De Angus burger

Met een graanvoedering van 120 dagen is deze Angus burger een intens sappige burger. Dit is vlees wat speciaal van Angus runderen komt, waarbij de smaak je lang bij zal blijven zodra je tanden erin zinken.

De burgers van The Meatlovers

Voor de beste smaakervaring

Het bakken van een burger kunnen we allemaal. Het op de beste manier bereiden van een Angus burger is een ander verhaal.

Waar de 1 liever zijn hamburger kruid tot dat het niet meer kan, behandeld de ander hem als een biefstuk. Bakken op de grill, BBQ of in de pan is ook mening en smaak gebonden. Wij pakken alles bij elkaar en zullen vervolgens jou de beste tips en tricks geven voor de ultieme smaak ervaring voor de Angus burger van the Meatlovers.

bereid Angus burger

Recept voor in de pan

 1. Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.
 2. Dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.
 3. Verhit een pan op hoog vuur met boter of olie. Als je boter gebruikt zie je direct wanneer je kan bakken het schuim verdwijnt dan namelijk uit de pan.
 4. Kruid de burger net als een biefstuk, aan beide kanten wat peper en zout.
 5. Schroei de burgers aan beide kanten dicht en laat ze doorgaren tot de gewenste gaarheid. 2 minuten voor rare, 4 voor rosé.
 6. De Angus burger mag nu geserveerd worden.
 7. Eetsmakelijk!

Recept voor de BBQ

 1. Laat de Angus burgers op kamertemperatuur komen.
 2. Dep ze vervolgens droog met wat keukenpapier.
 3. Zorg dat je BBQ een dome tempratuur van 120 graden Celsius heeft.
 4. Smeer de burgers in meet kleine laag olie. Dit voorkomt dat je Angus burgers aan het rooster blijven plakken.
 5. Grill de burger nu aan beide kanten tot dat deze een kerntempratuur van 45 graden Celsius bereikt heeft. Dit kan je meten met een “Meater”.
 6. Gaar de burgers vervolgens nog 3 minuten door.
 7. Wij adviseren voor de meeste sappige burgers om deze nog even te laten rusten in slagerspapier of aluminiumfolie. Dit hoeft maar 2 minuten max.
 8. Nu mogen we de burgers weer opbouwen en volop genieten!

Recepten

We hebben heerlijk vlees, nu nog een drankje

Vaak worden zelf klaar gemaakte hamburgers gegeten bij een BBQ of bij een gezellige avond met vrienden/vriendinnen of met de kinderen erbij. Ga jij dan voor een mooie luxe wijn of wil jij een heerlijk bijpassend biertje? Wij maken het je makkelijk en hebben het voor je getest!

Voor de wijn adviseren wij:


Om het sappige Australische rundvlees volledig tot zijn recht te laten komen, is een mooie rode wijn onmisbaar. Uiteraard zal dat een wijn van Australische bodem zijn! De intensiteit van het vlees vraagt om een stevige wijn met kracht en souplesse. In het toonaangevende wijnbouwgebied Clare Valley vind je deze wijnen volop. Veelal gemaakt van de Shiraz druif geven deze wijnen tonen van chocolade, laurier, rijp fruit en een zachte afdronk. Even laten luchten voor het inschenken en daarna genieten met een mals, Australisch stuk vlees.

Een uitstekende optie is een Shiraz uit Clare Valley, Australië.
Bijvoorbeeld de: Paulett Wines Polish Hill River

Voor een mooie bijpassende bier adviseren wij:

De Texelse Skuumkoppe. Dit is een bier die vol van smaak is met een grote witte kop.
Hij zit vol met hints van karamel en abrikoos. Het bier biedt hiermee een perfecte licht zoete afdronk.
Het bier is puur, vol van smaak en geschikt ieder seizoen! Hiermee ideaal voor een speciale gelegenheid of bij een BBQ met een paar overheerlijke Angus burgers.

Recepten

Trek gekregen in een Angus burger van topkwaliteit?
Bestel hem bij The Meatlovers!

 De beste kwaliteit Angus burger koop je bij The Meatlovers. Bestel hem vandaag en laat hem vers bij je thuis afleveren. Vanaf €75 geen verzend kosten!  Nog vragen voor ons? Wij zijn telefonisch bereikbaar ma-vr van 09.00-17.00, per mail of vul het formulier op onze website in.

Menu