Populaire bereidingswijzen van kip
Het bereiden van kip kan op zo veel verschillende manieren dat als we ze allemaal benoemen je morgen nog aan het lezen bent, daarom plukken wij even de meest bekende en populaire technieken en vormen van kipbereidingen eruit. Denk hierbij aan gefrituurde kip, gebakken kip, gerooste kip of zelfs gekookte kip. Het feit dat er al zoveel manieren zijn van het bereiden toont meteen aan wat een divers stuk vlees kip eigenlijk wel niet is. Binnen iedere manier van bereiden heb je ook weer subculturen als het waren, bij gefrituurde kip kan het beslag bijvoorbeeld keer op keer verschillen. Dan hebben we ook nog eens te maken met welk deel je van de kip je gaat bereiden. Ga jij voor een hele kip of heb jij liever een filet? Wist je dat kip ook een haas heeft, dit noemen we het kiphaasje en dat is net zoals bij rundvlees (Ossenhaas) het meest malste stukje vlees van de kip. Deze zijn perfect om lekker te bakken in de pan en om direct op te dienen bij jouw favoriete maaltijd.
Rauwe kip
Rauwe kip eten we natuurlijk niet, we kennen niemand die zin heeft in salmonella en jij denk ik ook niet. Het is alleen wel goed om te weten dat kip een bijzonder belangrijk stukje vlees is, niet alleen voor zijn smaak, maar ook voor de gezondheidsvoordelen die je eruit kan halen. Kippenvlees is bijvoorbeeld enorm rijk aan eiwitten, hierdoor wordt het dus als een pure eiwitbron gezien omdat je deze door middel van voeding makkelijk binnenkrijgt. Eiwitten zorgen ervoor dat je vaak langer vol zit, je ziet kip dan ook vaak als onderdeel van een dieet, kijk maar naar bodybuilders. Kip is ook enorm mager en bevat amper vet, weer een reden dat het zo goed voor je is. De benodigde vetten kan je uit andere producten halen zoals noten of avocado. Het feit dat kip dan ook nog eens bijna in ieder gerecht wel zijn weg of draai kan vinden maakt kip dan ook het meest veelzijdige stukje vlees.
Geroosterde kip
Bij The Meatlovers geloven we in kwaliteit maar beseffen we ons ook dat gemak uiteraard handig is. Daarom hebben wij geroosterde kip in ons assortiment opgenomen op de website, deze kip is mals, vol van smaak en toepasbaar in verschillende gerechten. Dit scheelt jou een hoop snij, kook en schoonmaak werk, maar je kunt zo toch gezond en verantwoord eten. Dit vlees is ook nog eens voorgegaard, dit betekent dat je het enkel op hoeft te warmen of de laatste paar minuten vanuit bevroren staat kan toe passen aan je gerecht, zo heb jij alle gemak, smaak en voedingsvoordelen van kip zonder de moeite. Het is uiteraard ook mogelijk om zelf kip te roosteren en deze vervolgens te snijden in blokjes, reepjes of misschien zelfs niet en je vriest het in als hele filets. Het kost iets wat tijd, maar dit geeft jou de tijd en ruimte die je misschien nodig hebt aan het einde van de dag zodat je toch nog even naar de sportschool kan of kan focussen op je sociale leven.
