• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Marinade

    • 1 el rode curry pasta
    • 3 el olijfolie

    Meer

    Sweet chili marinade

    • 2 teentjes knoflook
    • 2 rode pepers
    • 3 el zoete ketjap
    • 4 el sushiazijn
    • 2 el vissaus

    Meer

    Salade

    • 1 krop little gem sla
    • 1 Mango
    • 1 Lenteui
    • 4 Oesterzwammen
    • 1 Rode ui

    Meer

    Bereidingswijze

    Marinade

    1. Meng de rode curry en olijfolie goed door elkaar.
    2. Haal de kogelbiefstuk een aantal keer door deze marinade en laat dit even intrekken.
    3. Dit heb je hierna niet meer nodig.

    Sweet chili marinade

    1. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de pepers in kleine stukjes, haal de pitjes eruit.
    2. Meng de zoete ketjap, vissaus en sushiazijn samen en voeg de knoflook en peper toe.
    3. Zet deze marinade even aan de kant, deze heb je later nodig.

    Salade

    1. Laat boter opwarmen in een pan en bak de gemarineerde kogelbiefstuk hierin tot deze een kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt. Met deze temperatuur krijgt de biefstuk een mooi rosé kleurtje, wil je 'm wat verder doorbakken? Ga dan voor een kerntemperatuur van ongeveer 54 graden.
    2. Laat de kogelbiefstuk vervolgens even rusten en afkoelen.
    3. Terwijl het vlees afkoelt, bak je de oesterzwammen en rode ui in het overgebleven jus van de biefstuk. Snijd hiervoor de ui en scheur de oesterzwammen van boven naar het steeltje in kleine reepjes.
    4. Koel de gebakken oesterzwammen en rode ui af in een kommetje. Voeg hier een klein beetje van de sweet chili marinade bij.
    5. Snijd nu de little gem in grote stukken en verdeel deze losjes in een diep bord.
    6. Vervolgens snijd je de mango in stukjes en snijd je de lente ui fijn. Voeg dit toe in het bord.
    7. Voeg de gemarineerde oesterzwammen en uien toe aan de salade.
    8. Snijd nu de biefstuk in dunne plakjes en marineer deze plakjes in de sweet chili marinade.
    9. Plaats het vlees op de salade en garneer met fijn gesneden koriander en basilicum.
    10. Top af met wat limoen rasp.
    11. Eetsmakelijk!