• V.a. € 100,00 gratis verzending

 • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

 • V.a. € 100,00 gratis verzending

 • De steak: topkwaliteit vlees

  Een overheerlijk mals stuk vlees, dat is wat je wilt als je een steak eet. Een goede steak heeft eigenlijk niks meer nodig dan een beetje zout en peper. De steak wordt gesneden dwars op het spierweefsel van een rund en is daardoor lekker zacht. De verschillende steaks worden allemaal uit een ander deel van het rund gesneden. Wat de allerbeste steak is, hangt af van het soort rund en van wat jij lekker vindt. Maar er zijn natuurlijk wel een paar algemene factoren die bijdragen aan de kwaliteit van het vlees: denk aan het runderras, hoe het rund geleefd heeft en de voeding van de runderen. Daar houden wij bij The Meatlovers natuurlijk allemaal rekening mee! Voor elke soort steak is er een bijpassend recept. Onze experts en chef-koks hebben voor jou de meest overheerlijk steak recepten gemaakt.

  De verschillende soorten

  Alle kwaliteitssteaks zijn smaakvol, maar niet alle steaks zijn hetzelfde. We kennen allemaal de ribeye, maar ook de stoere tomahawk steak of de malse entrecote steak zijn favoriet onder vleesliefhebbers. Allemaal zijn ze uit een ander deel van het rund gesneden, wat invloed heeft op de marmering, de textuur en de smaak. Maar wist je dat ook het soort rund van invloed is op de smaak van de steak? Wellicht heb je wel eens van Black Angus of Wagyu gehoord. Allebei van topkwaliteit voor de ideale smaakbeleving.

  De beste bereiding in de pan

  De steak komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen de verschillende steaks, is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde.

  Zo krijgt je steak de volle smaak die hij verdient:

  1. Laat de steak altijd even op kamertemperatuur komen voordat je ‘m bakt.
  2. Laat de pan goed heet worden en smelt de boter.
  3. Laat de steak 1,5 minuut bakken op hoog vuur voordat je ‘m omdraait: zo krijg je een mooi goudbruin korstje.
  4. Bak hem vervolgens op lager vuur nog 1 tot 3 minuten extra, afhankelijk van hoe doorbakken je de steak wilt hebben.
  5. Laat de steak een paar minuten rusten op een bord met een stukje aluminiumfolie.

  Steak op de BBQ bereiden

  Afhankelijk van het soort steak kunnen de temperaturen verschillen. Hieronder geven we de temperaturen weer van onze Black Angus chuck eye steak.

  1. Laat jouw overheerlijke steak eerst op kamertemperatuur komen. Dit om het vlees geleidelijk te laten garen.
  2. Breng het vlees een klein beetje op smaak met wat zout en peper.
  3. Zorg dat de BBQ een dome temperatuur heeft van 120℃. Grill hierbij het vlees tot een kerntemperatuur van 45℃ en doe dit bij indirecte hitte. Verhoog de dome temperatuur tot 250℃. Grill de steak nu kort tot het een kerntemperatuur heeft van 52℃ voor een rare steak. Wil je liever medium-rare? Ga dan voor een kerntemperatuur van 56℃ en bij medium voor 60℃.
  4. Laat het vlees heel even rusten. Bij voorkeur in aluminiumfolie om de sappen goed te verdelen.

  Wat is de beste steak?

  Smaken verschillen maar over het algemeen worden de steak van de rundsoorten Black Angus en Wagyu als het allerbeste ervaren. Dit komt door de rijke vet marmering, wat bijdraagt aan een overheerlijke smaak. Daarbij hebben deze runderen een zeer malse structuur.

  Wat is de juiste kerntemperatuur voor een steak?

  Voor een rare steak houdt 52 ℃ aan en voor medium-rare 56℃.

  Hoelang moet je een steak bakken/grillen/braden?

  Afhankelijk van de garing en de steak die je wilt, verschilt de bereidingstijd. Over het algemeen heeft een steak een bereidingstijd van 4 tot 10 minuten.

  Ook genieten van een heerlijke steak? Bestel hem nu

  De beste steaks van The Meatlovers liggen hier op jou te wachten. Maak je keuze en bestel snel! Heb je nog vragen voor ons? Stel ze eenvoudig per mail en we reageren zo spoedig mogelijk.