Ingrediënten
Sucade in bier gestoofd
- 1 sucade (ca. 1 kg)
- 100 gr boter
- 2 preien
- 1 winterpeen
- 3 kruidnagels
- verse tijm
- 300 ml rundvleesbouillon
- 2 flesjes donker bier (bijvoorbeeld bokbier)
- bloem
- peper
- zout
Bereidingstijd: 240 minuten
Aantal pers. : 6 personen
Moeilijkheid :
Bereidingswijze
Snijd de sucade in dikke lappen, dep ze droog en bestrooi met peper en zout. Haal ze even door de bloem en schud het losse meel er af.
Smelt de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.
Snijd de wortel en prei in stukken en voeg toe samen met de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan het bier toe. Laat inkoken totdat de meeste alcohol verdampt is en voeg dan de rundvleesbouillon toe.
Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.
Smelt de boter in een grote braadpan en bak het vlees rondom lichtbruin.
Snijd de wortel en prei in stukken en voeg toe samen met de kruiden. Laat even sudderen en voeg dan het bier toe. Laat inkoken totdat de meeste alcohol verdampt is en voeg dan de rundvleesbouillon toe.
Laat de braadpan met deksel zo’n 4 uur op zacht vuur staan.
Omdat je dit product ook zo lekker vindt
Gerelateerde recepten