nav_icon
Soort vlees
Herkomst
Voeding
Versheid
Portie
Thema
  • Meer Minder
tot
Merk
  • Meer Minder
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

2 producten

De hoogste prijs is €31,99

tot

2 producten

Lamskoteletten kopen

Net als de Lamsfilet worden Lamskoteletten gesneden uit de rug, maar mét het bot en een dunne vetrand, waardoor de Lamskotelet wat meer uitgesproken is qua smaak. Het vlees is heerlijk zacht en mals. Om ieder gerecht nét wat specialer te maken. Voor de echte vleesliefhebber!

Wat zijn Lamskoteletten

Lamsvlees komt van schapen die minder dan één jaar oud zijn, wat maakt dat dit heerlijk zacht is, met een volle, uitgesproken smaak en van topkwaliteit. Voor de echte vleesliefhebber!

Lamskoteletten zijn afkomstig van de ribben uit de rug van het lam. Ze hebben een dunne vetrand aan een kant van het vlees. De Lamskotelet is een enkele rib, de Lamsrack is een stuk van meerdere ribben aan elkaar. We hebben naast de Lamskotelet ook een Lamszadelkotelet. Een lamszadel is ook gesneden uit de rug van het lam en bestaat uit twee lamshaasjes en twee lamsfilets, waar de Lamskotelet de helft is van een lamszadel.

De herkomst van onze lamskoteletten

De lammeren en schapen van Blue Sky Pastures leven op het schilderachtige zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het gematigde klimaat maakt het mogelijk dat ze het hele jaar buiten leven op de uitgestrekte groene weiden met sappig gras en klaver. Omdat ze geen graanvoeding krijgen, is het vlees zelf vaak magerder en heeft het minder marmering, maar het is nog steeds bijzonder mals en sappig. Ook draagt de natuurlijke grasvoeding bij aan de uitzonderlijke kwaliteit en subtiele wildachtige, zoete smaak van het lamsvlees.

Belangrijke aspecten die van invloed zijn op de hoge kwaliteit van ons Nieuw-Zeelands lamsvlees:

  • Grasvoeding: De lammeren en schapen grazen op uitgestrekte weilanden vol met sappig gras op de eigen boerderijen van Blue Sky Pastures. Dit resulteert in uiterst mals en smaakvol vlees.
  • Klimaat: Het milde klimaat in Nieuw-Zeeland en de overvloedige regenval zorgen voor goede grasgroei, waardoor de lammeren en schapen het hele jaar vrij buiten kunnen grazen.
  • Traditionele schapenteelt: Het merk Blue Sky Pastures staat bekend om zijn betrouwbaarheid en integriteit en heeft veel expertise op het gebied van schapenteelt. De boeren hebben een grote passie en toewijding voor hun dieren.
  • Dierenwelzijn: Het Nieuw-Zeelandse merk is toegewijd aan duurzame landbouwtechnieken en het welzijn van hun dieren, wat zorgt voor gezonde lammeren en schapen.

Lamskoteletten bereiden

Met lamsvlees kan je alle kanten op. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden, waaronder grillen, bakken en braden. Lamsvlees laat zich prima bereiden in de pan en de oven en is bij uitstek geschikt voor op de barbecue.

Een goede combinatie is bijvoorbeeld als ze worden gemarineerd met specerijen en kruiden zoals rozemarijn en tijm. We hebben meerdere heerlijke recepten voor een geslaagde beleving met familie of vrienden. Probeer ook eens met een olijventapenade en geroosterde paprika.

Lamskoteletten marineren

Lamsvlees laat zich goed marineren. In principe geldt dat hoe langer het vlees in de marinade ligt, hoe sterker de smaak zal worden. Een dun stuk vlees als een lamskotelet hoef je minder lang te marineren dan bijvoorbeeld een hele lamsbout. Voor dun vlees volstaat 1-3 uur en een hele bout laat je tussen de 2-6 uur intrekken. Heb je weinig tijd? Masseer de marinade dan rechtstreeks in het vlees om de smaak het snelst erin te laten trekken.

Marineren kan je leren. We delen graag onze tips met je. Zo kan jij indruk maken op je vrienden en familie bij de volgende barbecue! Veelgebruikte ingrediënten in marinades zijn naast kruiden en specerijen, water, oliën, azijn, sojasaus, wijn, etc. Een goede marinade bestaat uit een zuur ingrediënt, een vet ingrediënt en smaakmakers. Een zuur ingrediënt maakt het vlees mals. Een vet ingrediënt zorgt ervoor dat de marinade goed intrekt. De smaakmakers doen hun naam eer aan. Vaak worden hiervoor rozemarijn, tijm, ui, knoflook laurier en koriander gebruikt. Een beetje honing maakt het iets zoeter.
Een andere manier om vlees een extra smaak te geven is door middel van rubs. Een rub is een mix van onder meer kruiden en specerijen. In tegenstelling tot een marinade, maakt een rub het vlees niet zachter. Een marinade is vloeibaar, een rub daarentegen is een droog poeder en soms ook wel een pasta. Een rub moet je in het vlees wrijven. Dat kan je vlak voor de bereiding doen of enkele uren op voorhand voor een intensere smaak.

