Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

6 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €102,99

tot

6 producten

Wat is de Bavette?

De Bavette is afkomstig uit de 'flank' (vang) van het rund. Andere woorden voor de Bavette zijn vinkenlap en vanglap. De Bavette is echt werkvlees; het heeft veel beweging gehad. Dit resulteert in een stuk vlees met een wat grove structuur. De Bavette heeft een lange, grove draad. Het vlees is mager en perfect voor een bereiding op de BBQ. Doordat dit vlees ontzettend smaakvol is en een heerlijke bite heeft, wordt de Bavette steeds populairder voor vlees- en BBQ liefhebbers. Bereid de Bavette medium-rare op jouw kamado voor ultieme malsheid.

De Bavette bereiden

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Bavette te bereiden. Zo kun je ervoor kiezen om de Bavette in de pan of oven te bereiden. Een bekend (najaars)recept met de Bavette is de Bavette Rollade. Een creatie dat net even wat anders is. Heerlijk met verse kruiden en een lekkere kruidenrub.

Echter staat de Bavette vooral bekend om te bereiden op de BBQ, wij raden dit dan ook zeker aan. Ga voor de reverse sear methode voor het allerbeste resultaat.

De Bavette reverse sear bereiden op de BBQ

De reverse sear methode is een bekende methode onder BBQ-liefhebbers. Dit betekent dat we de Bavette eerst indirect grillen op een lage temperatuur en vervolgens afgrillen op een hoge temperatuur. Dit zorgt voor een perfect gelijkmatig gegrild stuk vlees. De binnenkant blijft heerlijk sappig, terwijl je de buitenkant een krokante korst geeft.

  1. Haal de Bavette 30-60 minuten voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de BBQ of kamado gereed voor indirect grillen op 120 °C.
  3. Gril de Bavette tot een kerntemperatuur van 45 °C. Dit duurt meestal 30-60 minuten, afhankelijk van de dikte van het stuk. Houd dit dus goed in de gaten.
  4. Haal de Bavette van de BBQ af en laat 5-10 minuten rusten.
  5. Maak de BBQ of kamado intussen klaar voor direct grillen op 250 °C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster.
  6. Schroei het vlees snel, in ca. 1-2 minuten per kant, dicht tot het vlees een mooie korst heeft. De kerntemperatuur moet nu ca. 52 °C (medium-rare) zijn.
  7. Laat de Bavette nog 5 minuten rusten en snijd vervolgens tegen de draad in. Dit is zeker bij de Bavette ontzettend belangrijk.

Hoge kwaliteit bavette bestellen bij The Meatlovers

De bavette, ook wel bekend als de vanglap, is een smaakvol en sappig stuk vlees. Bij The Meatlovers vind je de hoogste kwaliteit bavette vanuit verschillende landen. Zo kun je kiezen voor de bavette van angus runderen uit spanje of voor een ultieme ervaring met de wagyu bavette uit uruguay.

Welke bavette je ook kiest, bij The Meatlovers staat kwaliteit voorop. Onze bavettes zijn zorgvuldig gekozen door onze slagers en komen rechtstreeks van de bron. We staan in nauw contact met onze boeren wereldwijd en hebben één gezamenlijk doel: kwalitatief goed vlees leveren bij jou thuis.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen