Indiase Butter Chicken
60 minuten
4 personen
Moeilijkheid:
Ingrediënten
Producten
Kipmarinade
- 1 fijngesneden teen knoflook
- 1 tl fijngesneden gember
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
Meer
Saus
- 5 trostomaten
- 2 kleine rode uien
- 3 tenen knoflook
- 3 el Garam Masala
- 1 el fijngesneden gember
Meer
Overig
- Jasmijn rijst
Meer
Bereidingswijze
Voorbereiding kip
- Voeg alle ingrediënten bij elkaar in een kom of in een afsluitbare zak.
- Roer het goed door elkaar.
- Voeg de kip toe en laat dit minimaal een uur marineren.
- Bak vervolgens de kip gaar in een braadpan en leg dit zodra het goudbruin is aan de kant.
Butter chicken
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snijd de rode uien in halve ringen en hak de knoflook en gember fijn. Bak dit samen in een kookpan.
- Snijd ondertussen de tomaten in 4 stukken en doe dit ook in de pan.
- Voeg de cashewnoten, komijnpoeder, korianderpoeder en kurkumapoeder toe. Roer het goed door elkaar en laat het even goed warm worden.
- Doe vervolgens alles in een blender en blend het geheel tot een zachte structuur.
- Plaats dit vervolgens in een zeef boven een kookpan en gebruik een lepel om het goedje door de zeef te drukken.
- Laat de saus koken en voeg ook de kip toe. Laat dit samen even borrelen om vervolgens de roomboter en slagroom toe te voegen.
- Roer het goed door elkaar en voeg de garam masala toe. Roer ook dit goed door de saus heen.
- Serveer in een diep bord met rijst en top af met wat verse korianderblaadjes.