Lamskoteletten op de BBQ

De Lamskotelet is een perfect stukje vlees voor op de BBQ. De Lamskotelet hoeft slechts enkele minuten op de BBQ om goed te garen. Voor een variatie kan je de Lamskotelet ook eerst marineren of een rub gebruiken. Volg onderstaande stappen om de perfecte Lamskotelet te bereiden op de barbecue:

  1. Haal de Lamskoteletten ruim op tijd uit de vriezer om ze volledig te ontdooien.
  2. Laat de Lamskoteletten op een bord 30 tot 45 minuten op kamertempratuur komen.
  3. Stook je BBQ op en voer de dome temperatuur op naar 200 °C.
  4. Dep het vlees droog en leg de Lamskoteletten op de grill en houd ze goed in de gaten. Voor de perfecte gaarheid is de kerntemperatuur 52 °C.
  5. Haal de Lamskoteletten van de BBQ, verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten tot een medium-rare gaarheid is bereikt van 56 °C.

Lamskoteletten in de oven

De Lamskotelet laat zich ook prima bereiden in de oven. Door het op een lage temperatuur langzaam te laten garen, komen de heerlijke smaken het beste tot hun recht.

  1. Haal de Lamskoteletten ruim op tijd uit de vriezer om het volledig te ontdooien.
  2. Laat de Lamskoteletten op een bord 30 tot 45 minuten op kamertempratuur komen.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 °C.
  4. Dep het vlees droog en wrijf de Lamskoteletten aan beide kanten in met zout, peper en oregano of een rub naar keuze. TIP: Je kunt ook enkele uren op voorhand een marinade gebruiken om zo de smaak in de Lamskotelet te laten trekken.
  5. Leg de Lamskoteletten op bakpapier in de ovenschaal.
  6. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven gedurende 30-40 minuten. Dit is afhankelijk hoe doorbakken je de Lamskoteletten wilt hebben.
  7. Haal de schaal uit de oven. Wel eerst ovenhandschoenen aan doen hoor!
  8. Besprenkel eventueel wat citroensap over het lamsvlees.

Lamskoteletten in de pan bakken

Het bakken van Lamskotelet in een pan doe je maar heel kort op een hoog vuur tot er een mooie rosé kleur ontstaat.

  1. Haal de Lamskoteletten ruim op tijd uit de vriezer om het volledig te ontdooien.
  2. Laat de Lamskoteletten op een bord 30 tot 45 minuten op kamertempratuur komen.
  3. Dep droog en bestrooi voor het bakken met zout. TIP: Gebruik hier nog geen peper, dat verbrand in de pan bij een hoog vuur.
  4. Verhit de boter op hoog vuur in een koekenpan met dikke bodem. Laat de boter helemaal uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren.
  5. Leg de Lamskoteletten in de pan en bak op hoog vuur 1,5-2 minuten per kant zodat er een mooi bruin kostje ontstaat en het vlees mooi rosé van kleur is. De kerntemperatuur van de Lamskotelet is 56 °C. TIP: Niet met een vork in het vlees prikken, want dan verliest het vlees zijn vocht en wordt het minder mals.
  6. Schep de boter regelmatig over de Lamskoteletten.
  7. Leg de koteletten op een (voorverwarmd) bord en dek losjes af met aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

De ideale kerntemperatuur

Als je een overheerlijk stuk vlees als een Lamskotelet wilt gaan bereiden dan wil je ervoor zorgen dat deze altijd de perfecte garing heeft zoals jij die lekker vindt. Om deze reden is het van belang dat je tijdens de bereiding gebruik maakt van een kernthermometer zodat je altijd het perfecte resultaat kan behalen! Hieronder leggen wij uit welke kerntemperatuur bij iedere garing hoort:

  • Rare: 52-54 °C
  • Medium rare: 55-57 °C
  • Medium: 58-60 °C

Lamskoteletten kopen bij The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met vleesproducten van topkwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld dat is geselecteerd door slagers met passie voor het vak. Dus als je lamsvlees wilt bestellen, dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres!

Waarom The Meatlovers?

  • Gekoeld bezorgd

Onze pakketten worden zorgvuldig verpakt in een isolatiezak en koelelementen.

  • 100% vers

Het vlees wordt (vries)vers bij jou aan de deur geleverd. Wanneer je de producten ontvangt, kan je deze bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.

  • Hoge kwaliteit

Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit uit alle windstreken van de wereld. Vleesrassen met een ongekende smaak en textuur.

  • Snelle levering

Besteld vóór 23:59 uur = de volgende dag in huis op geselecteerde bezorgdagen.

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen