🔄

product-image

Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
  • Meer Minder
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

7 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €111,59

tot
Merk

7 producten

Oorsprong van de bavette

Bavette is een deelstuk dat afkomstig is van het lendenstuk van het rund. Het is één van de populairste stukken vlees Zuid Amerika. Het snijvlak is lang en dun, met een uitgesproken nerf en een intense rundsmaak. De laatste jaren wint de Bavette ook aan populariteit in de Verenigde Staten en in Europa. De bavette is de dikke rand vlees op de buikflank van een rund, vandaar dat een Bavette ook wel eens flank steak wordt genoemd.

Kenmerken van bavette

De bavette staat bekend om zijn grove textuur en rijke smaak. Het deelstuk heeft lange spiervezels, waardoor het een duidelijke nerf heeft die in de lengte loopt. Deze textuur maakt het perfect om te marineren, omdat het gemakkelijk smaken kan absorberen. Omdat een bavette relatief mager is, is het belangrijk om het niet te gaar te bakken, omdat het snel kan uitdrogen. Als de bavette goed gaar is, is hij mals en sappig, met een robuuste, vlezige smaak die ongeëvenaard is.

Bavette steak bereiden

Er zijn veel verschillende manieren om een bavette te bereiden. Sommige koks grillen of schroeien het stuk vlees liever dicht, terwijl anderen het graag een nacht marineren of een paar uur roken om de smaak te ontwikkelen. Een populaire manier om bavette te bereiden is door het te schroeien in een gietijzeren koekenpan of grillpan met wat boter, knoflook en verse kruiden. Op deze manier krijgt de steak een knapperig korstje aan de buitenkant terwijl hij van binnen sappig en mals blijft.

Onze verfijnde soorten, koop nu je bavette

Wij bieden de bavette in meerdere varianten aan. Allemaal even lekker, mals en vol van smaak. Enkel de beste kwaliteit is goed genoeg! Neem de bavette van de Argentijnse Brangus, een krachtig stuk vlees met gegarandeerde malsheid. Kenmerkend van dit soort is dat de runderen ruim 26 maanden in alle vrijheid hebben geleefd. Zo is het vlees van deze runderen minimaal 200 dagen graan gevoerd. Hierdoor krijgt het vlees zijn unieke marmering. De kenmerkende malsheid van onze bavette is een waar genot voor de échte vleesliefhebber. Maar er zijn meer varianten, onder meer deze soorten van The Meatlovers doen het erg goed bij de barbecue liefhebbers:

  • Bavette Uruguay Angus
  • Bavette Uruguay Wagyu
  • Bavette Argentinië Brangus
  • Bavette Spanje Angus

BBQ-tips voor je bavette

De reverse sear methode is een bekende methode onder BBQ-liefhebbers. Dit betekent dat we de bavette eerst indirect grillen op een lage temperatuur en vervolgens afgrillen op een hoge temperatuur. Dit zorgt voor een perfect gelijkmatig gegrild stuk vlees. De binnenkant blijft heerlijk sappig, terwijl je de buitenkant een krokante korst geeft.

  1. Haal de bavette 30-60 minuten voor bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Maak de BBQ of Kamado gereed voor indirect grillen op 120 °C.
  3. Gril de bavette tot een kerntemperatuur van 40 °C. Dit duurt meestal 20-40 minuten, afhankelijk van de dikte van het stuk. Houd dit dus goed in de gaten.
  4. Haal de bavette van de BBQ af en laat 5-10 minuten rusten.
  5. Maak de BBQ of Kamado intussen klaar voor direct grillen op 250 °C. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster.
  6. Schroei het vlees snel, in ca. 1-2 minuten per kant, dicht tot het vlees een mooie korst heeft. De kerntemperatuur moet nu ca. 52 °C (rare) zijn.
  7. Laat de bavette nog 5 minuten rusten en snijd vervolgens tegen de draad in. Dit is zeker bij de bavette ontzettend belangrijk.

Bavette bereiden in een pan

  1. Laat de bavette op kamertemperatuur komen in ongeveer 30 minuten
  2. Dep de bavette droog met een stuk keukenpapier en bestrooi de bavette met zout aan alle kanten.
  3. Verhit de pan op hoog vuur en voeg boter toe in de pan.
  4. Plaats de bavette in de pan en bak deze aan beide kanten voor 2-3 minuten voor rare en 3-4 minuten voor medium.
  5. Haal het vlees uit de pan en laat de bavette rusten voor ongeveer 5 minuten.
  6. Aangezien de bavette een lang stuk vlees is wordt deze vaak in 2 tot 3 stukken gesneden tegen de draad in.

Hoge kwaliteit bavette bestellen bij The Meatlovers

Welke bavette je ook kiest, bij The Meatlovers staat kwaliteit voorop. Onze bavetten zijn zorgvuldig gekozen door onze slagers en komen rechtstreeks van de bron. We staan in nauw contact met onze boeren wereldwijd en hebben één gezamenlijk doel: kwalitatief goed vlees leveren bij jou thuis. Als je nog vragen hebt over een van onze bavetten, neem dan gerust contact met ons op. Onze cheffs staan klaar om je advies te geven over al ons vlees.

FAQ vragen over bavette

Wat is bavette

Bavette is een stuk rundvlees dat uit de vinkenlap wordt gesneden. Het heeft lange vezels, maar is vol van smaak. Dit mooie stuk moet je kort bakken of grillen. Snijd het wel altijd haaks op de draad om malsheid te verzekeren.

Hoe maak je bavette klaar

Haal de bavette op tijd uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen. Ongeveer 1 uur van tevoren. Kruid met peper en zout. Bak of grill de bavette kort op hoog vuur, 2 tot 4 minuten per kant. Laat de bavette 5 minuten rusten en snijd haaks op de draad.

Hoeveel bavette per persoon

Reken ongeveer 150-200 gram per persoon als je de bavette gebruikt als bij gerecht. Is de bavette je hoofdgerecht? Ga dan voor 200-250 gram per persoon.

Is bavette mals

Bavette is in grote lijnen niet mals, dit komt omdat het een werkspier is. Wel kan je het mals krijgen door de juiste bereiding. Kort en heet aanbakken, hierdoor heb je een mals en zacht stuk bavette.

Wat eet je bij bavette

Bij bavette passen aardappelen, frietjes of een aardappelpuree. Groenten zoals gegrilde paprika, asperges of een salade zijn erg populair. Maak het helemaal af met een saus, zoals chimichurri of rode wijnsaus.

Hoe lang moet een bavette op de BBQ

Grill de bavette op hoge hitte, 2 tot 4 minuten per kant. Voor medium rare is een kerntemperatuur van 54 graden ideaal. Laat na het grillen de bavette 5 minuten rusten in aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt.

Welke groente bij bavette

Gegrilde groente zoals paprika, courgette en aubergine passen goed bij een bavette. Asperges of sperziebonen geven een frisse bite. Een simpele salade met rucola en tomaat past ook perfect.

Welke saus bij bavette

Populaire sauzen zijn chimichurri, rode wijnsaus en peperroomsaus. Ook knoflookboter of kruidenboter smaakt goed bij bavette. Voor een meer frisse touch kun je salsa verde of een yoghurtsaus maken.

Welke wijn bij bavette

Bij bavette past een volle rode wijn met structuur, denk hierbij aan Malbec, Cabernet sauvigon of Syrah. Een fruitige Merlot kan ook zeker goed werken.

Hoe lang moet bavette in oven

Bavette kan makkelijk gemaakt worden in de oven. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de bavette 10 tot 15 minuten voor medium rare, afhankelijk van de dikte. Laat daarna 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Hoe lang moet bavette rusten

Na het bereiden van bavette laten we deze 5 minuten rusten onder aluminiumfolie. Dit zorgt er voor dat de sappen zich verdelen door het vlees heen. Let wel op dat de kerntemperatuur iets stijgt tijdens het rusten.

Waar zit de bavette bij de koe

De bavette komt uit de vinkenlap van het rund. Het ligt aan de onderkant van de buik, bij de vang. Het is een werkspier met lange, grove draden.

Wat is het verschil tussen bavette en biefstuk

Bavette en biefstuk zijn 2 compleet verschillende delen. Bavette is erg lang en plat, ten opzichte van een mooie stevige biefstuk. Bavette is ideaal voor kort en heet grillen, bij biefstuk wil je juist rustig je tijd nemen voor het beste resultaat.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen