Don't forget to change the store to Germany!
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
0,00
9,99
9,99
De minimale bestelwaarde is €40
Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een heerlijke entrecote zit je bij ons op de juiste plek. De entrecote kan als steak gebakken worden, maar kan ook in zijn geheel worden bereid.
De Entrecote is rundvlees en komt van het rund vandaan. Dit deel wordt gesneden uit de dunne lende. Het is een onderdeel van de grote lange rugspieren die aan beide kanten van de ruggengraat lopen. Deze lange rugspieren lopen van de bil tot aan de schouder.
De Entrecote is een stuk vlees die van de grote langwerpige spier aan de bovenzijde afkomt met een mooi randje vet. Deze vetrand is dan ook een van de meest herkenbare kenmerken. De rund gebruikt dit deel van het lichaam erg weinig, waardoor het vlees heerlijk mals is. De slagers van The Meatlovers zorgen ervoor dat ze de beste kwaliteit entrecotes van over de hele wereld selecteren.
Om een heerlijke Entrecote op de BBQ te bereiden, is het belangrijk om te beginnen met het selecteren van een kwaliteitsstuk. Als je voor de Entrecote gaat, zoek dan naar stukken vlees met een marmering van wit vet en een mooie rode tint, deze selectie hebben onze slagers van The Meatlovers al voor je gedaan. Met een selectie van Wagyu entrecotes tot aan Black Angus Entrecotes, kun je eigenlijk geen verkeerde keuze maken. Daarnaast heb je ook nog de keuze tussen een hele Entrecote en Entrecote steaks. De hele Entrecote leent zich ideaal voor een langzamere garing of om zelf te portioneren in steaks. De Entrecote steak is binnen no-time klaar!
De Black Angus entrecote is een geliefde optie voor velen. Dit is de ideale keuze voor als je voor een hoge kwaliteit entrecote wilt gaan. Deze is afkomstig van de Black Angus runderen en afhankelijk van hun herkomst hebben zij 120 of 300 dagen graanvoedering gehad.
De Wagyu entrecote staat bekend om zijn uitstekende marmering. Deze vetmarmering is nog intenser dan de andere vleesrassen zoals Black Angus en Brangus. Een uniek vleesras, die je zeker ooit geprobeerd wilt hebben. De vetmarmering zorgt namelijk voor nog meer smaak en ultieme malsheid. Wil jij echt voor wat exclusiefs gaan? Ontdek dan onze Wagyu Kagoshima Entrecote uit Japan. Een ware delicatesse, het vlees smelt op je tong!
Net als bij elk ander stuk vlees kan de bereidingswijze die je kiest je entrecote steak maken of breken. Omdat entrecote een mager stuk vlees is met een vette rand, is de beste manier om het op hoge temperatuur te bereiden zodat het vet kan smelten en de maillard reactie optreed.
Eén van de beste dingen aan een entrecote is dat het een veelzijdig stuk vlees is en goed samengaat met een divers palet aan smaakmakers. Je kunt een entrecote kruiden met alleen zout en peper, of kiezen voor andere soorten kruiden zoals oregano of rozemarijn. Zolang je de entrecote niet te gaar bereidt, blijft hij mals, sappig en heerlijk.
Zodra je je entrecote steak hebt ontvangen, kruid je deze met zout en peper voordat je gaat grillen. Voor een optimale smaak laat je het vlees op kamertemperatuur komen voordat je het bereidt.
Verwarm de BBQ voor direct grillen op een goed warme temperatuur. Plaats de entrecote direct boven de hittebron en bak ze ca. 2 minuten per kant, afhankelijk van de dikte en de gewenste garing. Daarna gaar je de entrecote nog 4-5 minuten op indirecte hitte. Gaar de steaks tot een kerntemperatuur van 52 °C en haal dan van de BBQ af.
Laat nog even rusten in aluminiumfolie. De entrecote steak gaart nu door tot een kerntemperatuur van 56 °C. Dit is de ideale medium-rare garing voor jouw entrecote. Wil je de entrecote steak medium hebben? Zorg dan dat de uiteindelijke kerntemperatuur 60 °C is. Door met een kernthermometer te meten kan je achter de temperatuur komen.
De hele entrecote kun je het best bereiden op de reverse sear methode: eerst garen, dan afgrillen. Maak de BBQ eerst klaar op 120 °C indirecte hitte en gaar de entrecote tot een kerntemperatuur van 45 °C. Laat even 5 minuten rusten en bouw de BBQ ondertussen om op 250 °C directe hitte. Tijd om de entrecote af te grillen, doe dit enkele minuten en draai regelmatig rond. Gril de entrecote tot een kerntemperatuur van 52 °C. De kernthermometer steek je in het dikste deel van de entrecote om de kerntemperatuur het best te kunnen meten.
Laat vervolgens nog even rusten in aluminiumfolie. De hele entrecote gaart nu nog iets door tot een kerntemperatuur van 56 °C. Door de laten rusten kunnen ook al die sappige en smaakvolle sappen weer in het vlees worden opgenomen, wat resulteert in een sappige entrecote waar zelfs de meest kieskeurige eter blij van wordt! Het vlees heeft de juiste temperatuur wat nu? Zodra je de gewenste gaarheid van de entrecote hebt bereikt, leg je de entrecote op een bord en serveer je deze met wat groenten en salades. Ook is de entecote perfect te combineren met verschillende sauzen, zoals chimichurri of rode wijn saus.
