🔄

product-image

Topkwaliteit als onze standaard

Bij The Meatlovers werken wij met een team van gepassioneerde slagers en experts die altijd topkwaliteit nastreven. Wij willen jou alleen het allerbeste bieden, zonder concessies. Traceerbaarheid speelt hierin een cruciale rol: we weten precies waar ons vlees vandaan komt en onderhouden direct contact met onze boeren over de hele wereld. Daarnaast voeren we met ons kwaliteitsteam regelmatige controles uit. Daarmee verzekeren we de kwaliteit waar we bij The Meatlovers voor staan.

Van boer tot bord

Traceerbaarheid en herkomst

Bij The Meatlovers halen we ons vlees direct bij de bron, zonder tussenpartijen. Dankzij het nauwe contact met onze boeren wereldwijd kunnen we de volledige keten volgen, van boer tot bord. Hierdoor hebben wij veel inzicht in alle factoren die belangrijk zijn voor de kwaliteit van vlees. Transparantie is voor ons geen belofte, maar een standaard.

We bezoeken al onze boeren persoonlijk, waar ook ter wereld. Zo kunnen we met eigen ogen zien hoe ze werken en hoe er wordt omgegaan met dieren en natuur. Een goed verhaal is waardevol, maar zelf ervaren geeft pas echt vertrouwen. Alleen als het écht goed zit, komt het vlees in ons assortiment. Zo kun jij met vertrouwen kiezen voor topkwaliteit vlees van over de hele wereld.


Maak kennis met onze boeren

Ons meest recente bezoek aan de boerderijen in Australië

Start van de tour op de boerderij in New South Wales, Australië

Na aankomst in New South Wales waren we gelijk onder de indruk van de grote vlaktes en ruimte. We kregen een tour over de farm en leerden van alles over de Australische runderen, het dierenwelzijn, klimaat en de voedering.

Kennis verbreden over onder andere de graanvoedering

Als twee familiebedrijven elkaar ontmoeten en een gezamenlijk passie hebben, moet dit natuurlijk gedeeld worden. Vader en zoon legden van alles uit over hoe belangrijk het is om een stressvrij leven te creëren voor de runderen en ze de beste voeding te bieden. De graanvoedering die ze hier krijgen is een mix van verschillende soorten, zoals barley.

De jackaroo's en jillaroo's waarborgen het dierenwelzijn

Leuk feitje: de jackaroo's en jillaroo's zijn elke dag druk bezig met het waarborgen van het welzijn van de runderen. Waarom zij op paarden rijden? Zodat de runderen niet continu worden opgeschrikt door auto's, dit kan namelijk zorgen voor extra stress voor de runderen. Als er een dier ziek is, wordt deze goed verzorgd in het 'ziekenhuis'. Dit is een gedeelte op de boerderij waar ze blijven tot ze weer helemaal beter zijn.

Onze eigen Australische rundvlees merken

Sinds 2012 verkopen we Austalisch rundvlees onder ons eigen merk: 1788. Een trots moment om onze eigen verpakkingen in Australië te zien liggen. Zowel ons Australische Black Angus rundvlees als ons Australische Wagyu rundvlees komt hier vandaan.

En natuurlijk, proeven!

Dit moment mag natuurlijk niet ontbreken, ons eigen vlees moet ook aan de andere kant van de wereld geproefd worden! Een echte favoriet: de Australische Black Angus Ribeye.

Topkwaliteit als onze standaard

Hoe wij de kwaliteit continu bewaken

De kwaliteit van het vlees hangt samen met verschillende factoren zoals onder andere de leefomstandigheden van de dieren, de voedering, het dierenwelzijn en klimaat. Doordat wij exact weten waar ons vlees vandaan komt, kunnen we de hoogste kwaliteit nastreven. Geen
toevoegingen, geen antibiotica. Gewoon 100% topkwaliteit vlees.

Zodra wij het vlees ontvangen, begint onze kwaliteitscontrole. Ons kwaliteitsteam voert direct bij binnenkomst de eerste controles uit. Daarna wordt het vlees gesneden, verpakt en gelabeld. Elke batch wordt opnieuw gecontroleerd om te garanderen dat alles aan onze hoge standaarden voldoet. Pas na goedkeuring wordt het vlees opgeslagen. Dit gebeurt met ons speciale shockvriesproces, dit zorgt ervoor dat het vlees ook na het invriezen zijn hoge kwaliteit behoudt.

Ons shockvriesproces

Vriesvers: waarom en wat houdt dit precies in?

Ons zorgvuldig geselecteerde vlees wordt vers bij ons geleverd, gesneden en verpakt waarna het een speciale vriezer in gaat. Invriezen kan jij natuurlijk ook thuis, maar wij scheppen niet op als we zeggen dat wij dit veel beter kunnen. Dit komt omdat wij gebruik maken van shockvriezers. Dit is een speciale vriezer die veel wordt gebruikt bij vleesproducenten en in staat is om in zeer korte tijd producten af te koelen tot -40 graden Celsius. Ter vergelijking: de vriezer bij jou thuis gaat waarschijnlijk maar tot -28 graden.

Dit supersnelle vriesproces zorgt ervoor dat de kwaliteit van het vlees optimaal blijft. De kleur, de smaak, de sappen, voedingswaarde en de houdbaarheid van het vlees blijven namelijk behouden. Door het vlees in te vriezen op het perfecte moment van rijping proef jij het verschil tussen goed en buitengewoon en kun jij het vlees thuis gewoon opnieuw invriezen zonder kwaliteitsverlies.

Logo

Het thuiswinkel waarborg keurmerk en beoordeeld met een 9.0

Naast de kwaliteit van ons vlees hechten wij veel waarde aan een uitstekende klantenservice. Omdat we werken met natuurproducten en externe verzendpartijen, kan er altijd iets misgaan. In zulke gevallen zorgen wij voor een fijne oplossing én kijken we hoe we herhaling in de toekomst kunnen voorkomen. Dankzij de inzet, training en passie van ons team krijgen we vaak lovende reviews over onze service, en daar zijn we trots op. Heb je vragen over ons vlees, de levering of advies nodig? Onze klantenservice staat van ma t/m vrij tussen 9:00 en 17:00 voor je klaar om je telefonisch, per mail of via WhatsApp te helpen.