Don't forget to change the store to Germany!
Het lijkt erop dat je jouw favorieten stukken vlees nog niet gekozen hebt!
0,00
9,99
9,99
De minimale bestelwaarde is €40
Lamsvlees staat bekend om de hoge kwaliteit, het is zacht, mals en heeft een volle, uitgesproken smaak. Wij hebben een selectie gemaakt van de lekkerste stukken lamsvlees voor iedere gelegenheid.
Lamsvlees komt van schapen die minder dan één jaar oud zijn, wat maakt dat dit heerlijk zacht is, met een volle, uitgesproken smaak en van topkwaliteit. Voor de echte vleesliefhebber! Nieuw-Zeeland is een land met een rijke geschiedenis in de schapenteelt en de omgevingsfactoren en voedingsgewoonten van de lammeren en schapen in Nieuw-Zeeland dragen bij aan de kwaliteit van het lamsvlees. Al het lamsvlees uit Nieuw-Zeeland is mals en smaakvol. Het wordt beschouwd als een hoogwaardige keuze voor vele gerechten.
Belangrijke aspecten die van invloed zijn op de hoge kwaliteit van ons Nieuw-Zeelands lamsvlees:
The Meatlovers heeft meerdere stukken lamsvlees voor iedere gelegenheid en we hebben recepten voor vele culinaire creaties. Zo hebben we onder andere lamsvlees soorten als rack, kotelet, steak, spiesjes en hele bout. Zo heb je altijd een ruime keuze.
De Lamsbout uit Nieuw-Zeeland is bij The Meatlovers beschikbaar als hele lamsbout of als steak. Beide zijn afkomstig van de achterbout van het lam en zijn vanzelfsprekend van de vertrouwde kwaliteit. Ze komen het best tot hun recht bij een langzame garing. Het wachten wordt meer dan beloond met een volle smaak en een sappige bite.
De Nieuw-Zeelandse Lamsrack is een heerlijk, mager stuk vlees, afkomstig van de lende (rug) van het lam. Dit malse stuk lamsvlees staat bekend om de zachte textuur en rijke smaak, waardoor het een favoriet is voor verschillende gelegenheden. Naast de heerlijke smaak, staat dit stuk ook nog eens als een echt showstuk op tafel!
De Lamskotelet afkomstig van de ribben van het lam. Het is een bijzonder populair stukje lamsvlees vanwege de ongekende malsheid en de smaak. Deze overheerlijke Lamsrack uit Nieuw-Zeeland is afkomstig van grasgevoerde lammeren die buiten opgroeien in natuurlijke omstandigheden zijn grootgebracht. Dit geeft een uitgesproken en volle smaak, zoals je gewend bent van ons premium lamsvlees!
Met lamsvlees kan je alle kanten op. Je kan het op veel verschillende manieren bereiden, waaronder grillen, bakken en braden. Lamsvlees laat zich prima bereiden in de pan en de oven en is bij uitstek geschikt voor op de barbecue.
Een goede combinatie is bijvoorbeeld als ze worden gemarineerd met specerijen en kruiden zoals rozemarijn en tijm. We hebben meerdere heerlijke recepten voor een geslaagde beleving met familie of vrienden. Probeer ook eens met een olijventapenade en geroosterde paprika.
Het grillen van lamsvlees op de barbecue duurt redelijk kort dus het is daarom adviseren wij om bij de barbecue te blijven. Keer het vlees regelmatig en zorg dat het niet aanbrandt. Voor een medium-rare bereiding gaar je het vlees tot een kerntemperatuur van circa 55°C. Dit controleer je het beste met een vleesthermometer om zeker te zijn van een perfect resultaat. Je lamsvlees is dan nog mooi rosé, wat een sappig en smakelijk stuk lamsvlees oplevert voor een optimale beleving!
Tip: Bij elk product hebben we de bereidingswijze beschreven voor zowel op de BBQ als in de oven.
Vlees bereiden is geen exacte wetenschap en dat geldt zeker ook voor lamsvlees. Veel hangt af van jouw persoonlijke smaak. Toch kunnen we stellen dat de juiste gaartijd erg belangrijk is bij de bereiding van lamsbout. De ideale cuisson is rosé: dit houdt in dat je lamsvlees het best traag kunt garen op een lage temperatuur. Het vlees blijft zo ook lekker sappig en mals. Reken per kg vlees ongeveer 35 tot 40 minuten op 180°C. Dus voor een lamsbout van 1,5 kg reken je zo'n 50 tot 60 minuten, uiteraard afhankelijk van hoe hard je het vlees gebakken wil hebben. Voor een lamsbout met bot reken je best 10 minuten extra per kilo vlees.
Tip: Bij elk product hebben we de bereidingswijze beschreven voor zowel in de oven als op de BBQ.
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met vleesproducten van topkwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld dat is geselecteerd door slagers met passie voor het vak. Dus als je lamsvlees wilt bestellen, dan ben je bij The Meatlovers aan het juiste adres!
Gekoeld bezorgd
Onze pakketten worden zorgvuldig verpakt in een isolatiezak en koelelementen.
100% vers
Het vlees wordt (vries)vers bij jou aan de deur geleverd. Wanneer je de producten ontvangt, kan je deze bewaren in de koelkast of extra lang in de vriezer.
Hoge kwaliteit
Wij staan garant voor de hoogste kwaliteit uit alle windstreken van de wereld. Vleesrassen met een ongekende smaak en textuur.
