Ingrediënten

Overige ingrediënten

  • versgemalen Peper
  • 2 tenen Knoflook, fijngehakt
  • 2 liter Runderbouillon
  • 2 el Teriyaki saus
  • 1 tl 5 Kruidenpoeder

Meer

Bereidingswijze

Snijd de velkant van de eend kruislings in tot bijna op het vlees. Vul de inkepingen met de fijngehakte knoflook en bestrooi met de versgemalen peper.

Bak de eendenborstfilets op hun velkant in een hete koekenpan voor 10 minuten. Schenk ondertussen de bouillon, de saus, gemalen kruiden en steranijs in een grote pan. Breng aan de kook, schep de gember in de pan en laat de bouillon 10 minuten zachtjes koken. Keer de filets om en bak de andere kant nog 2 minuten.

Verdeel de gekookte noedels over vier wijde kommen. Snij de paksoi en bosui in repen en het pepertje in ringen. Verdeel over de kommen met de wortel en korianderblad.

Snijd de eendenborst in plakken.

Schenk de hete bouillon in de kommen en verdeel de gesneden eend over de noedels. Serveer er sojasaus bij.