Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Vleesras
Vleesras
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €79,99

tot

1 product

Runderrollade

Bij The Meatlovers hebben wij met zorg de beste runderrollades voor je geselecteerd. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel, en deze smaakvolle stukken vlees zorgen ervoor dat je maaltijd een gegarandeerd succes wordt. Onze runderrollades worden door onze slagers ontwikkeld met een selectie aan smaakmakers die perfect bij elkaar aansluiten.

Over de runderrollade

Een runderrollade is een stuk opgerold vlees dat een vulling kan bevatten. Voor het oprollen worden er vaak kruiden toegevoegd, zodat de smaak van binnenuit in het vlees trekt. Door de jaren heen zijn er verschillende bereidingswijzen en variaties van de runderrollade ontstaan, waardoor deze per slager of kok kan verschillen.

De runderrollade wordt in Nederland vooral geserveerd bij feestelijke gelegenheden. Het is een eenvoudig te maken gerecht dat ideaal is voor grotere groepen en heeft een luxe uitstraling.

Het bewaren van een runderrollade

Onze runderrollades worden vriesvers geleverd, wat betekent dat ze zowel in de koelkast als in de vriezer bewaard kunnen worden. Na levering blijft de runderrollade minimaal 5 dagen houdbaar bij een temperatuur van maximaal 7 graden. In de vriezer, ingesteld op -18 graden, blijft het vlees tot 1 jaar goed.

Het bereiden van een runderrollade

Een runderrollade kan je in zowel de oven als op de BBQ klaarmaken. Wij zullen hieronder toelichten hoe je de runderrollade op beide wijzen kan bereiden.

De BBQ

Je kunt een runderrollade zowel in de oven als op de BBQ bereiden. Hieronder leggen we beide bereidingswijzen uit.

  1. Zorg ervoor dat de BBQ is voorverwarmd en ingesteld is op een indirecte hitte van 120 graden.
  2. Plaats de runderrollade op de BBQ en draai de rollade regelmatig tot er een kerntemperatuur is bereikt van 48-50 graden.
  3. Verplaats de runderrollade nu naar de directe hitte
  4. Braad de runderrollade rondom zodat overal een mooie, bruine korst heeft.
  5. Laat de rollade nog 10-15 minuten ingewikkeld in folie rusten voor het aansnijden om het beste resultaat te bereiken.

De pan en oven

Deze bereidingswijze begint met het aanbraden van de rollade in de pan, gevolgd door het garen in de oven, zodat het vlees van binnen perfect gaar wordt.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Verhit een pan op middelhoog vuur. Voeg zodra de pan heet is 2 eetlepels olie toe.
  3. Plaats de rollade in de pan en braad deze rondom aan tot een bruine, krokante buitenkant ontstaat (dit duurt ongeveer 5-7 minuten).
  4. Voeg runderbouillon toe om uitdrogen te voorkomen.
  5. Zet de rollade vervolgens in de oven voor 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van de grootte en dikte van het vlees.
  6. Haal de rollade uit de oven zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Houd de volgende temperaturen aan:
  • Medium rare: 58-63°C
  • Medium: 63-68°C
  • Well done: vanaf 73°C

Een runderrollade kopen bij The Meatlovers

Wil je binnenkort een heerlijke runderrollade op tafel zetten? Bestel dan de lekkerste rollade bij The Meatlovers. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen