Soort vlees
Soort vlees
Herkomst
Herkomst
  • Meer Minder
Vleesras
Vleesras
  • Meer Minder
Voeding
Voeding
  • Meer Minder
Versheid
Versheid
Portie
Portie
  • Meer Minder
Thema
Thema
  • Meer Minder
Prijs
tot
Filter en sorteer Filter

Filter en sorteer

Filter

10 producten

Soort vlees
Herkomst
Vleesras
Voeding
Versheid
Portie
Thema
Prijs

De hoogste prijs is €124,99

tot

10 producten

Entrecote kopen

Bij The Meatlovers bestel je vlees van wereldklasse. Ook voor een heerlijke entrecote zit je bij ons op de juiste plek. Wij hebben meerdere soorten entrecote in ons assortiment, afkomstig uit Nederland, Japan, Uruguay, Argentinië en Australië. De entrecote kan als steak gebakken worden, maar kan ook in zijn geheel worden bereid.

Wat is entrecote?

De term "entrecote" is een Frans woord dat letterlijk "tussen de ribben" betekent. De entrecote is afkomstig van de lende van het rund. Je kunt dit stuk vlees over de hele wereld vinden als een van de favorieten onder vleesliefhebbers. Een entrecote is te herkennen aan de vetrand bovenop de steak. Het vlees is vrij stevig van structuur en heeft een goede bite en volle smaak!

Waar komt entrecote vandaan?

Hoewel de term "entrecote" van Franse origine is, denken experts dat het stuk eigenlijk uit andere landen komt, zoals Schotland of de Verenigde Staten. Hoe dan ook, de entrecote is niet meer weg te denken uit de Franse keuken en je vindt het op het menu van veel chique restaurants binnen en buiten Frankrijk.

Entrecote bereiden

Net als bij elk ander stuk vlees kan de bereidingswijze die je kiest je entrecote steak maken of breken. Omdat entrecote een mager stuk vlees is met een vette rand, is de beste manier om het op hoge temperatuur te bereiden zodat het vet kan smelten en de maillard reactie optreed.

Eén van de beste dingen aan een entrecote is dat het een veelzijdig stuk vlees is en goed samengaat met een divers palet aan smaakmakers. Je kunt een entrecote kruiden met alleen zout en peper, of kiezen voor andere soorten kruiden zoals oregano of rozemarijn. Zolang je de entrecote niet te gaar bereidt, blijft hij mals, sappig en heerlijk.

De Entrecote Steak bereiden op de BBQ

Het grillen van een entrecote steak vereist een goede BBQ-techniek om de beste resultaten te bereiken. Hieronder staat een stap-voor-stap handleiding.

  1. Zorg dat de BBQ heet genoeg is voordat je begint met grillen. Maak je BBQ eerst klaar voor direct grillen op ca. 200°C.
  2. Plaats de entrecote steak boven directe hitte en schroei de steak ca. 2 minuten dicht direct boven de kolen.
  3. Maak vervolgens de BBQ klaar voor indirect grillen en laat nog ca. 4-5 minuten garen, afhankelijk van de dikte van de steak.
  4. Houd de kerntemperatuur continu in de gaten met een kernthermometer. Een entrecote steak kun je het beste medium-rare eten. Haal de steak bij een kerntemperatuur van 50-52°C van de BBQ.
  5. Laat 5-10 minuten rusten (de kerntemperatuur stijgt nu nog iets tot 55-57°C) en snijd dan aan.

Hoe bak je de entrecote steak in de pan?

  1. Haal de entrecote steak minimaal 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Dit zorgt ervoor dat het vlees gelijkmatig gaart.
  2. Bestrooi beide zijden van de entrecote royaal met zout.
  3. Gebruik een zware koekenpan, zoals een gietijzeren of roestvrijstalen pan. Verhit de pan op hoog vuur en voeg een scheutje plantaardige olie en boter toe. Laat de olie heet worden totdat deze licht begint te roken.
  4. Leg de entrecote in de hete pan en bak 2-3 minuten aan elke kant voor een mooie bruine korst. Zorg ervoor dat je het vlees niet te vaak verplaatst, zodat het de maillard reactie optreed.
  5. Gebruik een kernthermometer om de garing te controleren. Voor een medium-rare garing haal je de steak bij 50-52°C uit de pan en laat je deze nog 5-10 minuten rusten tot een kerntemperatuur van 56 graden.

Een hele entrecote bereiden

  1. Wil jij aan de slag met onze hele entrecote? Dit zijn grote delen vanaf 1kg en hebben een iets andere bereiding.
  2. Laat de entrecote op kamertemperatuur komen en kruid met zout.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C.
  4. Schroei de entrecote aan beide zijden 2-3 minuten dicht in de pan tot er een mooie bruine korst ontstaat.
  5. Plaats de hele entrecote in de ovenschaal en laat 15-20 minuten garen tot de gewenste kerntemperatuur.
  6. Liever op de BBQ? Verhit de BBQ met een combinatie van directe en indirecte hitte. Schroei de entrecote op directe hitte 2-3 minuten per kant dicht voor een mooie korst. Verplaats het vlees daarna naar de indirecte hitte en laat het langzaam doorgaren tot de gewenste kerntemperatuur.

De beste kerntemperatuur Entrecote

De beste kerntemperatuur is afhankelijk van smaak. Wil jij het vlees rare, medium-rare of medium gebakken?

  • Rare: een kerntemperatuur van 52°C
  • Medium-rare: 56 °C
  • Medium: 60-62 °C

Entrecote kopen bij The Meatlovers

Je koopt een entrecote eenvoudig bij The Meatlovers. Als je voor 23:59 besteld, heb je de entrecote morgen al in huis. De entrecotes worden vriesvers geleverd, wat betekent dat je de entrecote thuis in zowel de vriezer als de koelkast kunt bewaren. Mocht je nog vragen hebben over een entrecote, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Meer Minder
Group 2 Copy

Over ons

Wij zijn The Meatlovers

Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.

Meer lezen