Ribeye met groene asperges

De ribeye is één van de meest smaakvolle stukken rundvlees, met dit recept gaan we jou begeleiden door de bereiding van een gerecht met wereld klasse.

Ribeye: de meest smaakvolle biefstuk die er is

De naam zegt het eigenlijk al: de ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund. Hij zit aan de voorkant van de rug. Daarom krijgt dit stuk weinig beweging en zit er veel vet aan. Dat maakt het onwijs sappig en zacht. Dit voegt natuurlijk alleen maar toe aan de smaak en de beleving van het vlees. Met een ribeye kan je heel veel kanten op. Maar het is uitstekend voor op de grill, de oven of op de barbecue komt het vlees goed tot zijn recht. Voor vele kenners een stuk vlees dat niet te missen is!

De ribeye van The Meatlovers

Ribeye Kagoshima Wagyu A5 (BMS8-9)

Vanaf: 20,04
Prijs per kilo: 250,49
80 g | 20,04
- +
90 g | 22,54
- +
100 g | 25,05
- +
110 g | 27,55
- +
120 g | 30,06
- +
130 g | 32,56
- +
140 g | 35,07
- +
150 g | 37,57
- +
155 g | 38,83
- +
160 g | 40,08
- +
170 g | 42,58
- +
180 g | 45,09
- +
190 g | 47,59
- +
200 g | 50,10
- +
210 g | 52,60
- +
220 g | 55,11
- +
230 g | 57,61
- +
240 g | 60,12
- +
250 g | 62,62
- +
260 g | 65,13
- +
270 g | 67,63
- +
280 g | 70,14
- +
290 g | 72,64
- +
310 g | 77,65
- +
300 g | 75,15
- +
320 g | 80,16
- +
340 g | 85,17
- +
350 g | 87,67
- +
360 g | 90,18
- +
380 g | 95,19
- +
370 g | 92,68
- +
390 g | 97,69
- +
Selecteer gewicht

Ribeye Kagoshima Wagyu A5+ (BMS12)

Vanaf: 32,44
Prijs per kilo: 294,95
110 g | 32,44
- +
140 g | 41,29
- +
150 g | 44,24
- +
160 g | 47,19
- +
170 g | 50,14
- +
180 g | 52,99
- +
190 g | 56,04
- +
200 g | 58,99
- +
210 g | 61,94
- +
220 g | 64,89
- +
230 g | 67,84
- +
240 g | 70,79
- +
250 g | 73,74
- +
310 g | 91,44
- +
320 g | 94,38
- +
330 g | 97,33
- +
350 g | 103,23
- +
260 g | 76,69
- +
270 g | 79,63
- +
280 g | 82,59
- +
290 g | 85,54
- +
300 g | 88,49
- +
370 g | 109,13
- +
380 g | 112,08
- +
390 g | 115,03
- +
420 g | 123,89
- +
430 g | 126,83
- +
Selecteer gewicht

Recept:

Met dit recept leggen wij je uit hoe je een overheerlijke ribeye kan bereiden.

  1. Verwarm de over voor op 80 C.
  2. Laat de ribeye op kamertempratuur komen.
  3. Dep het vlees droog.
  4. Bak het vlees rondom goudbruin. (1-2 minuten per kant)
  5. Laat de ribeye doorgaren in de oven voor 75 minuten.
  6. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
  7. Verwijder de onderkant van de asperges (het weg snijden van het houterige gedeelte 2-2.5cm).
  8. Verhit de sesamolie in een wokpan en roerbak de asperges per bundel tot dat ze gaar zijn (5minuten).
  9. Haal de ribeye na 75 minuten uit de oven en serveer die samen met het sesamzaad, asperges en de teriyakisaus.
  10. Schenk een heerlijk rode wijn in een genieten maar!

Het perfecte drankje

Vaak is het lastig om het perfecte drankje voor bij een stuk vlees te vinden, gelukkig kunnen wij jou hier bij helpen!

Als wijn tip adviseren wij een wijn te kopen met affiniteit van het land waar je vlees vandaan komt.
Vaak gaan deze goed met elkaar gepaard, bijvoorbeeld een Malbec uit Mendoza, Argentinië voor bij een Argentijnse ribeye. Of een Shiraz uit Clare Valley, Australië voor bij een Australisch stuk vlees.

Onder ieder stuk vlees dat wij verkopen hebben wij een “wijntip” die hier meer informatie over biedt.

Als bier tip adviseren wij een blonde bier met fruitige tinten. Dit omdat de ribeye een prachtig stuk vlees is met een mooi palet van smaken, die willen wij niet overheersen met de geserveerde drank.

Wij raden een La Trappe blond aan of een Ciney blonde, deze zijn beide licht en fruitig van smaak.

Recepten

Trek gekregen in een ribeye van topkwaliteit? Bestel hem bij The Meatlovers!

De beste kwaliteit ribeye koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op de website in.

Menu