Soort vlees
Soort vlees
  • Meer Minder
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
  • Meer Minder
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

8 producten

Soort vlees
Herkomst
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €20,79

tot
Merk

8 producten

Wat is wild vlees?

Wild vlees verwijst naar vlees van dieren die in het wild hebben geleefd. Tijdens het wildseizoen is de jacht op dieren zoals herten en wilde zwijnen toegestaan. Dit heerlijke wild vlees kun je dan ook bestellen bij The Meatlovers.

De grote variëteit aan wildsoorten

Wild vlees is perfect om in de pan te bakken en te combineren met een verfijnde cranberrysaus. Of geef je de voorkeur aan een geweldige wildpoulet voor in een karakteristieke wildgoulash? En wist je dat je van wild ook een zeer smakelijke en voedzame bouillon kunt trekken? Met het wild van The Meatlovers kan je dus oneindig variëren en verras je jezelf en je gasten keer op keer met een unieke smaaksensatie. Loopt het water al in de mond kunnen wij altijd vers leveren. Koop eenvoudig jouw hertenbiefstuk, konijnbout of hazenrugfilet!

Zo komt wild het beste tot zijn recht

Wild is dusdanig rijk van smaak dat het eigenlijk weinig toevoeging nodig heeft. Een beetje zout en peper is vaak voldoende om het vlees op smaak te brengen. Van kort bakken in de pan, tot langzaam garen in de oven: wild is eenvoudig te bereiden en geeft toch net dat beetje extra aan een luxe diner of een smaakvolle wintermaaltijd. Serveer het met een aardappelgerecht en een goed glas wijn en je zult gegarandeerd genieten!

De verschillende soorten wild vlees

Wild kent een grote variatie aan vleessoorten. Wat dacht je van een malse hertenbiefstuk of een gevulde wildrollade? Hieronder lichten we de verschillende soorten wild vlees toe:

Hertenvlees

Hertenvlees is wild vlees dat bekend staat om zijn zachte en verfijnde smaak. Het vlees is afkomstig van edelherten die in de natuur hebben geleefd, wat het rijk maakt aan voedingsstoffen. In Nederland wordt hertenvlees vaak geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. Wil je je diner bijzonder maken? Bestel dan hertenvlees bij The Meatlovers en geniet van de rijke smaak op tafel.

Vlees van wilde zwijnen

De smaak van wild zwijn varieert afhankelijk van de leeftijd. Jonge wilde zwijnen hebben een zachtere en fijnere smaak, terwijl het vlees van oudere dieren juist malser en krachtiger is.

Hazenvlees

Hazen worden vaak verward met konijnen, maar hun vlees verschilt duidelijk in smaak en textuur. Hazenvlees heeft een sterkere en uitgesproken smaak, en het vlees is steviger, donkerder en intenser dan dat van een konijn.

Konijnenvlees

In tegenstelling tot hazenvlees is konijnenvlees milder en subtieler van smaak. Het is mals en sappig, met een zachte structuur die zich onderscheidt van de stevigere structuur van hazenvlees.

Bereidingswijze van wild vlees

Benieuwd hoe je de verschillende soorten wild eenvoudig en smakelijk kunt bereiden? Wij hebben de informatie voor jou op een rijtje gezet.

Hertenbiefstuk: is een kwalitatief goed stuk vlees met een verfijnde smaak. Even dichtschroeien en vervolgens 1 à 2 minuten per kant bakken met een totale bereidingstijd van +- 8 minuten.

Voor de BBQ-bereiding is een reverse sear aanbevolen. Ga voor een kerntemperatuur van 45 graden met een dome hitte van 120 graden indirecte hitte. Daarna door op directe hitte tot een kerntemperatuur van 55 graden met een dome hitte van 220 graden.

Gevulde wild rollade: Verwarm de oven voor op 120℃. Braad de rollade eerst rondom aan in een pan. Bijna klaar? Voeg dan nog een klont roomboter toe en laat dit in zijn geheel smelten. Plaats de rollade in een ovenschaal en giet het vet eroverheen. Gaar de rollade tot een kerntemperatuur van 65℃ en giet eens in de zoveel tijd het vet over de rollade heen.

Hazenbout: Verwarm de oven voor op 120℃. Bak de hazenbouten rondom bruin in een pan met olie. Wanneer je bijna klaar bent voeg je nog een klont roomboter toe en laat dat smelten. Leg de bouten in een ovenschaal en giet de gesmolten roomboter eroverheen. Schep eens in de zoveel tijd wat braadvet over de bouten. Wanneer de kerntemperatuur 65℃ heeft bereikt voeg je zoveel vocht toe dat de bouten er helemaal in verdrinken. Voeg ook een beetje azijn toe aan het vocht. Zorg ervoor dat het vocht niet begint te koken, gebeurt dit wel zet de temperatuur wat lager. Stoof de hazenbouten op deze manier door tot ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 82℃

Hazenrugfilet: Dep de filets droog en breng het op smaak met peper en zout. Wrijf de hazenrugfilet in met geperste stukken knoflook. Verwarm de oven voor tot 150℃, doe lekker wat boter in de pan en bak het vlees eerst rondom goudbruin. Plaats de filets vervolgens in de oven en laat ze ongeveer 10 minuten garen.

Konijnenbout: Bak de konijnenbouten rondom bruin in de pan met olie en een klont roomboter. Plaats ze vervolgens in een ovenschaal en giet het braadvet eroverheen. Laat het garen tot een kerntemperatuur van 65 graden. Dit doe je op een oventemperatuur van 120 graden. Schep tussendoor het braadvet over de bouten. Wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt, voeg je vocht toe tot ze verdrinken. Voeg ook een beetje azijn toe. Stoof de konijnenbouten nu tot een kerntemperatuur van 82 graden. Zorg er wel voor da

Wild vlees kopen bij The Meatlovers

Bij The Meatlovers bieden wij een zorgvuldig samengesteld assortiment aan van diverse soorten wild vlees. Bestel jouw wild vlees en maak van je diner een echt speciale ervaring!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen