Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Vleesras
Vleesras
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €10,39

tot
Merk

1 product

Speklappen

Speklappen zijn een populair en eenvoudig te bereiden stuk vlees. Bij The Meatlovers hebben wij de beste speklappen geselecteerd om aan te bieden. Bestel eenvoudig je speklappen via onze webshop.

Alles over speklappen

Speklappen zijn afkomstig van de buik van het varken en bestaan uit een mooie balans tussen vet en vlees. Hoewel speklappen uit hetzelfde deel van de buik komen als buikspek, zijn er enkele belangrijke verschillen. Speklappen zijn dunner gesneden, waardoor ze sneller te bereiden zijn.

Bereiding van speklappen

Speklappen kunnen zowel op de BBQ, in de oven of in de pan worden bereid. Ze zijn eenvoudig te bereiden en smaken heerlijk, ongeacht de gekozen methode. Hieronder beschrijven we de verschillende bereidingswijzen:

De pan

Het bakken heeft als voordeel dat dit de snelste bereidmethode is waarbij je ook nog een mooie knapperige buitenkant kan krijgen. Volg de volgende stappen als je ervoor kiest om de speklap in een pan te bakken:

  1. Haal de speklappen 30 minuten voordat je wil gaan koken uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  2. Kruid de speklappen naar wens met een beetje peper en zout. De speklappen zijn al best zout van nature dus gebruik niet te veel zout.
  3. Laat de pan op middelhoog vuur warm worden en voeg vervolgens een klein beetje olie of boter toe.
  4. Plaats de speklappen in de pan en bak iedere kant 4-5 minuten om een goudbruine kleur te krijgen.
  5. Laat de speklappen nog 1-2 minuten rusten voor het serveren.

De BBQ

Het grillen van speklappen op de BBQ geeft ze een heerlijke rooksmaak. Hoewel er tijdens het grillen wat vet kan wegsmelten, blijft de smaak behouden. Volg de onderstaande stappen voor de perfecte BBQ-speklappen:

  1. Laat de speklappen op kamertemperatuur komen door ze 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast te halen.
  2. Kruid de speklappen naar wens. De speklap heeft van nature veel smaak dus je hoeft de speklappen niet stevig te kruiden.
  3. Verwarm de BBQ tot een temperatuur van 190 graden
  4. Leg de speklappen op de voorverwarmde BBQ en gril 3-4 minuten per kant. Draai de speklappen regelmatig om verbranding te voorkomen.
  5. Als de speklappen een krokante buitenkant hebben dan kan je de speklappen van het vuur halen. Laat ze nog 2 minuten rusten voor het aansnijden.

De oven

Hoewel speklappen vaak in de pan of op de BBQ worden bereid, kunnen ze ook uitstekend in de oven worden klaargemaakt. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en minder werk tijdens het bereiden.

  1. Verwarm de oven voor op boven en onder warmte met een temperatuur van 200 graden
  2. Plaats de speklappen op bakpapier of in een ovenschaal in de oven.
  3. De speklappen mogen nu 20-25 minuten in de oven, het is belangrijk om de speklappen halverwege te draaien.
  4. Als de speklappen de juiste goudbruine kleur heeft en krokant is mogen de speklappen uit de oven gehaald worden.
  5. Voor het serveren is het belangrijk om de speklappen nog 2-3 minuten te laten rusten.

Speklappen kopen bij The Meatlovers

Als je een speklap besteld voor 23:59 bij The Meatlovers dan kunnen wij de volgende dag de producten leveren. De speklappen worden vriesvers geleverd en kunnen dus zowel in de koelkast als in de vriezer bewaard worden. In de koelkast zijn de speklappen 5 dagen te bewaren bij een temperatuur van maximaal 7 graden. In de vriezer zijn de producten 1 jaar houdbaar bij een temperatuur van -18 graden. Mocht je nog vragen hebben over onze speklappen, neem dan gerust contact met ons op.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen