Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
  • Meer Minder
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
  • Meer Minder
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

2 producten

Soort vlees
Herkomst
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €46,99

tot
Merk

2 producten

Lamsbout

Bij The Meatlovers vind je de lekkerste lamsbouten voor een eerlijke prijs. Of je nu gaat voor een lamsbout of een lamsbout steak met onze lamsbouten ben je verzekerd van kwaliteit.

Wat is een lamsbout

Een lamsbout is een stuk vlees afkomstig van de bovenkant van het achterbeen van een lam. Het is een heerlijk mals stuk vlees met een rijke en volle smaak.

Onze tips om een lamsbout te bereiden

Wij raden het aan om de lamsbout altijd langzaam te garen. Langzaam garen zorgt ervoor dat het vlees nog malser wordt en de smaak nog intenser. Daarnaast wordt de lamsbout gelijkmatig gegaard, zodat je niet het risico loopt dat de binnenkant nog niet gaar is. Bovendien zorgt het langzame garen ervoor dat er meer vocht in het vlees blijft waardoor het ook sappiger blijft dan bij andere bereidwijzen.

Een lamsbout bereiden

De oven

De oven is perfect voor het bereiden van zowel grote als kleine lamsbouten:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bestrooi de lamsbout rijkelijk met zout en peper aan alle kanten.
  3. Smeer de lamsbout in met een mengsel van olie, rozemarijn, knoflook en citroenschil.
  4. Schroei de lamsbout kort aan in een hete pan aan alle kanten.
  5. Plaats een kernthermometer in de lamsbout en plaats deze op een rek in de oven.
  6. Na ongeveer 1 uur en 15 minuten bereik je de gewenste kerntemperatuur van 50-52 graden. Op het moment dat je de gewenste kerntemperatuur hebt bereikt kan de lamsbout uit de oven worden gehaald.
  7. Laat de lamsbout nog ongeveer 15 minuten gewikkeld in aluminiumfolie rusten.
  8. Na de rustperiode van een kwartier kun je de lamsbout aansnijden.

De slowcooker

Het voordeel van een lamsbout bereiden in een slowcooker is dat je weinig moeite hoeft te besteden aan het bereiden van het vlees. Ideaal dus als je een speciale maaltijd op tafel wilt zetten, maar weinig tijd hebt om alles te bereiden.

De stappen:

  1. Kruid de lamsbout naar wens. Peper en zout zijn voldoende, maar je kunt er ook voor kiezen om kruiden zoals rozemarijn en knoflook te gebruiken.
  2. Om een mooie bruine buitenkant te krijgen kan je ervoor kiezen om de lamsbout eerst in een hete pan dicht te schroeien, dit is echter niet noodzakelijk.
  3. Plaats de lamsbout in de slowcooker en voeg een scheutje bouillon toe.
  4. Je kunt de lamsbout het beste op de lage stand bereiden het vlees is dan na ongeveer 8 tot 10 uur klaar. Heb je minder tijd, maar wil je toch de slowcooker gebruiken? Stel de slowcooker dan in op de hoge stand voor 5-6 uur.
  5. Laat het vlees nog even rusten voor een kwartier en vervolgens kan je het vlees aansnijden en serveren.

De BBQ

Om het beste resultaat te behalen op de BBQ raden wij een bereiding aan in 3 stappen. De lamsbout gaan wij klaarmaken op zowel directe als indirecte hitte, zorg ervoor dat de BBQ hier ook op is ingesteld.

  1. Zorg ervoor dat de lamsbout naar wens in gekruid.
  2. Begin het voorgaren op indirecte hitte op 120 graden tot de gewenste kerntemperatuur van 45 graden is bereikt.
  3. Verplaats de lamsbout naar directe hitte en gril rondom bruin op directe hitte bij 220 graden.
  4. Smeer nu de lamsbout in met een mengsel van mosterd en honing (dezelfde hoeveelheden).
  5. De indirecte hitte moet nu een temperatuur hebben bereikt van 180 graden. Verplaats de lamsbout naar indirecte hitte en de saus karamelliseren.

De pan

Als je een lamsbout in de pan wil klaarmaken dan kan je het beste kiezen voor een lamsbout steak. Je kan een lamsbout steak op de volgende manier bereiden:

  1. Zorg dat je pan op middelhoog vuur is verhit en voeg een beetje olie of boter toe.
  2. Plaats de lamsbout steak in de pan en bak beide kanten 2-3 minuten voor een mooie bruine korst.
  3. Laat het vlees voor het aansnijden nog een paar minuten rusten.

Een lamsbout kopen bij The Meatlovers

Wanneer je een lamsbout bij The Meatlovers bestelt, wordt deze vriesvers geleverd. Zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit en kun je zelf kiezen of je het vlees in de koelkast bewaart of invriest, zonder dat dit ten koste gaat van de smaak.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen