• V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 75,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Overige ingrediënten:

  • 3 bosjes Peterselie
  • 6 tenen Knoflook
  • 4 bos Oregano
  • 1 el rode hilivlokken of -snippers
  • 250 ml Olijfolie

  Meer

  Bereidingswijze

  Chimichurri

  1. Het is voor de chimichurri erg belangrijk om de peterselie, oregano en chilivlokken goed fijn te snijden. Dit maakt het mengen een stuk makkelijker en proef je bij iedere hap de kruiden goed terug.
  2. Als het fijn gesneden is kunnen we de olijfolie en rode wijnazijn toevoegen aan de kruidenmix. Ook dit mengen we goed door en laten we bij voorkeur 1 tot 2 dagen goed intrekken voor een optimale smaakervaring. Maar zoals voorheen al aangegeven kan dit ook enkele uren van te voren.

  De Picanha kunnen we op verschillende manieren bereiden. Bijvoorbeeld een Picanha van de BBQ of een Picanha uit de oven. We vertellen je ze gewoon allemaal! Dan is er nog ruimte om te kiezen ook. Wat je ook kiest, haal de Picanha minimaal 30 minuten van te voren uit de koeling en laat deze op kamertemperatuur komen. 

  Picanha van de BBQ:

  1. Steek je BBQ aan op middelhoog vuur. Hier grillen we de picanha vervolgens 3 tot maximaal 4 minuten op. Vervolgens pakken we het vlees losjes in met slagerspapier of aluminiumfolie en leggen we het aan de kant. We moeten namelijk even knutselen, want we gaan verder op de BBQ met indirecte hitte.
  2. Bouw de BBQ om voor indirecte hitte of creëer 2 zones.Plaats het vlees terug op de BBQ en gaar het door tot deze een interne tempratuur van 56 graden Celsius behaald heeft.
  3. Hierna mag het vlees van de BBQ en pakken we het nogmaals losjes in met slagerspapier of aluminiumfolie en laten we het 15-20 minuten rusten, zodat we geen sappen verliezen tijdens het snijden van het vlees. Hier zit natuurlijk onwijs veel smaak aan en het voorkomt dat het vlees uitdroogt.

  Picanha uit de oven:

  1. We verwarmen de oven voor op 80 graden Celsius. Vervolgens zetten we een pan op het vuur om het vlees rondom bruin te bakken.
  2. We kruiden het vlees met zwarte peper en zout.
  3. Het bakken doen we snel en op hoog vuur. Gebruik hiervoor olie, want boter zal snel verbranden bij deze hoge tempraturen. Vervolgens plaatsen we de picanha in de pan en bakken die rondom mooi goud bruin.
  4. Vervolgens plaatsen wij deze in een ovenschaal of braadslede en garen deze minimaal 60 minuten in de oven.
  5. Laat de picanha uit de oven 15 minuten rusten met wat aluminumfolie erover heen of slagerspapier. Op deze manier verlies je niet alle smaakvolle sappen van de picanha tijdens het snijden. Voornamelijk als je voor dunne(re) plakken gaat.