Ingrediënten

Producten

Overige ingrediënten

  • 1 kilo Ossenhaaspuntjes
  • 25 ml Olijfolie
  • 350 gram Roomboter
  • 25 ml Sojasaus
  • 250 gram gemengde Paddenstoelen

Meer

Bereidingswijze

Het is bij uitstek een van de ‘comfort food’ gerechten van meester chef Jonathan Zandbergen. Ossenhaaspuntjes met Tagliatelle en Truffelroomsaus. Ben jij ook liefhebber van de herfst op je bord? Het water loopt ons al in de mond!

Bereidingswijze: 

  1. Haal het vlees 30 minuten op voorhand uit de koelkast. Start met het bereiden van de paddenstoelensaus. 

  2. Zet een sauspan op het vuur en smelt hierin 75 gram roomboter. Snijd de paddenstoelen in gelijke stukken 1,5 cm  en bak bruin in de boter. Kruid goed met peper en voeg de knoflook toe. Blus de pan met 10 ml  sojasaus en karamelliseer de paddenstoelen. voeg de room toe. Voeg de fijn gesneden Truffel, Cacao nibs en de kalfsjus toe. Kook de saus 5 minuten.

  3. Dan over naar het vlees: kruid de ossenhaaspuntjes goed met zout en witte peper. Plaats een grote bakpan op het vuur en smelt hierin 225 gram roomboter. Laat uitbruisen en leg de stukken uit elkaar verdeeld in de pan. bak het vlees op hoog vuur. Draai het vlees iedere minuut om en herhaal dit aan alle zijde. Draai het vuur laag en blus de pan met de overgebleven 15 ml Sojasaus. Glaceer de Ossenhaaspuntjes in de saus en het braadvet en voeg de hele inhoud bij de paddenstoelen. 

  4. Meng de pasta door de saus en serveer in diepe borden. Lekker met wat oude Parmezaanse kaas en Fleur de Sel. Dit is bij uitstek een van mijn favoriete comfort food gerechten om van te genieten. 

Pro tip: door het karamelliseren van de paddenstoelen en het vlees met Sojasaus, krijg je een krachtige diepe smaak!