• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Ingrediënten

    • 200gr pancetta
    • 250gr pasta
    • 250gr doperwten
    • 2 eieren
    • 60gr parmezaanse kaas + extra

    Meer

    Bereidingswijze

    Pasta carbonara (Spaghetti alla Carbonara) is misschien wel één van de bekendste en makkelijkste pastagerechten. Pasta, eieren, spek en Parmezaanse kaas. meer heb je niet nodig om dit smaakvol bordje pasta klaar te maken. Het enige dat wij missen in dit recept zijn groenten. Daarom maken we een heerlijk zomerse variant met doperwtjes. De Pancetta die wij gebruiken is lucht gedroogd, gepekeld en gekruid. Voor het kruiden en pekelen zijn zout, venkelzaad en korianderzaad gebruikt. Dit zorgt voor een extra touch aan het gerecht.

    De Pancetta snijden we in kleine blokjes die wij vervolgens uitbakken in de pan tot dat deze mooi goudbruin en krokant zijn. Vervolgens breken wij de 2 eieren in een kom samen met de Parmezaanse kaas en wat versgemalen zwarte peper.

    Nu brengen we een pan water aan de kook en voegen we daar een flinke snuf zout aan toe. Hierin koken wij de spaghetti Al dente (beet gaar). De laatste 2 minuten van het koken van de pasta voegen wij de doperwten er aan toen. Wanneer wij de pasta en doperwten afgieten bewaren wij 1 volle koffiemok aan kookvocht.

    De pasta doen we terug in de pan. Hier mag vervolgens het ei mengsel aan toen samen met het kookvocht en de uitgebakken Pancetta.
    Meng dit vervolgens goed door elkaar, plaats een deksel na het mengen op de pan en laat het 4 minuten rusten.
    Serveer de pasta altijd met wat extra Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! 

    Dit recept is in samenwerking geschreven met Kris Kookt