Na aankomst in New South Wales waren we gelijk onder de indruk van de grote vlaktes en ruimte. We kregen een tour over de farm en leerden van alles over de Australische runderen, het dierenwelzijn, klimaat en de voedering.
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
Bij The Meatlovers halen we ons vlees direct bij de bron, zonder tussenpartijen. Dankzij het nauwe contact met onze boeren wereldwijd kunnen we de volledige keten volgen, van boer tot bord. Hierdoor hebben wij veel inzicht in alle factoren die belangrijk zijn voor de kwaliteit van vlees. Transparantie is voor ons geen belofte, maar een standaard.
We bezoeken al onze boeren persoonlijk, waar ook ter wereld. Zo kunnen we met eigen ogen zien hoe ze werken en hoe er wordt omgegaan met dieren en natuur. Een goed verhaal is waardevol, maar zelf ervaren geeft pas echt vertrouwen. Alleen als het écht goed zit, komt het vlees in ons assortiment. Zo kun jij met vertrouwen kiezen voor topkwaliteit vlees van over de hele wereld.
Maak kennis met onze boeren
De kwaliteit van het vlees hangt samen met verschillende factoren zoals onder andere de leefomstandigheden van de dieren, de voedering, het dierenwelzijn en klimaat. Doordat wij exact weten waar ons vlees vandaan komt, kunnen we de hoogste kwaliteit nastreven. Geen
toevoegingen, geen antibiotica. Gewoon 100% topkwaliteit vlees.
Zodra wij het vlees ontvangen, begint onze kwaliteitscontrole. Ons kwaliteitsteam voert direct bij binnenkomst de eerste controles uit. Daarna wordt het vlees gesneden, verpakt en gelabeld. Elke batch wordt opnieuw gecontroleerd om te garanderen dat alles aan onze hoge standaarden voldoet. Pas na goedkeuring wordt het vlees opgeslagen. Dit gebeurt met ons speciale shockvriesproces, dit zorgt ervoor dat het vlees ook na het invriezen zijn hoge kwaliteit behoudt.
Ons zorgvuldig geselecteerde vlees wordt vers bij ons geleverd, gesneden en verpakt waarna het een speciale vriezer in gaat. Invriezen kan jij natuurlijk ook thuis, maar wij scheppen niet op als we zeggen dat wij dit veel beter kunnen. Dit komt omdat wij gebruik maken van shockvriezers. Dit is een speciale vriezer die veel wordt gebruikt bij vleesproducenten en in staat is om in zeer korte tijd producten af te koelen tot -40 graden Celsius. Ter vergelijking: de vriezer bij jou thuis gaat waarschijnlijk maar tot -28 graden.
Dit supersnelle vriesproces zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vlees optimaal blijft. De kleur, de smaak, de sappen, voedingswaarde en de houdbaarheid van het vlees blijven namelijk behouden. Door het vlees in te vriezen op het perfecte moment van rijping proef jij het verschil tussen goed en buitengewoon en kun jij het vlees thuis gewoon opnieuw invriezen zonder kwaliteitsverlies.