Ribeye bakken

Smaakvol, stoer en imposant: dat is de ribeye. Een stuk vlees dat we in meerdere soorten aanbieden zoals een black Angus of Kagoshima ribeye. Hieronder vertellen wij je van alles over dit prachtige stuk rundvlees vol van smaak.

Ribeye bakken

Hoe bak je een ribeye nu op de beste manier mogelijk? Wij gaan je alle tips en tricks geven die er bekend zijn en die daadwerkelijk toevoegen aan de smaak van het vlees!

Geduld is een schone zaak

Het is natuurlijk ontzettend lastig om de ribeye te laten liggen wanneer deze bereidt is, dat snappen wij als The Meatlovers maar al te goed!
Toch is het erg belangrijk om dit te doen. De spieren zijn namelijk gekrompen tijdens het bakken en de hoge tempraturen. Eten zonder te rusten is gelijk aan sappigheid en smaakverlies. Dat is natuurlijk het aller laatste wat je wilt. Haal de ribeye uit de pan en laat hem echt even 5 tot 10 minuten rusten met een vel aluminiumfolie er overheen! Voor een steak laten we hem 3 tot 5 minuten rusten.

Ribeye van The Meatlovers

Ribeye Kagoshima Wagyu A5 (BMS8-9)

Vanaf: 20,04
Prijs per kilo: 250,49
80 g | 20,04
- +
90 g | 22,54
- +
100 g | 25,05
- +
110 g | 27,55
- +
120 g | 30,06
- +
130 g | 32,56
- +
140 g | 35,07
- +
150 g | 37,57
- +
155 g | 38,83
- +
160 g | 40,08
- +
170 g | 42,58
- +
180 g | 45,09
- +
190 g | 47,59
- +
200 g | 50,10
- +
210 g | 52,60
- +
220 g | 55,11
- +
230 g | 57,61
- +
240 g | 60,12
- +
250 g | 62,62
- +
260 g | 65,13
- +
270 g | 67,63
- +
280 g | 70,14
- +
290 g | 72,64
- +
310 g | 77,65
- +
300 g | 75,15
- +
320 g | 80,16
- +
340 g | 85,17
- +
350 g | 87,67
- +
360 g | 90,18
- +
380 g | 95,19
- +
370 g | 92,68
- +
390 g | 97,69
- +
Selecteer gewicht

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Vanaf: 32,44
Prijs per kilo: 294,95
110 g | 32,44
- +
140 g | 41,29
- +
150 g | 44,24
- +
160 g | 47,19
- +
170 g | 50,14
- +
180 g | 52,99
- +
190 g | 56,04
- +
200 g | 58,99
- +
210 g | 61,94
- +
220 g | 64,89
- +
230 g | 67,84
- +
240 g | 70,79
- +
250 g | 73,74
- +
310 g | 91,44
- +
320 g | 94,38
- +
330 g | 97,33
- +
350 g | 103,23
- +
260 g | 76,69
- +
270 g | 79,63
- +
280 g | 82,59
- +
290 g | 85,54
- +
300 g | 88,49
- +
370 g | 109,13
- +
380 g | 112,08
- +
390 g | 115,03
- +
420 g | 123,89
- +
430 g | 126,83
- +
Selecteer gewicht

De ideale pan

Je begint natuurlijk met een goede pan. Maar hoe kom je daar nu achter?
Wij hebben het voor je uitgezocht!
Een gietijzeren pan is de beste optie. Andere pannen voldoen uiteraard ook maar deze pan is erg fijn in gebruik voor het bakken van vlees. De hitte wordt beter verdeeld waar door het vlees meer gelijkmatiger bakt.
Het is ook belangrijk om maar één stuk vlees tegelijkertijd te bakken, dit voorkomt dat niet al het vlees even goed gaar is.

Kamertempratuur

We kennen allemaal de term laat het vlees op kamertempratuur komen, maar waarom?
Het is erg van belang om dit te doen door de korte bereidingstijd van een ribeye steak.
Het gevolg kan zijn dat de steak van binnen nog koud is en niet goed gaard. Ook om de ribeye mooi goudbruin te krijgen is dit belangrijk! Haal het vlees dus minimaal een half uur van te voren uit de koelkast.

Soorten ribeye

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de ribeye hebben wij die.
In ons assortiment bieden wij de volgende soorten ribeye:

Dit maakt de keus niet makkelijk, wel maakt het de zoektocht leuker naar het perfecte stuk vlees voor jou!

De ribeye kruiden

Een ribeye is het lekkerst als deze behandeld wordt als een biefstuk. Olie, peper en zout!
Maar laat dit je absoluut niet tegenhouden om te experimenteren. Er zijn onwijs veel kruiden om te gebruiken en al helemaal voor de ribeye, wij hebben hier ook melanges voor:

De perfecte ribeye steak

  1. Haal de ribeye 30 minuten van te voren uit de koelkast.
  2. Dep droog met keukenpapier.
  3. Smeer in met olie, peper en zout.
  4. Leg de ribeye in een hete pan.
  5. 2 tot 3 minuten per kant bakken voor medium rare.
  6. 5 tot 10 minuten laten rusten in aluminium folie.
  7. Genieten van een perfect stukje vlees.

Bak het vlees perfect:

  • Rare 1 tot 2 minuten per kant.
  • Medium rare: 2 tot 3 minuten per kant.
  • Doorgebakken: 3 tot 4 minuten per kant.

Ribeye recepten

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Menu