• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Team The Meatlovers

    Team The Meatlovers

    Kerst staat voor de deur en dat betekent tijd voor samenzijn, gezelligheid en natuurlijk lekker eten. Als je hebt besloten om dit jaar een sappige ossenhaas op tafel te zetten, ben je al goed op weg naar een verrukkelijk feestmaal. Maar wat is een kerstdiner zonder heerlijke bijgerechten? Hier zijn vijf smakelijke bijgerechten die perfect samengaan met een malse ossenhaas en je kerstdiner naar een hoger niveau tillen.

    Inhoudsopgave

      Gegratineerde aardappelgratin met rozemarijn en parmezaanse kaas

      Een klassiek bijgerecht dat nooit teleurstelt, vooral niet tijdens de feestdagen, is aardappelgratin. Maar voor een speciale kersttouch voegen we rozemarijn en parmezaanse kaas toe. Schil en snijd de aardappels dun, leg ze in lagen in een ovenschaal en giet er een romige saus van melk, room, knoflook en rozemarijn over. Bestrooi het geheel met geraspte Parmezaanse kaas en bak het in de oven tot het mooi goudbruin en bubbelend is. Deze smeuïge aardappelgratin vormt een perfecte aanvulling op de hartige smaak van ossenhaas.

      Geroosterde Groenten met Balsamico Glazuur

      Geef je kerstdiner een kleurrijke en smaakvolle boost met geroosterde groenten. Kies een assortiment van wortelen, pastinaak, cherrytomaten, en courgette. Besprenkel ze met olijfolie, voeg zout en peper toe, en rooster ze in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Maak vervolgens een glazuur van balsamicoazijn, honing en een snufje zout. Giet dit glazuur over de geroosterde groenten en meng ze voorzichtig. De zoete en zure smaken van het balsamico glazuur zullen perfect contrasteren met de rijke smaak van de ossenhaas.

      Cranberry Sinaasappel Saus

      Een feestelijk bijgerecht dat goed past bij ossenhaas is zelfgemaakte cranberry sinaasappelsaus. Combineer verse of bevroren cranberries met sinaasappelsap, suiker en een vleugje kaneel in een pan. Laat het mengsel sudderen tot de cranberries openbarsten en de saus indikt. Deze zoetzure saus voegt een verfrissende dimensie toe aan de vlezige textuur van de ossenhaas en zorgt voor een feestelijke smaakexplosie op je bord.

      Champignon-Rode Wijnsaus

      Een luxueuze en smaakvolle toevoeging aan je kerstdiner is een zelfgemaakte champignon-rode wijnsaus. Bak gehakte champignons in boter tot ze zacht zijn, voeg rode wijn toe en laat het inkoken. Voeg dan runderbouillon, tijm en een scheutje room toe. Laat de saus sudderen tot hij is ingedikt tot de gewenste consistentie. Deze heerlijke saus zal de ossenhaas bedekken met een rijke, diepe smaak en een zijdezachte textuur.

      Gekarameliseerde Uien met Balsamico

      Een eenvoudig maar onmisbaar bijgerecht voor ossenhaas is gekarameliseerde uien met balsamico. Snijd uien in dunne ringen en bak ze langzaam in olijfolie tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg vervolgens balsamicoazijn toe en laat de uien karameliseren tot ze een heerlijke zoete en zure smaak hebben. Deze uien vormen een perfecte aanvulling op de hartige smaak van ossenhaas en voegen een elegante touch toe aan je kerstdiner.

      Met deze vijf verrukkelijke bijgerechten zorg je ervoor dat je kerstdiner met ossenhaas niet alleen smaakvol, maar ook memorabel wordt. Laat de smaken samenkomen en geniet van een feestelijke maaltijd vol warmte en gezelligheid. Het enige wat overblijft is om te proosten op een gelukkig kerstfeest en een smakelijk nieuwjaar!

      De lekkerste kerstrecepten bij The Meatlovers

      Benieuwd naar nog meer heerlijke inspiratie voor tijdens de feestdagen? Bekijk dan onze recepten pagina boordevol verrukkelijke gerechten!