Don't forget to change the store to Germany!
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
0,00
9,99
9,99
De minimale bestelwaarde is €40
De steak. Een traktatie voor iedere vleesliefhebber en een absolute favoriet onder de liefhebbers. Iedere steak van The Meatlovers staat bekend als kwaliteitsvlees. Waar je ook naar op zoek bent, The Meatlovers heeft jouw favoriete steak in huis.
Het woord ‘steak’ is de afkorting van het Engelse ‘beef steak’, biefstuk zeggen we in het Nederlands. Lang niet ieder stuk van het rund is echter geschikt om een steak van te snijden. Steak is ook een kwaliteitsaanduiding: het vlees is zo mals, dat het maar korte hitte nodig heeft. Het bevat nauwelijks bindweefsel, je kunt het zelfs rauw eten zoals bijvoorbeeld in een steak tartaar.
Alle kwaliteitssteaks zijn smaakvol, maar niet alle steaks zijn hetzelfde. We kennen allemaal de ribeye, maar ook de tomahawk steak of de malse entrecote steak zijn favoriet onder vleesliefhebbers. Allemaal zijn ze uit een ander deel van het rund gesneden, wat invloed heeft op de marmering, de textuur en de smaak. Maar wist je dat ook het soort rund van invloed is op de smaak van de steak? Wellicht heb je wel eens van Black Angus of Wagyu gehoord. Allebei van topkwaliteit voor de ideale smaakbeleving.
Naast het feit dat er verschillende type steaks zijn met een eigen smaak, kan ieder type steak vaak ook op meerdere manieren worden bereidt. Hoe je een steak bereidt, heeft een grote invloed op de smaak van een steak. Wil je zelf ook de perfecte steak bakken? Lees dan gerust verder.
Sterk gemarmerd vlees verdraagt meer hitte en wordt niet snel droog. Het toppunt van marmering is het vlees van een Wagyu-rund. Een Wagyu ribeye precies medium rare grillen, dat is een lastige klus, maar totaal mislukken kan dit vlees bijna niet. Het deel van de koe waaruit de steak wordt gesneden, het ras, het voer en de leefwijze, dat alles maakt verschil bij het bereiden. Maar véél bepalender dan dat alles is iets heel simpels: de dikte van het vlees. Een dunne steak gril je totaal anders dan een dikke.
Een dunne steak bereid je snel en op hoog vuur. Doordat je het vlees op hoog vuur bereidt krijgt de steak een mooie bruine korst. Als je de steak in een pan gaat bakken, adviseren we je altijd om een gietijzeren pan te gebruiken voor het lekkerste eindresultaat. Voordat je de steak gaat bakken haal je de steak minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier en bestrooi de steak rijkelijk met zout aan alle kanten. Doordat je het zout ruim van tevoren bestrooit, zorg je ervoor dat het zout goed in de steak is ingetrokken. Na 30 minuten kun je de pan op hoog vuur verhitten. Giet een klein beetje olie in de pan en voeg daarna boter toe zodat de boter niet verbrandt. Leg vervolgens de steak in de pan en bak deze voor 1.5-2 minuten tot er een bruine korst is ontstaan. Draai de steak om en bak de andere kant ook voor 1.5 – 2 minuten. Verlaag nu het vuur en voeg nog extra boter toe in de pan toe die je regelmatig over de steak heen giet. Haal de steak nu uit de pan en laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie voor minimaal 5 minuten voordat je het aansnijdt.
Een flinke steak kun je bij directe hitte op hoge temperatuur (250 °C of meer) eerst rondom mooi bruin grillen en daarna op indirecte hitte (110 °C) laten doorgaren. Laat het vlees vooraf op kamertemperatuur komen, dep het droog en wrijf het in met grof zeezout. Steek een kernthermometer in het dikste deel van de steak bij het doorgaren en haal hem van de barbecue als de aangegeven kerntemperatuur voor medium rare is bereikt. Aan deze methode kleven twee nadelen. het vlees onder de korst is al snel eigenlijk te lang doorgegaard. Omdat de hitte van buiten naar binnen in het vlees wordt doorgegeven, zal de kern wel mooi medium rare zijn maar de randen zijn toch te gaar. Het tweede nadeel van deze methode: een krokante korst kun je vergeten. Dat krokante ontstaat bij het grillen op hoge temperatuur, maar tijdens het doorgaren verlies je dat.
De steak komt in eenvoud het beste tot zijn recht. Hoewel er subtiele verschillen zijn tussen de verschillende steaks, is de bereidingswijze nagenoeg hetzelfde.
Zo krijgt je steak de volle smaak die hij verdient:
Afhankelijk van het soort steak kunnen de temperaturen verschillen. Hieronder geven we de temperaturen weer van onze Black Angus chuck eye steak.
De ideale kerntemperatuur wordt bepaald aan hoe jij je steak het liefst eet. Ben je een liefhebber van rare, medium rare of heb je jouw vlees het liefst medium gebakken. Hou de volgende kerntemperaturen aan zodat jij je vlees altijd precies hebt zoals je het lekker vind:
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.
Meer lezenVanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten! Je kiest je eigen leverdag bij het afrekenen. Op de dag van of voor levering ontvang je per mail een Track & Trace link om je bestelling te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van bestellingen van The Meatlovers.
Leveringspoging niet gelukt? Dan gaat jouw bestelling in de vriezer en doen wij een poging tot nalevering. Neem contact op met onze klantenservice indien je hier vragen over hebt.
Al onze producten worden vriesvers geleverd, tenzij anders aangegeven. Bij het afrekenen kun je kiezen voor dag- of avondlevering en de gewenste leverdatum.
In beide gevallen wordt je bestelling op de juiste temperatuur bezorgd en kun je deze in de koelkast of in de vriezer bewaren.
Sommige producten komen mogelijk (deels) bevroren, vers of ontdooid binnen. In elk van deze situaties kun je de producten zonder kwaliteitsverlies opnieuw invriezen, omdat ze altijd bij een gecontroleerde temperatuur in een gesloten verpakking zijn bewaard.
Heb je twijfels over dat jouw bestelling onder de juiste temperatuur is aangekomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als de zending onverhoopt vertraging oploopt, wordt deze bij onze vervoerder in de vriezer opgeslagen. Zo blijven de producten beschermd en worden ze op de eerstvolgende leverdag opnieuw bij je afgeleverd.
Houdbaarheid van onze producten:
Minimaal 5 dagen gekoeld bij max 7 °C
365 dagen (minimaal 1 maand) bevroren bij -18 °C
Bekijk de exacte houdbaarheid op de individuele producten pagina's en op het product etiket.
Wij streven er naar op zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen naar zowel boven als onder mogelijk.Â