Tri Tip Steak Sandwich
90 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
De Saus
- 3 el Hellmanns
- 1 el Mierikswortelpasta
- 1 teen geperste Knoflook
- 1 tl Worcestershire saus
- 1 tl Hotsaus
Meer
Overige Ingrediënten
- Zout
- Peper
- Knoflookpoeder
- Rookhout
- Stokbroodjes
Meer
Bereidingswijze
Tri Tip Steak
- Snijdt de vetlaag en het vlies zoveel mogelijk weg zodat de rub goed kan intrekken.
- Bestrooi met een gelijkwaardige verdelen van knoflookpoeder, zout en peper.
- Rook het vlees indirect met stevig rookhout op 100C tot een kerntemperatuur van 52C.
- Grill het vlees vervolgens boven direct vuur tot een kerntemperatuur van 54-55C.
- Laat het vlees vervolgens rusten onder wat aluminiumfolie voor ongeveer 15 minuten, zo behoudt het vlees zijn sap en smaak!
De Saus
- Meng alle ingrediënten goed samen en pas aan naar smaak daar waar nodig.
Opmaak
- Bak de stokbroodjes af en snijdt deze vervolgens open.
- Smeer een laagje van je zelfgemaakte saus op het broodje en leg hier wat rucola op.
- Snijdt het vlees tegen de draad in, dit is erg belangrijk voor de malse bite die je wilt.
- Plaats hierop je vlees en daarop je ingelegde uit.
- Je kan naar voorkeur meer saus toevoegen aan je sandwich.
- Eet smakelijk!
Dit recept is in samenwerking geschreven met BBQ_Jedi.