Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Vleesras
Vleesras
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €39,99

tot
Merk

1 product

Varkenswang

Varkenswang is de wang van het varken. In vele keukens wordt dit deel gezien als een delicatesse; het wordt dan ook op meerdere manieren klaargemaakt, maar voornamelijk wordt het langzaam gegaard.

Wat is varkenswang

Een varkenswang is zoals de naam al zegt de wang van het varken of carrillada als je het aan onze Spaanse vrienden vraagt. Dit stukje vlees is een ware delicatesse dat over het algemeen langzaam gegaard wordt. De langzame garing is dan ook de meest bekende manier van bereiden, omdat de varkenswang van zichzelf enorm stug is en ook vrij taai kan zijn. Omdat je deze langzaam gaart, wordt hij mals en komen de echte smaken vrij. Hiermee ontdek je direct waarom het een delicatesse is.

Varkenswang bereiden

Er zijn verschillende manieren om varkenswangen te bereiden, maar wat is nou de beste manier? De beste manier is afhankelijk van verschillende factoren, maar er is toch wel wereldwijd besloten dat varkenswangen langzaam gegaard horen te worden. Doe je dit niet, dan is de kans op stug en taai vlees erg aanwezig. Ondanks dat de varkenswang zich kenmerkt door vet, wordt je niet gelukkig als deze gebakken wordt als steak. Wij raden dan ook aan om het als stoofvlees te behandelen. Dit kan ouderwets in een pannetje, maar kan uiteraard ook in de slowcooker. Dit is afhankelijk van hoeveel tijd je beschikbaar hebt en hoeveel zin je hebt om continu de pan in de gaten te houden. Wat je ook doet, durf eens gek te doen met je varkenswangen. Je kunt ze volledig naar wens marineren, zo kun je een hartige, Aziatische, Italiaanse of zelfs Franse kant op gaan. Natuurlijk kan je ook gewoon je eigen kant op gaan en invloeden vanuit al deze keukens gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een marinade van sojasaus, rode wijn, piment, koriander, en 2 versgeperste sinaasappels & 1 geperste limoen. Wat je ook doet, het kan niet gek genoeg. Het belangrijkste is dat je tussendoor blijft proeven en ervoor zorgt dat die varkenswang lekker mals wordt in de tussentijd.

Varkenswang stoven

Een stoofpot van varkenswang is iets om je vingers bij af te likken. De naam geeft het misschien niet weg, maar laat je hierdoor niet afschrikken en jezelf een tekort doen door deze smaakervaring aan je voorbij te laten schieten. Voor het stoven van de varkenswangen is het belangrijk dat je ze eerst even aanbakt in een braadpan. Doe dit op middelhoog vuur en gebruik wat boter; dit helpt bij de smaak. Voeg daarna de basis toe in de vorm van ui, wortel en selderij. Je mag ook direct een volle rode wijn erbij schenken om deze af te blussen. Ook is het mogelijk om een combinatie te maken van een rode wijn en bouillon. Laat het vlees vervolgens op laag vuur sudderen voor ongeveer 3 uur of totdat het vlees uit elkaar valt. Houd je niet per se vast aan wat wij nu aangeven of adviseren qua wat je eraan kunt toevoegen; ga hier vooral los en geef de varkenswang een volledig eigendraai. De varkenswang kun je met meerdere bijgerechten eten. Denk hierbij aan aardappelpuree, patat, maar ook rijst is een lekker iets om erbij te serveren. Door zijn blanke canvas komt jouw stoof van varkenswang helemaal tot zijn recht.

Varkenswang bereiding in de slowcooker

Hiervoor houden we eigenlijk precies hetzelfde aan als wat we voor de stoofpot zouden doen in de normale pan, alleen hoeven we deze niet in de gaten te houden. We adviseren je om hier zo vroeg mogelijk aan te beginnen en de slowcooker op low te zetten. Dit zorgt ervoor dat het vet smelt — dit ga je absoluut terugproeven in de smaak. Houd er rekening mee dat je hierdoor al wel snel 6 tot 8 uur kwijt bent. We zijn ook niet op zoek naar de perfecte kerntemperatuur; het doel is om het vlees dusdanig lang te garen dat het uit elkaar valt. Je hoeft de varkenswang in dit geval niet aan te bakken, maar dit kan wel. Dit voegt een extra smaakdimensie toe die je eigenlijk niet wilt missen, dus het is de afwas en braadtijd meer dan waard. Verplaats vervolgens de aangebakken varkenswangen met de bouillon en/of rode wijn naar je slowcooker en laat deze rustig zijn ding doen. Op deze manier zet jij met minimale inzet een gerecht op tafel waar je het een week later nog over hebt.

Varkenswang kopen

Je varkenswang koop je natuurlijk bij The Meatlovers. De hoge kwaliteit en service die je van ons kunt verwachten, zijn al om over naar huis te schrijven — net zoals onze varkenswangen. Wacht dan ook niet langer en bestel nu! Vandaag besteld, is de eerstvolgende werkdag in huis.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen