Black Angus Picanha Steaks met Zwarte knoflook rub en bloemenboter
90 minuten
6 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Ingrediënten Vlees
- Zwarte knoflook rub
Meer
Ingrediënten Bloemenboter
- 250g roomboter
- Gedroogde eetbare bloemen
- 1 teentje knoflook
- 3 tot 5 peterselietakjes (naar smaak)
Meer
Bereidingswijze
Bereiding vlees
- Verwarm je BBQ voor op 140 graden op indirecte hitte.
- Snijd met een scherp mes ruitjes in de vetkap van de picanha.
- Draai vervolgens de picanha om en smeer het vlees helemaal in met zwarte knoflook rub.
- Gaar de picanha op indirecte hitte tot deze een kerntemperatuur van 43 á 44 graden heeft bereikt.
- Leg het vlees even aan de kant en stook de BBQ op tot 250 graden voor directe hitte.
- Gebruik een tang om het vlees om en om te draaien tijdens het garen.
- Gaar het vlees boven het vuur, maar leg het telkens even aan de kant, zodat je goed in de gaten kan houden of de picanha niet verbrandt.
- Gaar de picanha tot een kerntemperatuur van 51 graden en laat 'm vervolgens minimaal een kwartier rusten in aluminiumfolie.
- Snijd het vlees vervolgens in gelijke steaks en serveer het met de bloemenboter.
Bereiding bloemenboter
- Laat de roomboter op kamertemperatuur komen
- Meng vervolgens zout en peper door de boter.
- Snijd de peterselie en knoflook fijn en voeg dit toe aan de boter.
- Aansluitend voeg je fijngesneden gedroogde bloemen toe. Meng het geheel goed door elkaar.
- Rol een vel bakpapier uit en stort hier de zelfgemaakte boter op. Rol het goed in, zodat het één lange staaf wordt.
- Draai om de uiteinden een touwtje en laat het in de koelkast koelen tot het weer wat harder is geworden.
- Voor het serveren snijd je plakken van de staaf en die kan je op of naast het vlees serveren.
Dit recept is in samenwerking met Rick van @schaftzonderspijt