H3: Gegaarde kip
Zoals je nu al wel weet is kip enorm rijk aan eiwitten en kan je dit perfect verwerken in een goed dieet, maar het kan daarom ook snel vervelen. Als jij thuis je rauwe kip wilt omtoveren naar gegaarde kip en dit wilt mealpreppen dan hebben we hier de tips en tricks die je nodig hebt om dit te doen zonder dat het gaat vervelen of te veel tijd in beslag neemt. We adviseren je om 3 tot 4 verschillende kruidenmelanges te maken, je zal ongetwijfeld een rijkgevulde kruidenkast hebben thuis, durf dan ook los te gaan. Kruid ongeveer 2 kilo kip met de verschillende melanges en onthoud goed welke kip gekruid is met welke melange. Gaar de kip vervolgens in de oven tot deze een kerntemperatuur van maximaal 72 °C, hierna droogt je kip namelijk uit. Haal de kip uit de oven en laat deze rustig afkoelen, verdeel hem vervolgens over vriezer bestendige zakken en portioneer in porties die jij zo ongeveer nodig hebt. Zo heb jij gegaarde kip voor verschillende soorten gerechten binnen handbereik liggen. Door 2 uurtjes kwijt te zijn aan het roosteren, verpakken en opslaan van je gegaarde kip bespaar je deze al snel door de week, gezond eten maar dan voor de helft van de tijd.
Gefrituurde kip
Wie kent en lust het eigenlijk niet? Gefrituurde kip is altijd goed, bij een borrel, als snelle hap tussendoor of gewoon omdat je er zin in hebt, het is namelijk niet mega gezond maar o zo lekker! Bij gefrituurde kip zijn het beslag, marineren & het frituren van de kip de 3 meest belangrijke factoren. Of je nou vleugels, filets of poten pakt, het beslag, marinade & de manier van frituren blijven vaak hetzelfde. Bij iedere persoon verschilt het of er nat & droog of enkel nat of droog beslag gebruikt wordt. Voor de meest optimale crunch adviseren wij een nat beslag dat je minimaal 24 uur laat marineren, vervolgens deppen in het droog beslag en direct in de hete olie, zo krijg je namelijk de meest smaakvolle, krokante en sappige gefrituurde kip. Voor een fenomenaal nat beslag adviseren we je om karnemelk te gebruiken, de zuren en het vet dat in deze melk zit zorgen ervoor dat hij enorm mals wordt, omdat we hem ca. 24 uur laten marineren trekt het zuivel in het vlees, dit zorgt ervoor dat je kip niet uitdroogt tijdens het frituren en jij niet achterblijft met droge doorbakken kip. De kruiden die je bij het natte beslag doet dat laten we helemaal aan jou, je kan bijvoorbeeld wat paprika, knoflook, of chilivlokken toevoegen, het natte beslag wordt niet altijd gekruid, het droge beslag wel! Het droge beslag kruiden is van levensbelang, anders heb je gefrituurde kip zonder kruiden. Maak een kruidenmelange naar keuze en meng deze met wat bloem, onze top tip, zet wat van de kruidenmelange apart voor na het frituren, dan kan je deze eroverheen sprenkelen. Nadat je kip 24 uur gemarineerd is kan deze uit de marinade en door naar het droogbeslag, haal hem hierdoor heen en bak deze direct af in de olie voor ca. 4 tot 5 minuten, laat ze na het frituren nog even uitlekken zodat alle overige olie eraf druipt, sprenkel direct wat van de kruiden eroverheen die je apart gehouden hebt, dit is nog meer smaak en komt absoluut tot zijn recht.
Ons kippenvlees
We hebben in de loop der tijd een mooi assortiment aan kippenvlees opgebouwd, denk hierbij aan onze Franse Maïskip die zijn gele kleur dankt aan zijn dieet die voornamelijk bestaat uit maïs. Zo hebben we ook Hollandse Scharrel kippenvlees, dit is een (h)eerlijk stukje kip dat wij met veel trots verkopen. Zo bieden we ook hele kippen, pootjes, vleugels, filets en zelfs voorgesneden blokjes of voorgegaarde kip aan. Aan keuze is in ieder geval geen gebrek.
Hele kip
Ons assortiment in hele kippen is aan de kleine kant maar geloof ons als we zeggen dat de kwaliteit dit helemaal goed maakt. De Franse Maïskip is een kip van echte restaurantkwaliteit, ga dan ook helemaal los met deze prachtige hele kip op Franse stijl. Ook leent hij zich perfect voor Beercan chicken, een kip in zijn geheel bereiden op de BBQ, sappig, een beetje krokant maar bovenal enorm lekker.
Kippendijen
Kippendijen staan erom bekend enorm mals en sappig te zijn, het enige nadeel is wel dat ze wat meer vet bevatten dan kipfilet. Vet is natuurlijk niet slecht voor je maar als jij opzoek bent naar een echt bewuste keuze dan adviseren we kipfilet, ga je voor smaak en maak jij je geen zorgen om de voedingswaarde ga dan voor kipdijfilet. De kipdijfilet is ook bijna niet droog te bakken, dit maakt hem eigenlijk ook foolproof, iedere gek kan er mee aan de slag en geniet van een volwaardig stukje kip.
Kipfilet
Kipfilet is het bekendste stukje kip dat er is, bijna iedereen heeft het ooit wel eens gegeten en bijna iedereen vindt het lekker. Het fijne aan kipfilet is dat het hoog in eiwitten, laag in vetten is en het ook nog eens vult. De keuze voor echte sporters die extra tijd en energie stoppen in hun dieet. Kipfilet is ook nog eens enorm veelzijdig, zo kan je curry’s, pasta’s, soep & nog een tal van andere gerechten klaarmaken met dit smaakvolle stukje vlees. Omdat de smaak vrij neutraal is kan je er ook echt alle kanten mee op, wees dan ook niet bang om je kruidenkast leeg te trekken je een creatief brein los te laten gaan.
Kipvleugels
Kippenvleugels of beter bekend als Chickenwings zijn een enorme trend onder de echte kluivers. Bij de meeste kroegjes vind je ze tegenwoordig ook als snack op de menu kaart, het mooiste hiervan is, is dat net als kipfilet kan je ze op elke manier klaarmaken. Bij de kipvleugels is het belangrijk dat je de juiste saus/lak kiest. Na het bakken, frituren, of welke manier van bereiding dan ook adviseren we altijd om ze even in 1 bak te doen en door een mooie saus te laten gaan. Zo zorg jij ervoor dat jouw chickenwings boordevol smaak zitten.
Kipdrumsticks
Bij kipdrumsticks geldt eigenlijk hetzelfde als bij de kippenvleugels, je kan ze op verschillende manieren klaarmaken maar het belangrijkste is de saus waarmee je ze aflakt aan het einde, dat is wat de smaak doorslaggevend maakt. De bereiding kan uiteraard variëren, denk hierbij aan bakken, frituren, uit de airfryer of klaargemaakt in de oven. Ieder heeft zijn eigen voorkeur uiteraard, de 1 heeft liever een drumstick en de ander een vleugel.
Kipgerechten
Kip is het meest veelzijdige stukje vlees en een grote bron aan eiwitten. Door zijn veelzijdigheid zie je bijna in iedere keuken wel een variant van kip voorbijkomen, denk hierbij aan de Aziatische vormen: Kip in zwarte bonen knoflooksaus of een Italiaanse pasta pollo (Italiaans voor kip). De mogelijkheden zijn eindeloos en gecombineerd met de verschillende kruiden kan je het iedere dag eten met een andere smaak. Ook is het verschillend welk stuk je van de kip pakt, denk aan een dijfilet of een borstfilet, je kan ook gaan voor vleugels & drumsticks of doe eens gek en bereid een hele kip, dit kan zowel in de oven als op de BBQ. Door de hoge bron aan eiwitten en lage calorieën past het perfect in het dieet van iedereen die vlees eet of het gewoon lekker vindt.
Kip bestellen bij The Meatlovers
Bij The Meatlovers staat kwaliteit voorop en dit geldt dan ook voor ons kippenvlees, bij ons bestel je kip online van de beste kwaliteit, denk hierbij aan Hollandse Scharrel kip of een hele Franse Maïskip. Als je kip eet, zorg er dan wel voor dat het van de beste kwaliteit is. Je kip bestel je dan ook eenvoudig online bij The Meatlovers.