• V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Sinds 1955 dé specialist in kwaliteitsvlees

  • V.a. € 75,00 gratis verzending

  • Team The Meatlovers

    Team The Meatlovers

    Onmisbaar tijdens kerst: Beef Wellington. Maar welke saus eet je hier nu bij? Wat is lekker? Rode Wijn Saus past perfect bij jouw Ossenhaas van The Meatlovers.

    Inhoudsopgave

      De beste saus bij jouw Beef Wellington

      Het is een perfect gerecht voor shared dining met vrienden en familie en een plaatje op een feestelijk gedekte tafel tijdens de kerstdagen. Beef Wellington heeft wat voorbereiding nodig, en kan daarom het best vooraf gemaakt worden. Een dag in de koelkast doet de Ossenhaas juist goed! Welke saus(en) hier het beste bij kunnen? The Meatlovers weet raad.

      Wat wil jij nog meer weten over de beef wellington?

      Misschien ben je wel benieuwd naar de oorsprong van de beef wellington of vind je het lastig om de juiste ossenhaas te kiezen? Daarom hebben we voor jou onze beef wellington pagina, boordevol informatie, tips en inspiratie! 

      Rode wijnsaus: perfecte saus bij jouw Beef Wellington

      Bij een machtig vleesgerecht hoort een machtig (mooie) saus. Deze rode wijn saus past perfect!

      Je hebt nodig:

      • 15 gram boter
      • 1 teentje knoflook (gehakt)
      • 1 grote sjalot (fijn gesnipperd)
      • 3 takjes tijm
      • 1 laurierblaadje
      • 200ml rode wijn
      • 1 pot runderfond
      • 1 eetlepel bosvruchtenjam of rode bessengelei
      • 50 gram roomboter
      • 1 eetlepel bloem

      Zo maak je de rode wijnsaus

      Verhit de boter op laag vuur en bak de knoflook en sjalot 3 minuten. Voeg de takjes tijm, het laurierblaadje, de fond de wijn en de jam toe. Breng aan de kook en laat op hoog vuur in 10-15 minuten tot 200 ml inkoken. Zeef de saus en doe terug in de pan. Meng ondertussen met een vork de boter en bloem. Voeg het botermengsel toe aan de saus. Laat de saus op middelhoog vuur in ca. 3 min. indikken. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen.

      Bekijk ons recept voor de perfecte Beef Wellington

      Met ons recept in samenwerking met Meester Chef Jonathan Zandbergen kun je niet fout gaan. De perfecte Beef Wellington, die maak jij deze feestdagen zelf! Met paddenstoelen en serranoham maak je deze klassieker.

      Bekijk het recept

      Bestel Ossenhaas bij The Meatlovers

      Bij The Meatlovers kun je terecht voor vlees van wereldklasse. Zo ook voor de perfecte vulling van jouw Beef Wellington: Ossenhaas. Wij hebben verschillende soorten Ossenhaas beschikbaar, van verschillende afkomsten en in verschillende prijsklassen. Ga jij voor een traditioneel stuk Black Angus of hemelse Wagyu? De keuze is aan jou. Kijk snel naar ons aanbod aan Ossenhaas.

      Bekijk de Ossenhaas