Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
Vleesras
Vleesras
Voeding
Voeding
Versheid
Versheid
Portie
Portie
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Merk
Merk
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

1 product

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €52,39

tot
Merk

1 product

T-bone steak kopen

Als je echt een speciaal stuk vlees wilt bereiden dan is de T-bone steak het perfecte stuk vlees. Met het stoere uiterlijk van de T-bone steak heb je gegarandeerd iets om over te praten tijdens het eten. Bestel nu de lekkerste T-bone steak bij The Meatlovers.

Wat is een T-Bone steak

Een T-Bone steak is een prachtig stuk vlees dat eigenlijk bestaat uit twee delen. Aan één kant heb je een stuk ossenhaas en aan de andere kant zit een stuk entrecote. De naam van de T-Bone steak is afkomstig van het T-vormige bot dat de twee verschillende delen splitst. Het vlees wordt gesneden uit de rug van het rund. Om ervoor te zorgen dat de delen mooi gesneden worden, zorgen wij ervoor dat het vlees licht bevroren is. Dit zorgt ervoor dat je eenvoudiger mooie stukken kunt snijden en dat jij thuis kunt genieten van een heerlijk stuk restaurant kwaliteit vlees.

Bij een T-Bone steak is het heel belangrijk dat beide stukken goed bevleesd zijn: de ossenhaas (kleine gedeelte) en de entrecote (grote gedeelte) moeten voldoende vlees bevatten en een mooie marmering hebben. Om ervoor te zorgen dat iedere T-bone steak van The Meatlovers hieraan voldoet halen wij ons vlees uit Australië van het Black Angus rund. Dit vlees staat wereldwijd bekend om de goede kwaliteit en de prachtige marmering.

T-Bone steak bereiden

Een T-Bone steak bereiden lijkt heel moeilijk, maar met onze tips kun jij zelf straks de perfecte T-Bone bereiden. Of je dit nu doet in een pan, met de oven of op de BBQ met de onderstaande instructies zul je gegarandeerd een perfecte T-Bone kunnen bereiden. Welke methode je ook kiest er zijn een aantal stappen die voor iedere bereidingsmethode van belang zijn, zoals het op tijd op kamertemperatuur laten komen van het vlees, het droogdeppen van de T-Bone en het van tevoren bestrooien met zout zodat het zout goed in het vlees kan trekken.

T-Bone steak bakken

Als je ervoor kiest om een T-Bone steak in de pan te bakken dan adviseren wij je om een gietijzeren pan te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat je het allerbeste resultaat behaalt.
Met de volgende stappen maak jij de lekkerste T-Bone steak klaar:

  1. Haal het vlees minimaal 30 minuten van tevoren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier, dit zorgt ervoor dat je een mooie bruine korst krijgt.
  3. Bestrooi alle kanten van de steak royaal met zout. Doe dit direct na het droogdeppen zodat het zout goed in het vlees kan trekken.
  4. Verwarm de pan op hoog vuur en voeg een scheutje olie toe. Als de olie goed verwarmd is dan kan je boter toevoegen. De olie zorgt ervoor dat je boter niet zal aanbranden.
  5. Plaats de T-Bone steak in de pan en bak iedere kant 3 tot 4 minuten, zodat de Maillardreactie optreedt en je de bekende mooie bruine korst krijgt.
  6. Als je je steak medium rare wilt bakken dan kan je hierna de steak nog 2-3 minuten bakken per kant.
  7. Plaats een kernthermometer in het vlees, als het vlees een kerntemperatuur van 52-54 graden heeft bereikt mag het vlees uit de pan worden gehaald. Laat het vlees nu rusten onder aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten. Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur nog met ongeveer 4-5 graden op.
  8. Bestrooi het vlees eventueel nog met peper en snijd het vlees vervolgens aan.

T-Bone steak op de BBQ

Een T-Bone steak op de BBQ bereiden is onze favoriete methode om een T-Bone steak klaar te maken. Om dit stuk vlees goed te bereiden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de BBQ zowel op direct als indirecte hitte wordt ingesteld. We beginnen op indirecte hitte om vervolgens het vlees af te grillen op directe hitte. Klinkt dat ingewikkeld?
Met de onderstaande stappen wordt het bereiden van jouw T-Bone op de BBQ een stuk eenvoudiger!

  1. Haal de T-Bone zeker 30 minuten voor het bereiden uit de koelkast. Op deze manier heeft het vlees voldoende tijd om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier. Doordat je een deel van het vocht verwijdert, krijg je de karakteristieke bruine korst tijdens het bereiden.
  3. Bestrooi de T-Bone steak vervolgens aan alle kanten met zout.
  4. Steek nu de BBQ aan en zorg ervoor dat deze is ingesteld op een indirecte hitte van 150 graden Celsius.
  5. Leg de steak op de BBQ worden geplaatst en steek de kerntemperatuurmeter in het vlees, maar zorg ervoor dat deze het bot niet raakt, omdat bot warmte beter geleidt dan vlees.
  6. Laat de T-Bone steak nu rustig op de BBQ liggen tot deze de gewenste kerntemperatuur van 50 graden heeft bereikt.
  7. Het is nu tijd voor het afgrillen! Haal de T-Bone steak van de BBQ af om te rusten en verwarm de BBQ nu naar een temperatuur van 230 graden met directe hitte.
  8. Als de BBQ de gewenste temperatuur heeft bereikt dan wordt het tijd om de T-Bone steak af te grillen. Plaats de steak op de BBQ en grill beide kanten voor ongeveer 2 minuten zodat de Maillardreactie optreed en je de kenmerkende bruine korst krijgt.
  9. De steak mag nu van de BBQ worden afgehaald, laat het vlees nog even rusten onder aluminiumfolie. Tijdens het rusten loopt de kerntemperatuur nog enkele graden op.

T-Bone steak recept

Een T-Bone steak past bij veel verschillende gerechten. Het vlees bevat natuurlijk twee delen waardoor dit echt een veelzijdig stuk vlees is dat je makkelijk kunt combineren. Of je nu kiest voor klassieke opties met aardappelen en gegrilde groenten of dat je gaat voor een luxe combinatie met bijvoorbeeld truffelpasta de T-Bone maakt iedere maaltijd compleet. Kies bijvoorbeeld voor een T-Bone recept met Whiskyboter. Dit recept geeft de T-Bone een unieke smaak die perfect past bij het karakteristieke vlees.

T-Bone steak kopen bij The Meatlovers

Ben je nu net als wij echt overtuigd van de T-Bone steak en zou je deze graag een keer zelf bereiden? Bestel dan nu eenvoudig online een heerlijk stuk vlees waarmee je zelf een restaurantervaring in huis haalt. Als je vandaag voor 23:59 bestelt, dan heb je de steak de volgende dag al in huis! Mocht je nog vragen hebben over het bereiden van de T-Bone? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten staan voor je klaar!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen