• V.a. 75 euro gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

Ingrediënten

Producten

4 Lams burgers

Overige ingrediënten:

  • 6 Eieren
  • Paneermeel
  • 1 el Bloem
  • 1 fijn gesneden Ui
  • 1 teentje fijn gesneden knoflook

Meer

Bereidingswijze

Wie Pasen zegt, zegt Lamsvlees! Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar deze periode. Een traditioneel familiegebeuren. Niet alleen omdat dit het begin van de lente is, dit is ook het seizoen van lamsvlees. Daarnaast staat Pasen ook gelijk aan vogelnestjes. Vandaar dit recept!

We beginnen met het koken van 4 eieren voor 5 minuten. Deze laten we na het koken direct schrikken in een bad van ijswater. Vervolgens pellen we de eieren en wentelen we die door het bloem. Op deze manier blijft de burger beter om het ei heen zitten.

De burger leggen we tussen 2 vellen plastic folie en rollen we vervolgens plat tot dat deze een diameter van 14cm bereikt heeft. We leggen het ei in het midden en vouwen de burgers er omheen.
Deze wikkelen we stevig in met plastic folie en plaatsen die dan in de koelkast. Op deze manier zal de gewenste vorm makkelijker te krijgen zijn.

Klop in een diep bord of in een schaal de overige 2 eieren los. Plaats vervolgens in een ander diep bord of schaaltje een laag paneermeel. Rol de gevulde lamsburger eerst door het paneer meel en vervolgens door het losgeklopte ei, dit mag hierna nog een keer herhaald worden zodat ze in 2 lagen gepaneerd zijn.
We frituren de vogelnestjes gedurende 4 minuten op 175 graden Celsius of tot deze goud bruin zijn.

De vogelnesten serveren we met een overheerlijke tomatensaus. Erg simpel maar zo ontzettend lekker! Hieronder lees je hoe je deze maakt.

Bak de ui en knoflook licht aan in de pan met een scheutolijf olie.
Hier mag de tomatenpuree aan toegevoegd worden. Deze mag zachtjes mee sudderen. Hier voegen wij de bloem aan toe om een wat stevigere structuur te creëren. Dit brengen we vervolgens aan de kook zodat dit goed in kan dikken. Is de structuur te dik voor je? Dan kan je het altijd aanlengen met wat bouillon. We snijden vervolgens de tomaat in blokjes toe aan de saus en we kruiden na met versgemalen peper en zout na smaak.

De vogelnestjes zijn heerlijk te combineren met bijvoorbeeld een verse preistamppot of andijviestamppot.

Dit recept is in samenwerking geschreven met Kris Kookt