Steaks

De steak. Een traktatie voor iedere vleesliefhebber en een absolute favoriet onder zowel restaurantliefhebbers als de chef-kok thuis. Iedere steak van The Meatlovers staat bekend als kwaliteitsvlees, maar niet iedere steak is hetzelfde. Ga jij voor een smaakvol stuk vlees met een rijke marmering, of ben jij meer van het magere vlees? En heeft de flank steak of de t-bone steak jouw voorkeur? Waar je ook naar op zoek bent, The Meatlovers heeft jouw favoriete steak in huis. De allerbeste kwaliteit voor de beste prijs gemakkelijk online te bestellen. Lees hier alles over de verschillende soorten steak, de beste bereidingstips en de kwaliteitskenmerken.

De steak: topkwaliteit vlees

Een overheerlijk mals stuk vlees, dat is wat je wilt als je een steak eet. Een goede steak heeft eigenlijk niks meer nodig dan een beetje zout en peper. De steak wordt gesneden dwars op het spierweefsel van een rund en is daardoor lekker zacht. De verschillende steaks worden allemaal uit een ander deel van het rund gesneden. Wat de allerbeste steak is, hangt af van het soort rund en van wat jij lekker vindt. Maar er zijn natuurlijk wel een paar algemene factoren die bijdragen aan de kwaliteit van het vlees: denk aan het runderras, hoe het rund geleefd heeft en de voeding van de runderen. Daar houden wij bij The Meatlovers natuurlijk allemaal rekening mee! Voor elke soort steak is er een bijpassend recept. Onze experts en chef-koks hebben voor jou de meest overheerlijk steak recepten gemaakt.

t-bone steak

Recepten

De verschillende soorten

Alle kwaliteitssteaks zijn smaakvol, maar niet alle steaks zijn hetzelfde. We kennen allemaal de ribeye, maar ook de stoere tomahawk steak of de malse entrecote steak zijn favoriet onder vleesliefhebbers. Allemaal zijn ze uit een ander deel van het rund gesneden, wat invloed heeft op de marmering, de textuur en de smaak. Maar wist je dat ook het soort rund van invloed is op de smaak van de steak? Wellicht heb je wel eens van Black Angus of Wagyu gehoord. Allebei van topkwaliteit voor de ideale smaakbeleving.

Bekijk onze steaks

De beste bereiding in de pan

De steak komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen de verschillende steaks, is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde.

Zo krijgt je steak de volle smaak die hij verdient:

  1. Laat de steak altijd even op kamertemperatuur komen voordat je ‘m bakt.
  2. Laat de pan goed heet worden en smelt de boter.
  3. Laat de steak 1,5 minuut bakken op hoog vuur voordat je ‘m omdraait: zo krijg je een mooi goudbruin korstje.
  4. Bak hem vervolgens op lager vuur nog 1 tot 3 minuten extra, afhankelijk van hoe doorbakken je de steak wilt hebben.
  5. Laat de steak een paar minuten rusten op een bord met een stukje aluminiumfolie.

Steak op de BBQ bereiden

Afhankelijk van het soort steak kunnen de temperaturen verschillen. Hieronder geven we de temperaturen weer van onze Black Angus chuck eye steak.

  1. Laat jouw overheerlijke steak eerst op kamertemperatuur komen. Dit om het vlees geleidelijk te laten garen.
  2. Breng het vlees een klein beetje op smaak met wat zout en peper.
  3. Zorg dat de BBQ een dome temperatuur heeft van 120℃. Grill hierbij het vlees tot een kerntemperatuur van 45℃ en doe dit bij indirecte hitte. Verhoog de dome temperatuur tot 250℃. Grill de steak nu kort tot het een kerntemperatuur heeft van 52℃ voor een rare steak. Wil je liever medium-rare? Ga dan voor een kerntemperatuur van 56℃ en bij medium voor 60℃.
  4. Laat het vlees heel even rusten. Bij voorkeur in aluminiumfolie om de sappen goed te verdelen.

Veelgestelde vragen over de steak

Ook genieten van een heerlijke steak? Bestel hem nu

De beste steaks van The Meatlovers liggen hier op jou te wachten. Maak je keuze en bestel snel! Heb je nog vragen voor ons? Stel ze eenvoudig per mail en we reageren zo spoedig mogelijk.

Menu