• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten

    • 1 Chinese kool
    • 2 tenen knoflook
    • 0.5 eetlepel gedroogde rozemarijn
    • 0.5 eetlepel gedroogde tijm
    • 0.5 eetlepel gedroogde basilicum

    Meer

    Bereidingswijze

    Voorbereiding

    1. Begin met het aanmaken van je BBQ tot een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius.
    2. Maak het kruidenmengsel: voeg in een kom gedroogde kruiden, 2 tenen knoflook (geperst), zout, peper en olijfolie. Meng dit goed door elkaar. 
    3. Haal wat bladeren van de Chinese Kool af en snijd het witte stuk van de onderkant er helemaal af.
    4. Blancheer ze kort in kokend water. Droog de bladeren daarna goed af. 

    Bereiding:

    1. Haal de varkenshaas uit de koelkast en snij hem mooi in 2 gelijke stukken
    2. Smeer deze nu rondom in met het gemaakte kruiden mengsel.
    3. Leg de stukken varkenshaas op de hete BBQ en grill rondom even kort aan en haal ze daarna weer van de .
    4. Maak de BBQ klaar voor gebruik met indirecte hitte van ongeveer 150 graden Celsius.
    5. Leg 2 chinese kool bladeren overlappend op elkaar en leg daar het vlees op.
    6. Vouw deze dicht en knoop hem met slagerstouw zodat de een mooi pakketje wordt. Doe dit ook bij de andere.
    7. Beide pakketjes mogen dan terug op de indirecte BBQ zodat ze kunnen doorgaren naar een kerntemperatuur van 60 graden Celcius.

    Serveertip:

    De overgebleven chinese kool klein snijden en even in de wok met een woksaus naar keuze, dit zorgt voor een lekker bijgerecht.

    Eetsmakkelijk, Ronald (@bbq_rookie)