Ingrediënten
Producten
Overige ingrediënten:
- 1 mango
- 3 stengels bosui
- 2 tenen knoflook
- 80 g miso pasta
- 60 ml ahorn siroop
Meer
Bereidingswijze
Bereidingswijze Saus:
- Snijd de knoflook goed klein. Voeg de gesneden knoflook, miso pasta, ahorn siroop, sojasaus en de chilivlokken toe aan een blender. Mix tot het mengsel glad is.
- Zet de saus weg in de koelkast. Houd je van wat pittiger? Voeg dan iets meer chilivlokken toe.
- Snijd de mango in stukken groot genoeg zodat ze goed blijven zitten op de spiezen.
- Snijd de stengels bosui in stukken van ongeveer 4cm.
Bereidingswijze Spiezen:
- Begin met het aanmaken van de BBQ op een temperatuur van ongeveer 200 graden, directe hitte.
- Kruid de ossenhaas puntjes met wat zout en peper.
- Rijg de spiezen om en om: vlees/mango/bosui. Begin met een blokje vlees.
- Gril de spiezen ongeveer 3-4 minuten per kant tot een kerntemperatuur van 52 graden.
- Serveer de spiezen met de saus eroverheen of apart om in de dippen. Eet smakelijk!
Dit recept is ontwikkeld voor The Meatlovers door @BBQ_rookie.