Spaans Angus Rundvlees – Miguel Vergara

The Meatlovers: Miguel Vergara Angus

 • Herkomst: 100% Spanje
 • Ras: 100% Aberdeen Angus
 • Graan gevoerd, minimaal 300 dagen
 • Kenmerken van het vlees:
  • Hoge gradatie van marmering van vet in het vlees
  • Intense rode kleur van het vlees
  • Erg sappig en met een malse structuur
  • Een krachtige en karakteristieke smaak

Voor dit prachtige Angus Beef werken wij samen met het merk Miguel Vergara uit Spanje. Het geweldige rundvlees van Vergara komt van Angus Aberdeen runderen, misschien wel het meest beroemde traditionele runderras ter wereld. Angus runderen zijn eenvoudig te herkennen aan hun glimmende, gitzwarte vacht en het feit dat ze geen hoorns hebben.

Deze Angus runderen hebben zich uitstekend aangepast aan de lokale omstandigheden: de weilanden in Salamanca en de bergweides van León bieden het ideale klimaat en de beste leefomgeving voor dit ras.

Deze dieren worden minimaal 300 dagen (!) graan gevoerd met een dieet van granen, peulvruchten, stro en sojabonen. Deze laatste zorgen voor een sterk verbeterde vetzuursamenstelling van het vlees en het vet. Samen met de extra vitamine E en mineralen in het voer zorgt dit voor een bijzondere vetmarmering in het vlees en een krachtige rode kleur door de anti-oxidatieve effecten. Dit rundvlees staat ook bekend om de rijke en nootachtige smaak.

Door de marmering van vet en de mooie vetrand om het vlees, is deze Angus enorm geschikt voor bereiding op de BBQ. Steaks kort en zeer heet grillen, direct boven het vuur, of grotere delen rustig indirect garen om daarna nog even heet af te grillen (reverse sear); het kan beide! Voor extra smaakbeleving: dit vlees is zo fijn van smaak, dat er eigenlijk weinig meer nodig is dan een vleugje houtrook (voor de liefhebber), grof zeezout en versgemalen zwarte peper. Strijk voor het grillen een kwastje knoflookolie over het vlees heen. Dit geeft nog net een extra accent aan dit geweldige Spaanse rundvlees!

Delen via:

Laat je inspireren

Laatste nieuwsberichten

Menu