Soort vlees
Soort vlees
  • Meer Minder
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

13 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €24,99

tot

13 producten

Hamburgers kopen

Bij The Meatlovers hebben we een selectie samengesteld waarmee jij thuis de lekkerste hamburgers kunt bereiden. Of je nu zelf aan de slag gaat met het maken van een hamburger of je juist een unieke hamburger zoals de Wagyu hamburger wilt uitproberen, bij ons ben je aan het juiste adres. Om ervoor te zorgen dat je altijd verzekerd bent van de beste hamburgers bieden we ook de lekkerste hamburger broodjes en saus aan. Neem gerust een kijkje in ons assortiment voor als je hamburgers wilt kopen.

De geschiedenis van de hamburger

De geschiedenis van de hamburger is een discussiepunt waar verschillende mensen uit verschillende landen een andere mening over zullen hebben. Zo zal een Amerikaan zeggen dat het uit de VS komt, een Rus uit Rusland en een Duitser uit Hamburg. Wij bij The Meatlovers zijn van mening dat veel verschillende volken en landen invloed hebben gehad op het ontstaan van de hedendaagse hamburger zoals we hem allemaal kennen.

Volgens ons onderzoek begint het verhaal van de hamburger in de dertiende eeuw toen de Mongoolse ruiters rauw vlees onder het zadel bewaarde om ervoor te zorgen dat het zeer mals werd. Gedurende de veroveringen van de Mongolen zijn ze in aanraking met andere landen, bevolkingen en eetgewoontes gekomen. In het hedendaagse Rusland werd dit stuk vlees bekend als steak tartaar, hier voegde de lokale bevolking ei en ui toe aan het vlees. Uiteindelijk is dit stuk vlees verder verspreid in Europa geraakt en in het hedendaagse Duitsland werd dit vlees ook steeds populairder. In Hamburg besloten ze dat het nog lekkerder zou zijn als dit vlees ook gebakken zou worden. En zo zou de naam hamburger vermoedelijk zijn vernoemd naar de Duitse plaats Hamburg. Duitstalige immigranten hebben vervolgens deze vorm van een hamburger in Amerika geïntroduceerd zonder broodje. In de jaren rond 1900 besloten de Amerikanen (het is niet helemaal duidelijk waar het begon) om dit stuk vlees te gaan serveren met brood. Fastfoodketens hebben er vervolgens voor gezorgd dat de hamburger misschien wel het populairste stukje vlees ter wereld is geworden. En zo is de steak tartaar uiteindelijk naar honderden jaren ontwikkeld tot de hamburgers die we vandaag de dag kennen.

Soorten hamburgers

Er zijn veel verschillende soorten hamburgers. Wij hebben een mooi assortiment samengesteld van de klassieke Angus hamburger, de luxe Wagyu hamburger. De wilde wildburger, de malse lamsburger tot de trendy smash burgers.


Onze hamburgers zijn er in verschillende soorten gewichten en smaken. Zo vind je altijd de juiste hamburger die perfect past bij de maaltijd die je wilt bereiden. Of je nu gaat voor een heerlijke BBQ of een doordeweekse maaltijd wilt bereiden, de hamburger is het perfecte stuk vlees om voor te gaan.

Ongebakken hamburgers

Omdat veel mensen geen tijd en zin hebben om zelf hamburgers te maken hebben wij ongebakken hamburgers in ons assortiment opgenomen. Deze hamburgers zijn gemaakt van vlees waarbij de kwaliteit is gewaarborgd. Ze zijn al perfect gekruid en dus klaar om te grillen of in de pan te bakken.

Zelf hamburgers maken

Voor de mensen die zelf een hamburger willen gaan maken hebben wij Australische Black Angus gehakt. Dit gehakt wordt door onze eigen slagers vers en grof gedraaid. Mocht je het gehakt te grof vinden dan kan je het gehakt zelf verder vermaken door het door de hoogwaardige kwaliteit van het Black Angus gehakt alsnog de sappigheid en textuur gegarandeerd. De Black Angus koeien hebben een 120 daagse graanvoedering gehad en dit proef je terug in de volle en rijpe smaak.

