Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

2 producten

Soort vlees
Herkomst
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €69,99

tot

2 producten

Kalkoen

Kalkoen is niet alleen een heerlijk stuk vlees, maar ook rijk aan mineralen zoals zink en ijzer. Veel mensen serveren kalkoen tijdens speciale gelegenheden zoals kerst. Bij The Meatlovers hebben we zorgvuldig een selectie van de beste kalkoenen samengesteld. Ben je op zoek naar een kalkoen om je diner extra speciaal te maken? Bestel dan eenvoudig je kalkoen bij ons.

Kalkoen bereiden

Bij het kiezen van een kalkoen is het belangrijk om rekening te houden met het aantal personen waarvoor je kookt. Reken ongeveer 350-400 gram kalkoen per persoon. Zodra je weet hoeveel kalkoen je nodig hebt, bepaal je of je de kalkoen met of zonder vulling wilt bereiden, aangezien dit de bereidingsstappen beïnvloedt.

Voor beide bereidingswijzen geldt dat je de kalkoen minimaal een uur voor het bakken uit de koelkast haalt. Dit zorgt ervoor dat het vlees sappig blijft en niet taai wordt. Een tip is om kokend water over de kalkoen te gieten en hem daarna zorgvuldig droog te deppen. Dit helpt bij het creëren van een knapperig vel.

Kalkoen zonder vulling

De baktijd van de kalkoen hangt af van het gewicht. Voor een kalkoen zonder vulling reken je ongeveer 40 minuten per kilo. Gebruik een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de dij en zorg ervoor dat de kerntemperatuur 70-72°C bereikt.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Smelt boter en meng dit met knoflook, peper, zout en kruiden zoals rozemarijn en tijm.
  3. Smeer de kalkoen in met het eerder gemaakte botersaus.
  4. Optioneel: je kan de holte van de kalkoen nog vullen met kruiden
  5. Plaats de kalkoen op de braadslee in de oven. Het is belangrijk dat je elk half uur de kalkoen opnieuw insmeert om ervoor te zorgen dat de kalkoen niet uitdroogt.
  6. Keer de kalkoen met nog 30 minuten te gaan om en braad deze vervolgens nog 30 minuten.
  7. Als de kerntemperatuur 70 graden is mag de kalkoen uit de over worden gehaald.
  8. Laat de kalkoen nog minimaal 20 minuten rusten afgedekt met aluminiumfolie, voor het beste resultaat.

Kalkoen met vulling

Voor een gevulde kalkoen houd je qua baktijd 60 minuten per kilo aan voor het beste resultaat. Plaats een kerntemperatuurmeter in het dikste deel van de dij en zorg ervoor dat de kerntemperatuur 70-72°C bereikt.

De bereiding van een kalkoen met vulling is grotendeels gelijk aan die van een kalkoen zonder vulling. Houd er rekening mee dat een gevulde kalkoen langer in de oven moet. Bij The Meatlovers hebben we een speciale, smaakvolle kalkoenvulling ontwikkeld, zodat iedereen gemakkelijk een heerlijke gevulde kalkoen kan serveren.

Het belangrijkste verschil is dat je na het insmeren van de kalkoen de holte vult met de vulling. Bind de poten samen met keukentouw om te voorkomen dat de vulling eruit valt.

Kalkoen met kerst

Tijdens de kerstperiode is de kalkoen een van de populairste gerechten in Nederland om te serveren. Het eten van een kalkoen tijdens de kerst is een traditie die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten. In de VS wordt de kalkoen traditiegetrouw gegeten met Thanksgiving, maar in Nederland wordt het gerecht met kerst geserveerd.

Kalkoen bestellen bij The Meatlovers

Bij The Meatlovers kun je kalkoenen bestellen die afkomstig zijn van kwaliteitsboerderijen in Frankrijk. Hierdoor ben je verzekerd van een heerlijke kalkoen van topkwaliteit. Heb je vragen over onze kalkoenen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen