• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Ingrediënten

  Overige Ingrediënten

  • 50 gr bloem
  • 120 ml volle melk
  • 120 ml water
  • 330 gr bloem (beetje extra voor bestuiven of voor je deeg)
  • 60 gr suiker

  Meer

  Bereidingswijze

  Zin in iets decadents? Wat dacht je van de duurste sandwich ter wereld? Eten met Nick doet het gewoon met de Wagyu Katsu Sando. Gepaneerde Wagyu A5 op Japans melkbrood met Katsu saus. Bij ons loopt het water al in de mond!

  1. Voor het maken van de starter gooi je alles in een steelpan en roer je met een garde het bloem en het water tot een glad mengsel.

  2. Gooi je pan op het vuur en verwarm je mengsel op een medium vuur totdat het iets dikker wordt maar wel nog steeds schenkbaar is (dit duurt ongeveer 10 min)]. 

  3.  Giet het in een apart bakje en dek af met plastic folie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

  4. Pak een mixer en gooi je bloem, suiker, gist en zout bij elkaar en meng die alvast door elkaar met een deeghaak.

  5. Gooi je ei, melk en de helft van je starter erbij en laat meng 5 minuten op een lage stand.

  6. Voeg nu je boter, stukje voor stukje, erbij en meng 10 à 12 minuten goed met elkaar. Hij wordt iets plakkerig maar dit is goed. Smeer een bak in met een beetje boter en bol je diegene een beetje op en laat je bal vallen in je beboterde bak, goed afdekken en laat rijzen op een warme plek tussen de 50 à 60 minuten.

  7. Gerezen? Haal je deeg uit de bak en sla het lucht eruit. Verdeel je deeg in 2 ballen en bol ze mooi op. Dek ze af en laat ze 15 minuten nog een keer rijzen. Verwarm je oven alvast op crematie standje 180 graden en smeer alvast je broodvorm in met wat boter.

  8. Na het rijzen rol je 1 bal alvast uit met een deegroller op een bebloemde werkbank in een ovaal, ongeveer 30 cm lang en 15cm breed. Vorm nu een vierkant van je deeg door de onderkant en bovenkant ongeveer 7 cm te vouwen.

  9. Rol je deeg nu op in een dikke sigaar en stop hem alvast in je broodvorm aan een kant. Doe hetzelfde met de andere bol en plaats die aan de andere kant van je broodvorm.

  10. Dek je broodvorm af met een andere bak en laat je deeg 30 a 40 minuten met rust. Gerezen? Smeer hem in met een beetje melk en gooi hem in de oven.

  11. Bak je brood 30 a 40 minuten mooi goudbruin en laat hem daarna helemaal afkoelen op een rekje voor ongeveer 1 uur.

  12. Brood koud? Snij wat mooie plakken eraf en snij de korsten eraf en zo hou je een mooi vierkantje over.

  13. Voor de Katsu saus gooi je alle ingrediënten bij elkaar, goed mengen en klaar! 

  14. Snij de Wagyu een beetje bij zodat het op je toast/brood past (de afgesneden stukken gebruiken we om ons brood in te toasten!) en gooi er een klein beetje zout op.

  15. Gooi hem in je bloem, dan in je ei, dan in je panko (GOED ALLES BEDEKKEN!). Zorg dat je frituur op 190 graden staat te loeien en gooi na het paneren je gepaneerde wagyu in de frituur! Ja je hoort het goed de fucking frituur.

  16. We moeten hem niet te lang frituren dat is zonde! We willen alleen een mooi goudbruin gefrituurd laagje hebben over onze wagyu heen. Dus frituur hem ongeveer 1 a 1 1/2 minuut MAX!

  17. Haal hem uit het vet en gooi er nog wat zout overheen en hij is klaar voor je Japanse melkbrood.

  18. Smeer wat van je katsu saus op je brood leg daar je wagyu op en snij je sandwich in mooie vierkante blokken.

  19. Eet smakelijk! Maar het is Wagyu, dus dat moet geen probleem zijn.

  Dit recept is gemaakt in samenwerking met Nick Toet, van @etenmetnick.