Biologische Varkenshaas met Kruidenkorst gewikkeld in Chinese Kool
60 minuten
2 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
300 gram Biologische Varkenshaas
Overige ingrediënten
- 1 Chinese kool
- 2 tenen knoflook
- 0.5 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 0.5 eetlepel gedroogde tijm
- 0.5 eetlepel gedroogde basilicum
Meer
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Begin met het aanmaken van je BBQ tot een temperatuur van ongeveer 200 graden Celsius.
- Maak het kruidenmengsel: voeg in een kom gedroogde kruiden, 2 tenen knoflook (geperst), zout, peper en olijfolie. Meng dit goed door elkaar.
- Haal wat bladeren van de Chinese Kool af en snijd het witte stuk van de onderkant er helemaal af.
- Blancheer ze kort in kokend water. Droog de bladeren daarna goed af.
Bereiding:
- Haal de varkenshaas uit de koelkast en snij hem mooi in 2 gelijke stukken
- Smeer deze nu rondom in met het gemaakte kruiden mengsel.
- Leg de stukken varkenshaas op de hete BBQ en grill rondom even kort aan en haal ze daarna weer van de .
- Maak de BBQ klaar voor gebruik met indirecte hitte van ongeveer 150 graden Celsius.
- Leg 2 chinese kool bladeren overlappend op elkaar en leg daar het vlees op.
- Vouw deze dicht en knoop hem met slagerstouw zodat de een mooi pakketje wordt. Doe dit ook bij de andere.
- Beide pakketjes mogen dan terug op de indirecte BBQ zodat ze kunnen doorgaren naar een kerntemperatuur van 60 graden Celcius.
Serveertip:
De overgebleven chinese kool klein snijden en even in de wok met een woksaus naar keuze, dit zorgt voor een lekker bijgerecht.
Eetsmakkelijk, Ronald (@bbq_rookie)