• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten

    • 1 kilo Ossenhaaspuntjes
    • 25 ml Olijfolie
    • 350 gram Roomboter
    • 25 ml Sojasaus
    • 250 gram gemengde Paddenstoelen

    Meer

    Bereidingswijze

    Het is bij uitstek een van de ‘comfort food’ gerechten van meester chef Jonathan Zandbergen. Ossenhaaspuntjes met Tagliatelle en Truffelroomsaus. Ben jij ook liefhebber van de herfst op je bord? Het water loopt ons al in de mond!

    Bereidingswijze: 

    1. Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Start met het bereiden van de paddenstoelensaus.

    2. Zet een sauspan op het vuur en smelt herin 75 gram roomboter. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken van 1,5cm en bak bruin in de boter, kruid ze goed met peper, zout en voeg wat knoflook toe. Voeg vervolgens de room toe, fijn gesneden truffel, cacao nibs en de kalfsjus. Kook de saus voor 5 minuten.

    3.Kruid de Ossenhaaspuntjes goed met zout en witte peper. Plaats een grote bakpan op het vuur en smelt hierin 225 gram roomboter. Laat de roomboter uitbruisen en verdeel de puntjes over de pan. Bak het vlees op hoog vuur en draai het vlees minimaal iedere minuut even om, herhaal dit aan iedere kant. Draai het vuur laag en blus de pan af met 15ml sojasaus. Glaceer de Ossenhaaspuntjes in de saus en het braadvet en voeg de gehele inhoud toe aan de paddenstoelen.

    4. Meng de pasta door de saus en serveer in diepe borden, lekker met wat oude Parmezaanse kaas en Fleur de Sel.

    Dit is bij uitstek een van mijn favoriete comfort gerecht die snel klaar is maar onwijs lekker!

    Pro tip: Door het karamelliseren van de paddenstoelen en het vlees met sojasaus krijg je een krachtige en diepe smaak!