Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

2 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €92,99

tot

2 producten

Tomahawk steak kopen

Als je op zoek bent naar een speciaal stuk vlees om te breiden dan is de Tomahawk steak een uitstekende keuze. Voor de echte vleesliefhebber is de Tomahawk de juiste keuze. Bij The Meatlovers koop je eenvoudig online de lekkerste Tomahawk steak van hoogwaardige kwaliteit voor op de BBQ of in de oven.

Wat is een Tomahawk steak

De Tomahawk steak is een bijzonder stuk vlees. De Tomahawk steak valt op door het typerende bot aan de zijkant van het vlees. De Tomahawk steak dankt zijn naam aan de vorm van het vlees. Door het stuk bot lijkt dit stuk vlees namelijk op een traditionele tomahawk bijl.

Wat maakt de Tomahawk steak speciaal

Naast de grote van het vlees zijn er nog meerdere eigenschappen die de Tomahawk steak speciaal maken. Zo zorgt het bot niet alleen ervoor dat het wordt gezien als een ‘stoer’ stuk vlees, maar het bot werkt ook als een natuurlijke warmtegeleider. Hierdoor wordt het vlees gelijkmatig gegaard en het voegt ook extra smaak toe aan het vlees. Een ding is zeker met een Tomahawk steak maak je altijd indruk!

Een Tomahawk steak bereiden

Qua moeilijkheidsgraad is de bereiding van de Tomahawk steak moeilijker dan een kogelbiefstuk, maar makkelijker dan de bavette. De grootte van het vlees zorgt ervoor dat veel mensen denken dat het bereiden van de Tomahawk heel moeilijk is, maar als je onze tips volgt dan maak je zonder problemen de beste Tomahawk steaks. De Tomahawk steak heeft van zichzelf al meer dan genoeg smaak waardoor je met alleen wat zout en peper de steak al perfect kan bereiden. Als je nog wat meer wilt uitpakken dan adviseren wij om een heerlijke cowboy boter te maken voor bij het serveren van het vlees. Je kan de cowboy boter maken door 100 gram roomboter te smelten, hier voeg je vervolgens 3 fijn geknepen tenen knoflook, 1 eetlepel bladpeterselie, 1 theelepel Dijon Mosterd, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 0,5 theelepel chilivlokken, peper en zout. Zorg ervoor dat de boter nog gesmolten is als je de steak gaat serveren.

Wij adviseren het om de Tomahawk of op de BBQ of in de pan/oven te bereiden. Hieronder leggen wij je uit hoe je de Tomahawk steak op beide manieren kan klaarmaken. Onder de bereidingen hebben wij de kerntemperaturen beschreven om ervoor te zorgen dat jouw Tomahawk altijd de juiste gaarheidsniveau heeft.

Tomahawk steaks bereiden op de BBQ

De BBQ is de meest voorkomende manier om een Tomahawk steak te bereiden. Qua bereiding gaan we voor de reverse sear methode om het lekkerste resultaat te behalen. Volg de volgende stappen om de perfecte Tomahawk steak klaar te maken op de BBQ:

  1. Haal de Tomahawk steak minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen. Bestrooi de Tomahawk nu ook rijkelijk met zout aan alle kanten zodat het zout goed in het vlees trekt.
  2. Steek de BBQ aan en zorg ervoor dat deze is ingesteld op een indirecte hitte van 150 graden.
  3. Leg de steak op de BBQ en steek de kerntemperatuurmeter in de Tomahawk steak. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de kerntemperatuurmeter het bot niet raakt.
  4. Laat het vlees rustig garen totdat de steak een kerntemperatuur van 40-45 graden heeft bereikt.
  5. We gaan de Tomahawk steak nu afgrillen, haal de steak van de BBQ en laat het even rusten. Zorg ervoor dat de BBQ nu is ingesteld op 220 graden en directe hitte.
  6. Gril de Tomahawk nu aan beide kanten voor ongeveer 2 minuten af, zo ontstaat door de Maillard reactie een mooie bruine korst.
  7. Haal de steak nu van de BBQ af en laat het nog ongeveer 5-10 minuten rusten. De Tomahawk steak heeft nu een kerntemperatuur bereikt van 52-54 graden. Bij het aansnijden is het belangrijk om eerst het vlees van het bot af te snijden.

Een Tomahawk steak bereiden in de oven

  1. Haal de Tomahawk steak een uur van te voren uit de koelkast zodat de steak op kamertemperatuur kan komen. Zorg ervoor dat je iedere kant van de Tomahawk goed bestrooit met zout. Wij adviseren het om de peper achteraf te gebruiken aangezien dit kan verbranden en de smaak aantast.
  2. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  3. We gaan nu de Tomahawk in de oven plaatsen. Hou de Tomahawk in de oven tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt. Voor medium rare hou je een kerntemperatuur aan van 40-45 graden. Je kan de kerntemperatuur meten door gebruik te maken van een kerntemperatuurmeter.
  4. We gaan vervolgens de Tomahawk bakken in de pan, zorg ervoor dat je bij voorkeur een gietijzeren pan gebruikt. Verhit de pan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe in de pan en daarna boter. De olie zorgt ervoor dat de boter niet zal verbranden.
  5. Plaats de Tomahawk steak in de pan zodat de maillard reactie optreed en je een mooie bruine rand krijgt.
  6. Laat de Tomahawksteak nog 5-10 minuten rusten. Snij vervolgens het vlees van het bot af en dan kan je de steak aansnijden. Voor medium rare hou je nu een kerntemperatuur aan van 56-58 graden.

De kerntemperaturen van de Tomahawk

Het is belangrijk om te onthouden dat het vlees gedurende het rusten nog ongeveer 4-5 graden oploopt qua kerntemperatuur. Hou voor de volgende kerntemperaturen voor de juiste gaardering aan:

  • Rare: 52 – 54 graden
  • Medium-rare 56-58 graden
  • Medium: 58-60 graden

Een Tomahawk steak kopen bij The Meatlovers

Wil je een Tomahawk steak bij The Meatlovers? Ons vlees wordt standaard vriesvers geleverd. Je kiest zelf eenvoudig de dag waarop je het vlees wilt ontvangen. Als je vandaag voor 23:59 besteld dan kan het morgen al in huis hebben. Mocht je nou nog vragen hebben over de Tomahawk neem dan gerust contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen