• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Overige ingrediënten:

  • Worcestersaus
  • 1 blokje Eiken rookhout (aanbeveling)

Meer

Bereidingswijze

Exclusief recept van Marcel Maassen

Voorbereiding:

Haal de longhaas uit de koelkast en dep deze rondom droog met keukenpapier. Wrijf hem rondom in met de worcestersaus. Strooi daarna de Gold Rush rub of jouw eigen rub eroverheen. Niet te zuinig, dit vlees kan wel wat smaak verdragen. Zet het vlees terug in de koelkast en laat de rub een uurtje intrekken.

Maak de BBQ gereed voor indirect garen op een temperatuur van rond de 120 graden. In een kamado gebruik je daarvoor de hitteverdeler. In een kogel-BBQ schuif je alle kooltjes naar één kant van de BBQ en leg je het vlees zover mogelijk bij de kooltjes vandaan op het rooster. Regel de temperatuur met de schuiven boven en onder.

Bereiding longhaas:

Gaar de longhaas tot een kerntemperatuur van 45 graden. De kerntemperatuur zal nog oplopen tot circa 48 graden nadat je het vlees van het rooster hebt gehaald.

Maak de BBQ gereed voor direct grillen bij een temperatuur van 220-250 graden. Gril de longhaas op directe hitte aan alle kanten tot een kerntemperatuur van 52 graden. Laat het vlees nog heel even rusten en snijd het dan dwars op de draad.

Geniet!