Je kunt zelf hamburgers maken met ons gehakt door de volgende ingrediënten in een kom te mengen: 500 gram gehakt, zout en peper. Je kan hier vervolgens zelf je hamburgers uit maken, wij adviseren om een gemiddeld gewicht van tussen de 80 – 120 gram aan te houden. Rol het gehakt tot een bal en druk het voorzichtig plat tot een schijfje van ongeveer 1.5cm dik. Leg de hamburgers vervolgens 15-30 minuten in de koelkast om de burgers stevig te maken zodat ze bij het bereiden niet uit elkaar vallen.

Bereidingswijze van hamburgers

Hamburgers zijn zowel lekker in de pan als op de BBQ, maar zoals bij het meeste vlees valt of staat alles met de juiste bereiding. Om ervoor te zorgen dat je altijd de lekkerste hamburgers gaat bereiden hebben wij de stappen om tot een perfecte hamburger te komen hieronder toegelicht, wat wij sowieso adviseren is dat je het broodje van de hamburger of bakt in de pan of op de BBQ mee grilt. Dit zorgt ervoor dat de sappen van het vlees niet in het broodje trekt en je een sappig broodje krijgt.

Hamburgers op de BBQ

Hamburgers grillen op de BBQ is supermakkelijk en qua schoonmaakwerkzaamheden valt het achteraf ook reuze mee. Zorg ervoor dat je het grillrooster goed invet en verwarm de BBQ op middelhoog vuur. Leg de burgers vervolgens op het rooster en zorg ervoor dat de burgers elkaar niet raken. De deksel van de BBQ kun je nu sluiten zodat de burgers goed warm kunnen worden.

Na enkele minuten is het Maillard effect opgetreden waardoor de burgers mooi bruin zijn geworden. Het wordt nu tijd om de hamburgers op de grill te draaien, het is belangrijk om niet op de hamburgers te drukken zodat je geen vlammenzee krijgt en de burgers hun sap behouden. Laat de burgers ook op de andere kant ongeveer 3-5 minuten grillen en vervolgens kan je de burgers van de BBQ afhalen. Als het vuur te hoog heeft gestaan waardoor de burgers verbranden dan kan je ze het beste van het directe vuur verplaatsen naar indirect vuur om ze rustig verder te laten garen.

Als je kaas op je hamburger wilt dan kan je met nog 2 minuten grillen te gaan een plak kaas op je hamburger leggen. Zo zal de kaas perfect gesmolten zijn bij het serveren.

Hamburgers in de pan

Als je hamburgers in een pan wilt bereiden dan adviseren wij om bij voorkeur een gietijzeren pan te gebruiken. Verhit de pan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Na 2 minuten kun je een scheutje olie in de pan toevoegen en als deze warm is geworden kun je hier boter aan toevoegen. Bak de hamburgers voor ongeveer 3-4 minuten totdat het Maillard effect optreed en de burgers een mooie bruine korst krijgen. Draai de hamburgers nu om en verlaag het vuur tot medium hoog. Dek de pan nu ook af zodat de hamburgers gelijkmatig gegaard worden. Bak de burgers nu voor 3-5 minuten aan de andere kant en vervolgens kun je ze uit de pan halen en serveren! Als je ervan houdt om kaas op je hamburgers te eten dan leg je de kaas 2 minuten voordat je klaar bent op de burgers zodat deze goed gesmolten is.

Toppings op een hamburger

Qua toppings kun je bij een hamburger heel veel verschillende kanten opgaan, je kunt het bijna niet fout doen. De bekendste toppings zijn:
• Kaas
• Sla
• Augurk
• Tomaat
• Mayonaise
• Ketchup
• Ei
• Bacon
Wil je nou eens iets anders uitproberen dan kun je natuurlijk testen met andere ingrediënten zoals guacamole, gekarameliseerde uien, jalapeños of truffelmayonaise. De mogelijkheden zijn zo goed als onbeperkt dus probeer iets uit en zorg ervoor dat jouw hamburger uitblinkt tussen alle hamburgers.

Hamburgers kopen bij The Meatlovers

Ben je nu op zoek naar de lekkerste hamburgers? Bij The Meatlovers zit je goed. Al onze hamburgers zijn met zorg uitgekozen en zorgen ervoor dat je kunt genieten van een heerlijke smaakervaring. Ontdek ons uitgebreide assortiment en mocht je nu nog vragen hebben of inspiratie nodig hebben? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan klaar om je te helpen.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen