De Perfecte Reverse Seared Ribeye

De ribeye is één van de meest smaakvolle stukken rundvlees, met dit recept gaan we jou begeleiden bij de bereiding van een gerecht met wereldklasse.

Ribeye de meest smaakvolle biefstuk die er is

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Hij zit aan de voorkant van de rug. Daarom krijgt dit stuk weinig beweging en zit er veel vet aan. Dat maakt het onwijs sappig en zacht. Dit voegt natuurlijk alleen maar toe aan de smaak en de beleving van het vlees. Met een ribeye kan je heel veel kanten op. Maar het is uitstekend voor op de grill, de oven of op de barbecue komt het vlees goed tot zijn recht. Voor vele kenners een stuk vlees dat niet te missen is!

Ribeye’s

Ribeye Kagoshima Wagyu A5 (BMS8-9)

Vanaf: 20,04
Prijs per kilo: 250,49
80 g | 20,04
- +
90 g | 22,54
- +
100 g | 25,05
- +
110 g | 27,55
- +
120 g | 30,06
- +
130 g | 32,56
- +
140 g | 35,07
- +
150 g | 37,57
- +
155 g | 38,83
- +
160 g | 40,08
- +
170 g | 42,58
- +
180 g | 45,09
- +
190 g | 47,59
- +
200 g | 50,10
- +
210 g | 52,60
- +
220 g | 55,11
- +
230 g | 57,61
- +
240 g | 60,12
- +
250 g | 62,62
- +
260 g | 65,13
- +
270 g | 67,63
- +
280 g | 70,14
- +
290 g | 72,64
- +
310 g | 77,65
- +
300 g | 75,15
- +
320 g | 80,16
- +
340 g | 85,17
- +
350 g | 87,67
- +
360 g | 90,18
- +
380 g | 95,19
- +
370 g | 92,68
- +
390 g | 97,69
- +
Selecteer gewicht

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Vanaf: 32,44
Prijs per kilo: 294,95
110 g | 32,44
- +
140 g | 41,29
- +
150 g | 44,24
- +
160 g | 47,19
- +
170 g | 50,14
- +
180 g | 52,99
- +
190 g | 56,04
- +
200 g | 58,99
- +
210 g | 61,94
- +
220 g | 64,89
- +
230 g | 67,84
- +
240 g | 70,79
- +
250 g | 73,74
- +
310 g | 91,44
- +
320 g | 94,38
- +
330 g | 97,33
- +
350 g | 103,23
- +
260 g | 76,69
- +
270 g | 79,63
- +
280 g | 82,59
- +
290 g | 85,54
- +
300 g | 88,49
- +
370 g | 109,13
- +
380 g | 112,08
- +
390 g | 115,03
- +
420 g | 123,89
- +
430 g | 126,83
- +
Selecteer gewicht

Ingrediënten

Voor dit stuk vlees van de barbecue zijn er eigenlijk vrij weinig ingrediënten nodig. Hieronder zal je zien wat er precies nodig is om deze ribeye perfect te laten smaken.
Dit recept is speciaal ontworpen voor the meatlovers dankzij vuurkoning Marcel Maassen.
(De ribeye hoeft niet in zijn geheel op de barbecue hij kan ook in ribeye steaks gesneden worden).

  • 5kg Ribeye
  • Grof Zeezout
  • (Optioneel) Snappy Beef Steak Rub van the meatlovers
  • 1 of 2 blokjes rookhout

Het recept

  1. Zorg dat de BBQ een hitte bevat van ongeveer 130 C, voeg hier dan vervolgens een blokje rook hout aan toe.
  2. Haal het vlees koud uit de koelkast en besprenkel het met grof zeezout. (we halen het koud uit de koelkast zodat de rook smaak zich beter hecht aan het vlees).
  3. Plaats het rooster op de BBQ, stop vervolgens je kerntemperatuur meter in de ribeye en plaats deze vervolgens in de BBQ om te laten roken.
  4. Zodra de kerntemperatuur van 43C bereikt is dan mag het stuk vlees uit de BBQ.
  5. Om de ribeye nu af te grillen mag het rooster en het hitteschild uit de BBQ, deze mogen vervangen worden door het gietijzeren rooster.
  6. Zorg ervoor dat het gietijzeren rooster brand schoon is, vet deze vervolgens in als de temperatuur van de BBQ ongeveer 250C bereikt heeft.
  7. Leg de rib eye op de gietijzeren plaat, doe de BBQ niet dicht en hou de ribeye in beweging.
  8. Zodra de ribeye een kerntempratuur van 52C bereikt heeft dan mag deze van de BBQ.
  9. Dit vlees hoeft nauwelijks tot niet te rusten, dit komt door de manier waarop het vlees bereid is!
  10. Serveer het vlees met een dikte van ongeveer 1 tot 2 cm per plak.
  11. Optioneel kan de Snappy Beef Steak Rub er over heen gedaan worden voor extra smaak.
  12. De laatste stap, genieten met elkaar van een heerlijk stuk vlees!

Lekker voor erbij

Nu je weet hoe je een perfecte Reverse Seared Ribeye van de bbq klaarmaakt, gaan we je nu uitleggen waar mee je dit gerecht het best kan serveren. Een frisse salade is altijd goed maar hoort niet thuis op iedere barbecue, een goed alternatief is aardappel gratin juist ideaal voor bij een barbecue. Aardappelpartjes van de barbecue gekruid met wat verse tijm, teentje knoflook, vers gemalen peper, zout en wat olijfolie. Optioneel zou er nog wat overheerlijke Pancetta van Brandt & Levie door het gerecht kunnen voor extra smaak beleving! Een gerecht dat binnen no time klaar is en waar iedereen zal van genieten!

Recepten

Onze verschillende soorten ribeye bestel je online

Dat de ribeye een van de meest veelzijdige stukken rundvlees is, dat mag nu wel duidelijk zijn. Maar wist je dat er ook verschillende soorten zijn? Ontdek ze bij ons allemaal! Wil je echt uitpakken met dit toch al indrukwekkende stuk vlees? Ga dan voor de ribeye van de Wagyu runderen of één van de andere specialiteiten te vinden op onze website: www.themeatlovers.nl

Verschillende soorten ribeye

Wij van the meatlovers bieden graag een ruim aanbod, ook voor de ribeye hebben wij die.

In ons assortiment bieden wij de volgende soorten ribeye:

  • Kagoshima Wagyu A5
  • Ribeye Heel Zuid-Amerika
  • Kalfs Ribeye Nederland
  • Ribeye Australië Black Angus
  • Ribeye Uruguay Wagyu
  • Ribeye Argentinië
  • Ribeye USA Black Angus
  • Ribeye Uruguay Angus

Een erg ruim assortiment, voor iedere ribeye liefhebber zijn of haar favoriete stuk!

Ribeye Australië Black Angus 1788 Beef

Het perfecte drankje

Vaak is het lastig om het perfecte drankje voor bij een stuk vlees te vinden, gelukkig kunnen wij jou hier bij helpen!

Als wijn tip adviseren wij een wijn te kopen met affiniteit van het land waar je vlees vandaan komt. Vaak gaan deze goed met elkaar gepaard, bijvoorbeeld een Malbec uit Mendoza, Argentinië voor bij een Argentijnse ribeye of een Shiraz uit Clare Valley, Australië voor bij een Australisch stuk vlees.

Onder ieder stuk vlees dat wij verkopen hebben wij een “wijntip” die hier meer informatie over biedt.

Als bier tip adviseren wij een blonde bier met fruitige tinten. Dit omdat de ribeye een prachtig stuk vlees is met een mooi pallet van smaken, die willen wij niet overheersen met de geserveerde drank.

Wij raden een Spring In The Hop aan of een Ciney blonde, deze zijn beide licht en fruitig van smaak.

Deze bieren koud geserveerd met een heerlijk stuk ribeye is de ideale combinatie voor bij iedere barbecue of diner.

Verschillende soorten rubs voor bij de ribeye

Wij van the meatlovers hebben verschillende soorten rubs (kruidenmixes) speciaal voor vlees.
Hieronder zullen wij wat suggesties geven over welke we hebben en hun kenmerken.

  • Bhutan Fusion: De smaak van Azië met aroma’s van anijs en gember.
  • Snappy Beef Steak: Voeg diepte en karakter toe met een lichte rookaroma en een pittige twist.
  • Pastrami Spice: Voeg een stoere, rokerige en krachtige smaak toe aan het vlees.
  • Beef It Up Low & Slow: Een diepe, kruidige smaak met een zoete twist.

De ribeye van The Meatlovers

Ribeye Kagoshima Wagyu A5 (BMS8-9)

Vanaf: 20,04
Prijs per kilo: 250,49
80 g | 20,04
- +
90 g | 22,54
- +
100 g | 25,05
- +
110 g | 27,55
- +
120 g | 30,06
- +
130 g | 32,56
- +
140 g | 35,07
- +
150 g | 37,57
- +
155 g | 38,83
- +
160 g | 40,08
- +
170 g | 42,58
- +
180 g | 45,09
- +
190 g | 47,59
- +
200 g | 50,10
- +
210 g | 52,60
- +
220 g | 55,11
- +
230 g | 57,61
- +
240 g | 60,12
- +
250 g | 62,62
- +
260 g | 65,13
- +
270 g | 67,63
- +
280 g | 70,14
- +
290 g | 72,64
- +
310 g | 77,65
- +
300 g | 75,15
- +
320 g | 80,16
- +
340 g | 85,17
- +
350 g | 87,67
- +
360 g | 90,18
- +
380 g | 95,19
- +
370 g | 92,68
- +
390 g | 97,69
- +
Selecteer gewicht

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Vanaf: 32,44
Prijs per kilo: 294,95
110 g | 32,44
- +
140 g | 41,29
- +
150 g | 44,24
- +
160 g | 47,19
- +
170 g | 50,14
- +
180 g | 52,99
- +
190 g | 56,04
- +
200 g | 58,99
- +
210 g | 61,94
- +
220 g | 64,89
- +
230 g | 67,84
- +
240 g | 70,79
- +
250 g | 73,74
- +
310 g | 91,44
- +
320 g | 94,38
- +
330 g | 97,33
- +
350 g | 103,23
- +
260 g | 76,69
- +
270 g | 79,63
- +
280 g | 82,59
- +
290 g | 85,54
- +
300 g | 88,49
- +
370 g | 109,13
- +
380 g | 112,08
- +
390 g | 115,03
- +
420 g | 123,89
- +
430 g | 126,83
- +
Selecteer gewicht

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Menu