Snelle levering
Besteld vóór 23:59 uur = de volgende dag in huis op geselecteerde bezorgdagen.
Lamsvlees combineert goed met aubergine, courgette, wortelen, sperziebonen en tomaten. Ook kruiden zoals rozemarijn en knoflook versterken de smaak.
Populaire combinaties zijn aardappelen, couscous, rijst of gegrilde groenten. Frisse salades en yoghurtsauzen passen er ook goed bij.
Lamsvlees is het vlees van een jong schaap, meestal jonger dan 1 jaar. Het staat bekend om zijn malse structuur en rijke smaak.
Ja, lamsvlees bevat veel eiwitten, ijzer en vitamine B12. Het is voedzaam, maar ook redelijk vet, dus eet het wel met mate.
Bij lamsvlees past een volle rode wijn zoals Cabernet Sauvignon, Syrah of Rioja. Voor lichtere bereidingen kun je kiezen voor Pinot Noir of Merlot.
Lamskoteletten of filet bak je kort in een hete pan. Voor een rosé resultaat reken je 2 tot 4 minuten per kant met een kerntemperatuur 56 van graden.
Kleine stukken zoals koteletten of spiesjes hebben 3 tot 5 minuten per kant nodig. Grote stukken, zoals een lamsbout, gaar je indirect voor 1 tot 2 uur. Houd de kerntemperatuur in de gaten voor het beste resultaat.
Stoofgerechten met lamsvlees moeten langzaam garen. Reken 2 tot 3 uur sudderen op laag vuur tot het vlees zacht en mals is. Voeg vocht en kruiden toe om de smaak te versterken.
Niet alle lamsvlees is mager. De magerste delen zijn lamshaas, lamsfilet en lamsrack. Andere stukken, zoals schouder of bout, bevatten meer vet.
Ja, lamsvlees valt onder rood vlees, net als rund en varken. Het heeft een rijke smaak en donkere kleur. Ook voedingskundig wordt het als rood vlees gezien.
Lamsvlees bevat vaak meer vet dan kip of kalf. De hoeveelheid hangt af van het stuk, lamsbout en schouder zijn vetter, filet en haas zijn magerder. Vet geeft wel veel smaak aan het vlees.
Bij lamsvlees passen bieren met een rijke smaak. Kies bijvoorbeeld een Belgische dubbel, tripel of een donker abdijbier. Deze versterken de kruidige en volle tonen van het vlees.
Een volle rode wijn zoals Syrah, Cabernet Sauvignon of Rioja combineert goed met lamsvlees. Bij lichtere bereidingen kun je Pinot Noir of Merlot nemen. Stem de wijn af op saus en kruiden.
Reken gemiddeld 150 tot 200 gram lamsvlees per persoon. Bij grote eters of als je lamsvlees het hoofdgerecht is, mag dit 250 gram zijn. Voor een uitgebreid menu is 150 tot 200 genoeg per persoon.
Het malste deel is de lamshaas, gevolgd door lamsrack en filet. Deze stukken zijn fijn van structuur en snel te bereiden. Ze zijn ideaal voor luxe of feestelijke gerechten.
Wij brengen je de restaurantervaring thuis. Lekker eten met vrienden of familie, gezellig in je eigen vertrouwde omgeving en met een vleesproduct en kwaliteit die je in een restaurant zou verwachten. Er schuilt een chef-kok in ieder van ons. Wij vinden dat koken pas echt compleet is met kwaliteitsvlees. Vlees uit de beste streken van de wereld geselecteerd door slagers met passie voor het vak.
Meer lezenVanaf 100 euro betaal je geen verzendkosten! Je kiest je eigen leverdag bij het afrekenen. Op de dag van of voor levering ontvang je per mail een Track & Trace link om je bestelling te volgen.
Klik hier voor meer informatie over het ontvangen van bestellingen van The Meatlovers.
Leveringspoging niet gelukt? Dan gaat jouw bestelling in de vriezer en doen wij een poging tot nalevering. Neem contact op met onze klantenservice indien je hier vragen over hebt.
Al onze producten worden vriesvers geleverd, tenzij anders aangegeven. Bij het afrekenen kun je kiezen voor dag- of avondlevering en de gewenste leverdatum.
In beide gevallen wordt je bestelling op de juiste temperatuur bezorgd en kun je deze in de koelkast of in de vriezer bewaren.
Sommige producten komen mogelijk (deels) bevroren, vers of ontdooid binnen. In elk van deze situaties kun je de producten zonder kwaliteitsverlies opnieuw invriezen, omdat ze altijd bij een gecontroleerde temperatuur in een gesloten verpakking zijn bewaard.
Heb je twijfels over dat jouw bestelling onder de juiste temperatuur is aangekomen? Neem dan contact op met onze klantenservice.
Als de zending onverhoopt vertraging oploopt, wordt deze bij onze vervoerder in de vriezer opgeslagen. Zo blijven de producten beschermd en worden ze op de eerstvolgende leverdag opnieuw bij je afgeleverd.
Houdbaarheid van onze producten:
Minimaal 5 dagen gekoeld bij max 7 °C
365 dagen (minimaal 1 maand) bevroren bij -18 °C
Bekijk de exacte houdbaarheid op de individuele producten pagina's en op het product etiket.
Wij streven er naar op zo perfect mogelijk op het juiste gewicht te snijden. In een enkel geval zijn kleine afwijkingen naar zowel boven als onder mogelijk.Â