• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Ingrediënten

    Overige ingrediënten

    • 2 el Olijfolie
    • 2 tl Kappertjes
    • Verse Peterselie
    • Verse Basilicum
    • 2 stuks Ansjovis

    Meer

    Bereidingswijze

    Flank steak

    1. Dep de Flank Steak goed droog met keukenpapier en controleer het vlees op losse stukjes of stukken hard wit vet (zacht vet laat je zitten dit geeft extra smaak aan je vlees)

    2. Kruid de Flank Steak aan beide zijden ruim met versgemalen Zout en Peper.

    3. Plaats de Flank Steak in een Sous Vide zak en warm het water op naar een temperatuur van 52 graden, stel de timer in op 90 minuten.

    4. Haal na 90 minuten de Flank Steak uit de Sous Vide zak en dep goed droog, hoe droger hoe makkelijker je straks op de BBQ een krokant korstje krijgt.

    Salsa Verde

    1. Pluk een grote hand vol met blaadjes van de Basilicum en de Peterselie en doe dit in een bakje of kommetje.

    2. Voeg daar de knoflook, kappertjes, mosterd, ansjovis, sjalot, olijfolie en citroen sap bij en pureer dit grof met een blender. Je kunt het ook helemaal fijn maken met de blender maar het komt de smaak ten goede als je bij het eten de structuur van de ingrediënten proeft.

    3. Je kunt de Salsa Verder prima een dag van te voren maken en afgedekt bewaren in de koelkast.

    BBQ

    1. Steek de BBQ aan en breng hem op 250 graden celsius.

    2. Als je deze hebt, plaats dan een Teppanyaki plaat in je BBQ en laat deze goed warm worden. Heb je deze niet gebruik dan een gietijzeren rooster of pan.

    3. De Flank Steak is dankzij de Sous Vide al door en door gaar op 52 graden, het enige wat je nu nog moet doen is hem voorzien van een krokant korstje. Dit komt de smaak ten goede en ziet er visueel ook veel beter uit.

    4. Voorzie de Flank Steak in ongeveer 2/3 minuten per kant van een mooi krokant korstje.

    Dit recept is in samenwerking geschreven met Flame_on_bbq.