Kortom, het bereiden van entrecote op de barbecue is een leuke uitdaging waarbij het meten van de kerntemperatuur centraal staat. Zo bereik je uitstekende resultaten waar al je gasten blij van worden. Om een uitstekende smaak en malsheid te garanderen, begin je met een stuk vlees van goede kwaliteit van The Meatlovers. Met al deze tips bij de hand en een beetje geduld kan iedereen onze entrecote succesvol op de BBQ garen.
De beste kerntemperatuur is afhankelijk van smaak. Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken?
Je koopt een entrecote eenvoudig bij The Meatlovers. Als je voor 23:59 besteld, heb je de entrecote morgen al in huis. De entrecotes worden vriesvers geleverd, wat betekent dat je de entrecote thuis in zowel de vriezer als de koelkast kunt bewaren. Mocht je nog vragen hebben over een entrecote, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!
Bij een entrecote hangt de bereidingstijd af van de dikte en welke gaarheid je wilt hebben. We raden aan om hem medium rare te eten, bak hem 2 Ã 3 minuten per kant of tot een kerntemperatuur van 54 graden. Laat na het bakken de entrecote 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Bak de entrecote in een koekenpan of grillpan, laat wat olie met boter goed heet worden. Leg de entrecote in de pan en bak 2 a 3 minuten per kant. Bak daarna nog kort de vetrand aan. Leg de entrecote 5 minuten ingewikkeld in aluminiumfolie en snijd hem daarna aan.
Ja entrecote is zeker een soort biefstuk. Echter, is de verzamelnaam biefstuk heel groot. Biefstuk is een algemene benaming voor spiervlees van een rund. Entrecote heeft meer vet en marmering en daardoor meer smaak. Een mooi kenmerk van de entrecote is zijn vetrand.
Als we kijken naar pure malsheid zijn tournedos de winnaar, dit komt omdat het wordt gesneden uit het middenstuk (chateaubriand) van de ossenhaas, het meeste malse stukje vlees van het rund. Entrecote heeft wel meer vet en marmering waardoor deze meer smaak en stevigheid heeft.
Er worden veel verschillende sauzen benoemd die goed passen bij een stuk entrecote. Onze favorieten zijn toch, peperroomsaus en champignonsaus. Een zelf gemaakt chimichurri komt ook goed tot zijn recht.
Bij entrecote kan je veel verschillende groenten bereiden. We raden wel aan om iets fris en lichts te kiezen. Dit is omdat entrecote best stevig en sappig is. Je zou dus kunnen kiezen voor gegrilde asperges, geroosterde wortel of zoete aardappel.
Bij een mooi stuk entrecote past een wijn die het rijke, sappige vlees aanvult zonder dat het overheerst. De beste keuze is dan een Merlot rode wijn, deze is zacht, soepel en rond van smaak. Je kan ook gaan voor Malbec, deze is meer fruitig en steviger. Een geweldige aanvulling voor gegrild vlees.
Voor entrecote raden we aan om rond de 200 tot 250 gram per persoon te rekenen. Dit is een mooie hoeveelheid zodat je niet direct vol zit van een stuk vlees, maar ook kunt genieten van de groenten of bij gerechten.
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.
Meer lezenVanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten! Je kiest je eigen leverdag bij het afrekenen. Op de dag van of voor levering ontvang je per mail een Track & Trace link om je bestelling te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van bestellingen van The Meatlovers.
Leveringspoging niet gelukt? Dan gaat jouw bestelling in de vriezer en doen wij een poging tot nalevering. Neem contact op met onze klantenservice indien je hier vragen over hebt.
Al onze producten worden vriesvers geleverd, tenzij anders aangegeven. Bij het afrekenen kun je kiezen voor dag- of avondlevering en de gewenste leverdatum.
In beide gevallen wordt je bestelling op de juiste temperatuur bezorgd en kun je deze in de koelkast of in de vriezer bewaren.
Sommige producten komen mogelijk (deels) bevroren, vers of ontdooid binnen. In elk van deze situaties kun je de producten zonder kwaliteitsverlies opnieuw invriezen, omdat ze altijd bij een gecontroleerde temperatuur in een gesloten verpakking zijn bewaard.
Heb je twijfels over dat jouw bestelling onder de juiste temperatuur is aangekomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als de zending onverhoopt vertraging oploopt, wordt deze bij onze vervoerder in de vriezer opgeslagen. Zo blijven de producten beschermd en worden ze op de eerstvolgende leverdag opnieuw bij je afgeleverd.
Houdbaarheid van onze producten:
Minimaal 5 dagen gekoeld bij max 7 °C
365 dagen (minimaal 1 maand) bevroren bij -18 °C
Bekijk de exacte houdbaarheid op de individuele producten pagina's en op het product etiket.
Wij streven er naar op zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen naar zowel boven als onder mogelijk.Â