeeg verkleind wordt.
  8. Vervolgens mag dit 45 minuten op 190 graden in de oven of tot dat het bladerdeeg mooi goud bruin is. Voor het mooiste resultaat van het bladerdeeg is het altijd een goed idee om een ei te klutsen en dit er vervolgens overheen te smeren.

Eet smakelijk!

Dit recept is in samenwerking met Fikkenenbikken geschreven.