Wat zijn shortribs
Shortribs worden in Nederland ook wel runderribben genoemd. Het is een stuk vlees afkomstig van de voorste ribben van de borstkast van een rund. Het is een wat dikker taaier stuk vlees, om deze reden kiezen de meeste mensen voor een langzame bereiding. Het vlees dankt zijn naam aan het korte stuk bot wat aan het uiteinde zit. Een belangrijke kenmerk van het vlees is dat het rijk is aan vet. Doordat het vlees rijk is aan vet is het rijk aan smaak. De combinatie van het vet dat langzaam smelt tijdens de garing zorgt ervoor dat de smaak van wereldklasse is. Het vlees is vooral erg populair bij mensen die houden van het langzaam garen van het vlees.
Shortribs low and slow bereiden
Shortribs hebben in vergelijking met andere vleessnitten erg veel bindweefsel, collageen en vet. Dit geeft de shortribs een unieke smaak, maar door deze kenmerken wordt het vlees taai als je kiest voor een snelle bereiding. Door de Shortribs low and slow te bereiden, wordt het bindweefsel langzaam afgebroken, waardoor je eindigt met een ongelofelijk mals en sappig stuk vlees.
Een tip van ons is om gebruik te maken van mosterd als basis en een heerlijke rub, dit zorgt ervoor dat het vlees nog smaakvoller wordt dan bij een normale bereiding.
Shortribs op de BBQ
Shortribs van de BBQ zijn wat ons betreft dé manier om shortribs te bereiden. Door Shortribs op de BBQ te bereiden wordt het vlees heerlijk zacht, mits je kiest voor de low and slow bereiding. Wij hebben bij The Meatlovers een recept ontwikkeld waarmee je thuis eenvoudig de lekkerste shortribs op de BBQ bereidt.
Shortribs in de slowcooker
Shortribs zijn perfect om te bereiden in de slowcooker. Doordat je in de slowcooker een langzame bereiding hebt wordt het bindweefsel en het vet heerlijk zacht en vol smaak. Door gebruik te maken van de slowcooker kan je met een minimale inspanning een overheerlijk resultaat behalen.
Als je kiest voor deze bereiding dan is het belangrijk om de onderstaande stappen te doorlopen.
- Zorg ervoor dat het vlees minstens 30 minuten van tevoren uit de koelkast wordt gehaald. Dit zorgt ervoor dat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Bak het vlees eerst in een pan rondom bruin aan.
- Het is nu tijd om de slowcooker op de Low stand aan te zetten.
- Plaats het vlees in de slowcooker en laat het rustig voor 6 tot 8 uur rustig garen in de slowcooker.
- Haal het vlees uit de slowcooker en bon appetit!
Ons aanbod shortribs
Wij hebben bij The Meatlovers met zorg een assortiment samengesteld waarmee je overheerlijke shortribs kunt bereiden. Bij Shortribs is het van belang dat het vlees voldoende vet bevat, vandaar dat wij hebben gekozen om alleen maar top kwaliteit aan te bieden. De shortribs van het Black Angus rund staan bekend om de superieure kwaliteit van het vlees. Het is bijzonder sappig, mals en heeft een prachtige marmering. Dankzij al deze eigenschappen zijn Black Angus shortribs perfect voor een overheerlijke bereiding.
Wil je voor meer kwaliteit gaan? Wij hebben ook Wagyu shortribs in ons assortiment. Als je vlees zoekt met een uitzonderlijke marmeringsgraad en een onvergetelijke smaak, dan is dit het juiste vlees. Wagyu staat bekend als de crème de la crème van het rundvlees, mocht je het nog nooit uitgeprobeerd hebben? Dan raden wij het zeker aan!
Shortribs kopen bij The Meatlovers
Bij The Meatlovers zijn we zeker overtuigd de smaak en onze bereidingswijze van Shortribs. Shortribs zijn het perfecte vlees als je jezelf wilt uitdagen op een dag waarop je genoeg tijd hebt om te gaan voor een low and slow bereiding.
Als je nou nog vragen hebt over onze shortribs dan kan je deze altijd stellen aan onze specialisten. Wil je meteen gaan bestellen? Als je vandaag voor 23:59 besteld dan worden de shortribs de volgende werkdag vriesvers geleverd. Dit houdt in dat je de producten zowel in de koelkast als in de vriezer kunt bewaren.