• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten:

    • 4 vellen lasagne
    • 100 gram geraspte kaas
    • 1 blik gepelde tomaten
    • 0.5 rode ui
    • 2 tenen knoflook

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding:

    1. Maak je BBQ aan. Deze moet een temperatuur hebben van ongeveer 200 graden Celsius. Laat een skillet heet worden op de BBQ zodat we daar de saus in kunnen maken.
    2. Hier hebben we eigenlijk alleen even wat snijwerk. Snijd de broodjes open en op dezelfde manier snijd je de burgers. Nu zijn ze wat dunner en verdeeld het zich straks mooier tussen de burger.
    3. Snipper de ui en snijd de knolfook klein. Snijd ook de peterselie en basilicum goed klein.
    4. Als laatst moeten de lasagne bladen gehalveerd worden anders zijn ze te lang. Dit doe je het makkelijkst door de keukenschaar te pakken en even doormidden te knippen. Dat er kleine stukjes afbreken is niet erg.

    Bereiding

    Pastasaus:

    1. Doe de olijfolie en de gesnipperde ui in de skillet en fruit even aan.
    2. Voeg nu ook de knolfook toe en bak mee.
    3. Nu mogen de gepelde tomaten en de fijngesneden kruiden erbij.
    4. Plet een beetje de tomaten zodat het al meer op saus gaat lijken. Nu mag de oregano erbij en peper en zout naar smaak.
    5. Laat dit 10 min. pruttelen en pureer als nodig nog wat gladder.
    6. Als laatst voeg wat van de geraspte kaas toe. Laat nu de lasagne bladen 10 minuten in de saus mee garen zodat die ook mooi zacht van textuur worden.

    Burger:

    1. De burgers hoeven niet heel lang op de BBQ omdat we ze kwa dikte al gehalveerd hebben, dus grill die gewoon even om en om. Grill ook gelijk even de broodjes.

    Het is tijd om te bouwen:

    1. Begin met de onderkant van het broodje en voorzie die van een goeie laag pastasaus.
    2. Leg nu het eerste blad lasagne erop gevolgd door een burger.
    3. Nu weer een blad lasagne met daarop wat geraspte kaas. Weer een blad lasagne met daarop weer een burger.
    4. We gaan weer verder met een blad lasagne en een goeie laag pastasaus.
    5. Nog wat geraspte kaas erop afsluitend met de bovenkant van het broodje.

    Dit is niet iets allerdaag maar de smaak zal je verassen. Eetsmakkelijk,

    Dit was een recept van bbq_rookie